Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!
pyjte - 29-09-2009, 16:25
pawela napisał/a: | autoR napisał/a:
H22 to ciężki kloc.
ale 2xxKM z dużym XX wyciąga się z N/A, tyle, że będzie podsterowniej. Na AT nie ma sensu |
W preludzie IV gen h22 z 4ws daje rade.
Czy takie duże XX to ja nie wiem
Anonymous - 29-09-2009, 17:19
Co do felg to mogą być zrobione nawet w Mozambiku, tu mamy masę dobrą i wykonanie + design
Co do silników to i tak rządzi K - jedyne minusy cena zestawu na swapa(chociaż czasami b18 potrafi być droższe) jak i cena robocizny chociaż i tak w Polsce jest najtaniej - ceny w UE i USA zabijają
Hugo - 29-09-2009, 20:20
Chyba żartujesz? Za taka starą Hondę? Za tyle to ona nas tu powinna chyba zwalać z nóg wyglądem.
pawela - 29-09-2009, 20:29
jakbyś w hondach siedział, to by Cię to nie dziwiło
Na civicklubie i hondatech jednogłośnie stwierdzono - dobra cena.
VTi tyle kosztuje, Colt/Lancer GTi to przy tym pikuś pod względem techniki i osiągów
Jeszcze Cię zwali z nóg, powolutku
Gal tym bardziej
Hugo - 29-09-2009, 20:33
pawela napisał/a: | jakbyś w hondach siedział, to by Cię to nie dziwiło | Pewnie tak.
pyjte - 29-09-2009, 21:03
pawela napisał/a: | Colt/Lancer GTi to przy tym pikuś pod względem techniki i osiągów | Bo ja wiem .... Względem ceny do osiągów Gti niszczy Vti...
Ja się wynikami pojedynków nie będę chwalił zostawie dla siebie
ale Pawela nie przesadzaj b16 to nie jest super dorąbany silnik technicznie
pawela - 29-09-2009, 21:19
pyjte napisał/a: | Względem ceny do osiągów Gti niszczy Vti... |
tu fakt
pyjte napisał/a: | b16 to nie jest super dorąbany silnik technicznie |
dziś już nie
ale 15 lat temu w porównaniu do 4G9x
pyjte - 29-09-2009, 21:25
Cytat: | dziś już nie
ale 15 lat temu w porównaniu do 4G9x |
no nie nie znam oznaczenia pewnego silnika
Ale znajdz w necie najmocniejsze 1.6 n/a jdm oczywiście ja wiem i znam znalazłem Lutkowi przekazałem, na pewno nie jest to VTEC
pawela - 29-09-2009, 21:43
Najmocniejsze 1.6 N/A to jednostka z Nissana Pulsar VRZ-N1 z motorem SR16VE o mocy 197/200KM, różnie podają.
Psikus - 29-09-2009, 22:02
pawela, szczęsciarz z Ciebie, znaleźć ten model w takim stanie. Ja osobiscie swego czasu szukałem cvc tej generacji, ale w końcu dałem sobie spokój - wydałem fortunę na telefon i paliwo a i tak nie znalazłem konkretnego wartego kasy samochodu - i nie musiało to być vti mnie wtedy urządzało nawet d15b2 a mimo tego wszystko co oglądałem to szroty. Wracając do VTI - dla mnie to diabeł nie samochód
Anonymous - 29-09-2009, 22:05
Silnik b jest genialny i ani trochę stary - porządna głowica na mechanice, którą śmiem twierdzić w Polsce chyba nikt specjalnie nie potrafi udoskonalić(zepsuć niejeden zepsuł).
Idealny do uturbiania - bez rozbierania dmuchamy 0,6 bara i moce 240km są normalką.
