To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!

pyjte - 29-09-2009, 16:25

pawela napisał/a:
autoR napisał/a:
H22 to ciężki kloc.

ale 2xxKM z dużym XX wyciąga się z N/A, tyle, że będzie podsterowniej. Na AT nie ma sensu ;)

W preludzie IV gen h22 z 4ws daje rade.
Czy takie duże XX to ja nie wiem ;)

Anonymous - 29-09-2009, 17:19

Co do felg to mogą być zrobione nawet w Mozambiku, tu mamy masę dobrą i wykonanie + design :wink:
Co do silników to i tak rządzi K - jedyne minusy cena zestawu na swapa(chociaż czasami b18 potrafi być droższe) jak i cena robocizny chociaż i tak w Polsce jest najtaniej - ceny w UE i USA zabijają :shock:

Hugo - 29-09-2009, 20:20

pawela napisał/a:
13000
Chyba żartujesz? Za taka starą Hondę? Za tyle to ona nas tu powinna chyba zwalać z nóg wyglądem.
pawela - 29-09-2009, 20:29

jakbyś w hondach siedział, to by Cię to nie dziwiło ;)
Na civicklubie i hondatech jednogłośnie stwierdzono - dobra cena.
VTi tyle kosztuje, Colt/Lancer GTi to przy tym pikuś pod względem techniki i osiągów

Jeszcze Cię zwali z nóg, powolutku :twisted:

Gal tym bardziej ;)

Hugo - 29-09-2009, 20:33

pawela napisał/a:
jakbyś w hondach siedział, to by Cię to nie dziwiło
Pewnie tak.
pyjte - 29-09-2009, 21:03

pawela napisał/a:
Colt/Lancer GTi to przy tym pikuś pod względem techniki i osiągów
Bo ja wiem ;) .... Względem ceny do osiągów Gti niszczy Vti...
Ja się wynikami pojedynków nie będę chwalił zostawie dla siebie ;)
ale Pawela nie przesadzaj ;) b16 to nie jest super dorąbany silnik technicznie ;)

pawela - 29-09-2009, 21:19

pyjte napisał/a:
Względem ceny do osiągów Gti niszczy Vti...

tu fakt
pyjte napisał/a:
b16 to nie jest super dorąbany silnik technicznie

dziś już nie ;)
ale 15 lat temu w porównaniu do 4G9x ;)

pyjte - 29-09-2009, 21:25

Cytat:
dziś już nie ;)
ale 15 lat temu w porównaniu do 4G9x ;)

no nie ;) nie znam oznaczenia pewnego silnika :)
Ale znajdz w necie najmocniejsze 1.6 n/a jdm oczywiście ;) ja wiem i znam znalazłem ;) Lutkowi przekazałem, na pewno nie jest to VTEC :)

pawela - 29-09-2009, 21:43

Najmocniejsze 1.6 N/A to jednostka z Nissana Pulsar VRZ-N1 z motorem SR16VE o mocy 197/200KM, różnie podają.
Psikus - 29-09-2009, 22:02

pawela, szczęsciarz z Ciebie, znaleźć ten model w takim stanie. Ja osobiscie swego czasu szukałem cvc tej generacji, ale w końcu dałem sobie spokój - wydałem fortunę na telefon i paliwo a i tak nie znalazłem konkretnego wartego kasy samochodu - i nie musiało to być vti mnie wtedy urządzało nawet d15b2 a mimo tego wszystko co oglądałem to szroty. Wracając do VTI - dla mnie to diabeł nie samochód :)
Anonymous - 29-09-2009, 22:05

