Forum ogólne - ponowny egzamin na prawo jazdy
rosomak1983 - 18-10-2009, 23:19
Browar, nie czaje jak mozna skiśić teorie
Anonymous - 18-10-2009, 23:35
hehe wiesz kupilem sobie ostatnio komplet do nauki przepisów jak skoncze przerabiac pytania z plyty wysle ci to w prezencie.Sam sobie wtedy odpowiesz na zadane mi pytanie.Na teorie poszedlem na pewniaka - "co ja nie bede znal odpowiedzi? no i bach!.Teorie znam w praktyce , a nowe pytania sa niekiedy tak sformulowane ze robia papke z mózgu.Spróbuj kolego
pozdrawiam
bwr
Kmer - 18-10-2009, 23:50
Browar, no nie przesadzaj,pytań można się wyuczyć na pamięć,zresztą faceci są wzrokowcami podobno,także nie widzę problemu w zdawaniu przepisów,ja zdawałem w zeszłym roku i za pierwszym razem,
Anonymous - 18-10-2009, 23:57
Jezeli przygotujesz sobie pytania a nie olejesz temat - zgadzam sie i jestesmy wzrokowcami.Jak idziesz na pewniaka to mozesz sie przeliczyc a to wlasnie mialem na mysli - nie wydaje mi sie zeby to bylo przesada tylko raczej przestrogą.Pytania od czasu kiedy zdawalem na prawko sie zmienily 5 tysiecy razy
Kmer - 19-10-2009, 00:13
Browar, Ja swoje pierwsze zdawałem 91 tyle ze na ciężarowe,w zeszłym roku zrobiłem osobówki,do testów przygotowywałem się dwa wieczory bo tyle miałem czasu odkąd się dowiedziałem ze mam mieć teorie,także uważam ze jest to nie trudne,testy rozwiązywałem na czas bez poprawiania aż do skutku.
machet - 19-10-2009, 02:00
Kmer napisał/a: | Browar, Ja swoje pierwsze zdawałem 91 tyle ze na ciężarowe,w zeszłym roku zrobiłem osobówki |
Niech zgadnę, prawko na ciężarówki zrobiłeś w wojsku
Ale na same ciężarówki czy masz też na naczepę? (C+E)
Anonymous - 19-10-2009, 08:03
Kmer, czyli jest możliwe zdanie C bez posiadania B? I czy wtedy nie można jeździć osbówkami? Bo to jakby wyższy stopien wtajemniczenia, czyli niższy na pewno masz za sobą
Mnie też korciło, żeby pójśc na egzamin tak jak Browar.. bo przecież znam przepisy, ale odparłem pokusę pójścia na egzamin po 2 dniach i pożyczyłem testy od młodszej siostry koleżanki, żeby tam już nie wracać bo to co mozna zrobić na pewniaka to krzyżówki.. pierwsza pomoc i pare innych podchwytliwych pytanek zawsze się trafi
powodzenia BWR ps, w necie też jest pare stron z aktualnymi testami i tam sobie robiłem sprawdzające egzaminy bo na mojej płytce zestawy sie powtarzały- nie były losowe.
Anonymous - 19-10-2009, 09:56
Kmer napisał/a: | Browar, Ja swoje pierwsze zdawałem 91 tyle ze na ciężarowe,w zeszłym roku zrobiłem osobówki,do testów przygotowywałem się dwa wieczory bo tyle miałem czasu odkąd się dowiedziałem ze mam mieć teorie,także uważam ze jest to nie trudne,testy rozwiązywałem na czas bez poprawiania aż do skutku. |
to nie jest trudne w koncu prawko kiedys tam zdałem za 1 razem ,kwestia chęci takze kolego nie zrozumiales mnie troszke od samego poczatku.Ja jezdze cale zycie na B ty masz wiedze ciutke w kat C poszerzona nie duzo ale cos tam troche zawsze wiecej jest po 2 przepisy i ich objętość z roku na rok sie zmieniaja.Nie ma co gadac zalozycielowi tematu gratuluje zdanego egzaminu a ja walcze dalej:)
Pozdrawiam
bwr
rosomak1983 - 19-10-2009, 10:36
Browar, własnie mi chodzi jak mozna skisic cos co wystarczy siaść jeden wieczór i przerobić... Jakas ignorancja totalna
heh Brow powodzonka...