Po zakuciu +400KM w aucie po bułki do sklepu to narmalka(kilka 400+ jeździ sobie po ulicach i po bułki do sklepu). Skrzynie biegów znoszą okolice 600KM. Panowie nikt nie zrobił podobnego cudeńka - niektórzy się conieco zbliżyli
A Pulsar VZR N1 to limitowana wersja zrobiona przez Autecha w ilości 500-1000 sztuk wg różnych źródeł. Można sobie było również nabyć Civica typeR w spec. Spoon i miał ich również 200.
edi567 - 29-09-2009, 22:28
Całkiem fajne i szybkie auto tylko to wnętrze, rzecz gustu Dla ciekawych kilka linków z porównań wolnossących królów
http://www.youtube.com/watch?v=DBlEYDDngFY w częściach
http://www.youtube.com/wa...feature=related oraz type r w wersji spoon, dziesięciotysięcznik
londolut - 29-09-2009, 22:55
Ale się najarałem jak widziałem jak obrotka osiąga magiczną liczbę 10 Zacne wozy I teraz niech ktoś zakręci jakiegoś dreswagena do dyszki, no, który kozak haha ?
pyjte - 29-09-2009, 23:13
autoR napisał/a: | Silnik b jest genialny i ani trochę stary |
autoR jesteś dla mnie osoba ze strasznym autorytem ale wydaje mi się z tej wiedzy co mam to b16 nie bardzo, jezeli chodzi o b18 jak najbardziej do Turbo i zakucia
pawela Mivec miał 190 km bez specjalnych edycji
pawela - 29-09-2009, 23:13
Psikus napisał/a: | pawela, szczęsciarz z Ciebie, znaleźć ten model w takim stanie. Ja osobiscie swego czasu szukałem cvc tej generacji, ale w końcu dałem sobie spokój - wydałem fortunę na telefon i paliwo a i tak nie znalazłem konkretnego wartego kasy samochodu - i nie musiało to być vti mnie wtedy urządzało nawet d15b2 a mimo tego wszystko co oglądałem to szroty. Wracając do VTI - dla mnie to diabeł nie samochód |
dziękuję raz jeszcze, naprawdę z auta jestem bardzo zadowolony
autoR napisał/a: | Silnik b jest genialny i ani trochę stary - porządna głowica na mechanice, którą śmiem twierdzić w Polsce chyba nikt specjalnie nie potrafi udoskonalić(zepsuć niejeden zepsuł).
Idealny do uturbiania - bez rozbierania dmuchamy 0,6 bara i moce 240km są normalką.
Po zakuciu +400KM w aucie po bułki do sklepu to narmalka(kilka 400+ jeździ sobie po ulicach i po bułki do sklepu). Skrzynie biegów znoszą okolice 600KM. Panowie nikt nie zrobił podobnego cudeńka - niektórzy się conieco zbliżyli
A Pulsar VZR N1 to limitowana wersja zrobiona przez Autecha w ilości 500-1000 sztuk wg różnych źródeł. Można sobie było również nabyć Civica typeR w spec. Spoon i miał ich również 200. |
normalnie jakbym hondatech.pl czytał
edi567 napisał/a: | tylko to wnętrze, rzecz gustu |
deskę Colt ma ładniejszą to fakt
Cytat: | http://www.youtube.com/watch?v=DBlEYDDngFY w częściach |
jak Cyborg R zbiera baty od VTi SiR
londolut napisał/a: | le się najarałem jak widziałem jak obrotka osiąga magiczną liczbę 10 |
od 3 dni nie przekroczyłem 4000rpm, rundy po 5-10km, nie ma sensu go żyłować
londolut napisał/a: | I teraz niech ktoś zakręci jakiegoś dreswagena do dyszki, no, który kozak haha ? |
Jak mi rafq pozwoli, to mam jeden filmik na kompie jak się pewna Jetta kręci poza obrotomierz
autoR, nie wiesz czy sprężarka klimy z D serii podchodzi do B serii? Mam do wzięcia sprawny komplet za 200zł
|
|
|