Silnik b jest genialny i ani trochę stary - porządna głowica na mechanice, którą śmiem twierdzić w Polsce chyba nikt specjalnie nie potrafi udoskonalić(zepsuć niejeden zepsuł).
Idealny do uturbiania - bez rozbierania dmuchamy 0,6 bara i moce 240km są normalką.
Po zakuciu +400KM w aucie po bułki do sklepu to narmalka(kilka 400+ jeździ sobie po ulicach i po bułki do sklepu). Skrzynie biegów znoszą okolice 600KM. Panowie nikt nie zrobił podobnego cudeńka - niektórzy się conieco zbliżyli :wink:
A Pulsar VZR N1 to limitowana wersja zrobiona przez Autecha w ilości 500-1000 sztuk wg różnych źródeł. Można sobie było również nabyć Civica typeR w spec. Spoon i miał ich również 200.

edi567 - 29-09-2009, 22:28

Całkiem fajne i szybkie auto tylko to wnętrze, rzecz gustu ;) Dla ciekawych kilka linków z porównań wolnossących królów ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DBlEYDDngFY w częściach

http://www.youtube.com/wa...feature=related oraz type r w wersji spoon, dziesięciotysięcznik :)

londolut - 29-09-2009, 22:55

Ale się najarałem jak widziałem jak obrotka osiąga magiczną liczbę 10 :) Zacne wozy :D I teraz niech ktoś zakręci jakiegoś dreswagena do dyszki, no, który kozak haha ? ;)
pyjte - 29-09-2009, 23:13

autoR napisał/a:
Silnik b jest genialny i ani trochę stary

autoR jesteś dla mnie osoba ze strasznym autorytem :) ale wydaje mi się z tej wiedzy co mam to b16 nie bardzo, jezeli chodzi o b18 jak najbardziej :) do Turbo i zakucia ;)
pawela Mivec miał 190 km bez specjalnych edycji ;)

pawela - 29-09-2009, 23:13

Psikus napisał/a:
pawela, szczęsciarz z Ciebie, znaleźć ten model w takim stanie. Ja osobiscie swego czasu szukałem cvc tej generacji, ale w końcu dałem sobie spokój - wydałem fortunę na telefon i paliwo a i tak nie znalazłem konkretnego wartego kasy samochodu - i nie musiało to być vti mnie wtedy urządzało nawet d15b2 a mimo tego wszystko co oglądałem to szroty. Wracając do VTI - dla mnie to diabeł nie samochód :)

dziękuję raz jeszcze, naprawdę z auta jestem bardzo zadowolony ;)
autoR napisał/a:
Silnik b jest genialny i ani trochę stary - porządna głowica na mechanice, którą śmiem twierdzić w Polsce chyba nikt specjalnie nie potrafi udoskonalić(zepsuć niejeden zepsuł).
Idealny do uturbiania - bez rozbierania dmuchamy 0,6 bara i moce 240km są normalką.
Po zakuciu +400KM w aucie po bułki do sklepu to narmalka(kilka 400+ jeździ sobie po ulicach i po bułki do sklepu). Skrzynie biegów znoszą okolice 600KM. Panowie nikt nie zrobił podobnego cudeńka - niektórzy się conieco zbliżyli :wink:
A Pulsar VZR N1 to limitowana wersja zrobiona przez Autecha w ilości 500-1000 sztuk wg różnych źródeł. Można sobie było również nabyć Civica typeR w spec. Spoon i miał ich również 200.

normalnie jakbym hondatech.pl czytał :lol: ;)
edi567 napisał/a:
tylko to wnętrze, rzecz gustu

deskę Colt ma ładniejszą to fakt
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=DBlEYDDngFY w częściach

jak Cyborg R zbiera baty od VTi SiR :supz:
londolut napisał/a:
le się najarałem jak widziałem jak obrotka osiąga magiczną liczbę 10

od 3 dni nie przekroczyłem 4000rpm, rundy po 5-10km, nie ma sensu go żyłować
londolut napisał/a:
I teraz niech ktoś zakręci jakiegoś dreswagena do dyszki, no, który kozak haha ?

Jak mi rafq pozwoli, to mam jeden filmik na kompie jak się pewna Jetta kręci poza obrotomierz :lol: :twisted:

autoR, nie wiesz czy sprężarka klimy z D serii podchodzi do B serii? Mam do wzięcia sprawny komplet za 200zł