Anonymous - 19-10-2009, 10:39
jak sie jest "ignorantem tatalnym" i sie nie siedzi nad tym w ogole to mozna skisić - sam sobie odpowiedziałeś ja nie mam problemu ze zrozumieniem.Dwa - nie życz mi powodzenia bo to dosc cyniczne z twojej strony kolego ,mi brakuje czasu i zapału i właśnie tego bym sobie życzył wiecej
temat z mojej strony zamykam powdzonka tym którzy sa w podobnej sytuacji
bwr
Kmer - 19-10-2009, 11:13
Machet napisał/a: | Niech zgadnę, prawko na ciężarówki zrobiłeś w wojsku
Ale na same ciężarówki czy masz też na naczepę? (C+E) |
Prawko robiłem przed wojskiem w LOK-u fakt ze to mon sponsorował,zrobiłem wtedy tylko C,teraz się przymierzam do zrobienia E
Alexander napisał/a: | Kmer, czyli jest możliwe zdanie C bez posiadania B? I czy wtedy nie można jeździć osobówkami? Bo to jakby wyższy stopień wtajemniczenia, czyli niższy na pewno masz za sobą |
Wtedy było możliwe i teraz tez jest,nawet D na autobusy,właśnie ze nie można jeździć mniejszymi choć masz uprawnienia na większe tak przyjemność 300 zł kosztuje,parę razy bylem w ówczesnym czasie kontrolowany i zależało to od interpretacji policji,ale w większości się udawało,nie wiem jak teraz ale wtedy przepis mówił "żeby posiadać prawo jazdy kat C musisz co najmniej 2 lata posiadać kat B" głupi przepis ale był,jedynie przez LoK można było zrobić prawko na C bez B,jedynie co było mile ze posiadam prawko na C to to ze nie musiałem chodzić na kurs,tylko zwyczajnie iść się zapisać na egzaminy,co mnie niezmiernie ucieszyło.
Browar, wiem jak to jest,jak człowiek się nie może zebrać,ale mimo to życzę Ci wytrwałości w dążeniu do celu,
Misiek :) - 19-10-2009, 11:14
Browar,
Ja mając 3 colty, w tym GTi i nie mając prawka bym się załamał.
Co do pytań ja zdałem 2, już prawie 3 lata temu za kat B za drugim razem.
Mnie złapało pytanie o 1 pomoc, o auto z przyczepą i o coś jeszcze, ale co to nie pamiętam, ale taka sama duperela.
Świadomie pisze duperela, ponieważ pierwsza pomoc to porażka na egzaminie.
1 - PO w szkole
2 - Kurs na prawo jazdy
3 - Kurs wychowawcy kolonijnego
4 - Kurs instruktora rekreacji
Wszędzie było co innego o pierwszej pomocy. Tak samo porównajcie stare pytania o pierwszej pomocy i te najnowsze.
Tak samo ucząc się do egzaminu olałem pytania o przyczepe (tylko przejrzałem raz a nie wgłębiałem się) bo nie zamierzam jeździć z przyczepą...
Paweł_BB - 19-10-2009, 11:21
Alexander napisał/a: | czyli jest możliwe zdanie C bez posiadania B? I czy wtedy nie można jeździć osbówkami? |
Kiedyś można było robić od razu "C" (zazwyczaj w wojsku tak robili) ale oczywiście osobówkami nie można było jeździć bo zawsze "B" trzeba było mieć oddzielnie.
Teraz żeby iśc na "C" musisz mieć "B", natomiast z kategoriami "E" jest ciut inaczej - tam jak np. masz "C" i "D" to wystarczy że zrobisz "C+E" lub "D+E" to drugą kategorię (wraz z oczywiście "B+E" oraz "T") dostajesz za friko, ja tak właśnie zrobiłem - miałem "ABC" i potem (jak mnie wiek puszczał) od razu zrobiłem "D" i "C+E" i dzięki temu mam teraz wszystkie kategorie ("A", "B", "B+E", "C", "C+E", "D", "D+E" i "T").
Kmer - 19-10-2009, 11:23
Misiek : ) napisał/a: | Wszędzie było co innego o pierwszej pomocy. Tak samo porównajcie stare pytania o pierwszej pomocy i te najnowsze. |
Od 2004r w pierwszej pomocy zmienił się stosunek ucisków do wdechów w resuscytacji,a reszta w ratownictwie pozostała ta sama,
rosomak1983 - 19-10-2009, 13:45
Browar napisał/a: | Dwa - nie życz mi powodzenia bo to dosc cyniczne z twojej strony kolego |
niby dlaczego. życze Ci dobrze kolego, jak kazdemu.
Browar napisał/a: | powdzonka tym którzy sa w podobnej sytuacji |
czy to napisałes cynicznie?
|
|
|