Forum Dla Pań - skuteczna dieta
karolgt - 29-09-2009, 16:14
Koyocik napisał/a: | To zależy, czy kto lubi umięśnione kobiety. |
od zwykłego fitnesu i jazdy na rowerze, nawet w sporych ilościach żadna kobieta nie przypakuje się nienaturalnie w mięśnie
Marcin-Krak - 29-09-2009, 21:58
karolgt napisał/a: | od zwykłego fitnesu i jazdy na rowerze, nawet w sporych ilościach żadna kobieta nie przypakuje się nienaturalnie w mięśnie |
Nie zgodzę się
Nie chciałbym żeby moja dziewczyna miała nogi jak koleżanki z mojego klubu rowerowego No ale może one faktycznie już trochę jeździły więcej
karolgt - 29-09-2009, 22:02
Marcin-Krak napisał/a: | karolgt napisał/a: | od zwykłego fitnesu i jazdy na rowerze, nawet w sporych ilościach żadna kobieta nie przypakuje się nienaturalnie w mięśnie |
Nie zgodzę się
Nie chciałbym żeby moja dziewczyna miała nogi jak koleżanki z mojego klubu rowerowego No ale może one faktycznie już trochę jeździły więcej |
mówie o jeździe max 200 km tygodniowo. Od takiej ilości mięśni kobieta nie nabierze, a 200km tygodniowo to 30 km dziennie czyli nie mało jak na przeciętną osobe*.
*tzn taką która jeździ żeby schudnąć a nie że jest napalona na rower
Cezar - 29-09-2009, 22:23
Marcin-Krak napisał/a: | Nie chciałbym żeby moja dziewczyna miała nogi jak koleżanki z mojego klubu rowerowego |
Marcin nie wiem jakie nogi maja Twoje kolezanki, ale (u kobiety) ladna lydka - czyli jakis w minimalnej ilosci zarys miesnia musi byc i basta - patyczkom mowie stop
karolgt - 29-09-2009, 22:30
Cezar napisał/a: | Marcin-Krak napisał/a: | Nie chciałbym żeby moja dziewczyna miała nogi jak koleżanki z mojego klubu rowerowego |
Marcin nie wiem jakie nogi maja Twoje kolezanki, ale (u kobiety) ladna lydka - czyli jakis w minimalnej ilosci zarys miesnia musi byc i basta - patyczkom mowie stop |
nie róbcie OT. to obgadamy w TYM temacie
ok, żeby nie było OT.
Link 1
Link 2
Marcin-Krak - 29-09-2009, 22:30
Nie róbmy OT
Podsumowując nie jest to noga, która ładnie wygląda w mini I to jest obiektywne stwierdzenie nie tylko moje
karolgt napisał/a: | mówie o jeździe max 200 km tygodniowo. Od takiej ilości mięśni kobieta nie nabierze, a 200km tygodniowo to 30 km dziennie czyli nie mało jak na przeciętną osobe*. |
Nie znam się na rozwoju i kształtowaniu mięśni kobiet - ale takie dystanse, to już mogą zmienić kształt nogi - niekoniecznie na pożądany - ale ja się nie znam
Blondi - 29-09-2009, 22:44
I chłopaki sie rozpisali to ja też
Koszmarek pytałaś co jeść. To na co masz ochote ale w rozsądnych ilościach i pamiętaj, mój lekarz powtarza, że jeść częściej (co 3-4 godz) a mniej i najważniejsze jest zdrowe pożywne śniadanie!
Co do pytania: WAGA czy CENTYMETRY?
odpowiedz jest: i to i to tzn. Należy się głównie ważyć jeśli chodzi o odchudzenie a nie zmiane stosunku tłuszczu do mięśni. I ważyć sie zawsze o tej samej porze dnia i na tej samej wadze ( w przypadku pań równiez w tym samym dniu cyklu bo organizm zatrzymuje wode i waga się zmienia ) a mierzyć się również ale to w sumie jeśli nie idzie sie w ćwiczenia na powiększenie masy mięśniowej samo wyjdzie po luźnych ubraniach
A najlepiej pójść do poradni i zbadać sobie poziom tkanki tłuszczowej przed dietą i po diecie!
lombard - 30-09-2009, 02:51
karolgt napisał/a: | lombard napisał/a: | karolgt, Cm czy kg - to niema znaczenia chodziło mi raczej o określenie sobie jakiegoś konkretnego celu do którego będziemy dążyć. |
właśnie ma, bo patrzenie na KG nie jest tak naprawde dobre i przede wszystkim nie jest miarodajne. |
Jak wiesz lepiej to czemu pytasz???
czarna - 01-10-2009, 08:27
karolgt napisał/a: | Wg. mnie trzeba jeść to, na co się ma w danym momencie ochote, ważna jest ilość, zeby nie przesadzić. |
Myślę, że karolgt, ma rację ważne jest żeby jeść a nie się opychać. No i oczywiście czas jedzenia przed snem to też bardzo ważna kwestia. Ćwiczenia, aerobik, siłownia a do tego dodałabym jeszcze saunę, bo ona też rewelacyjnie działa
colgate - 20-12-2009, 19:00
Witam, mogłabym dorzucić trochę rad ale jak przeczytacie posty karolgt to jest tam ujęte wszystko co najważniejsze! Jestem pełna podziwu... mało kto jest świadomy tego jak powinna wyglądać rozsądna dieta.
karolgt skąd ty to wszystko wiesz??? ja ukończyłam Gastronomika to sie o tym uczyłam... a Ty????
To o czym pisze Blondi też jest racją.
Nie chciałabym nikogo pouczać co trezba robić żeby schudnąć bądz jak jeść racjonalnie bo pomimo tego że sie na tym dobrze znam to niestety w praktyce nie jest tak jak byc powinno. Podstawowy błąd jak popełniam to nieregularne posiłki bo jedengo dnia jem czesto i duzo a następnego 1-2 posiłki a poza tym to brak silnej woli i słabość do słodyczy Mogłabym tu jeszce pisać i pisać co robiłam a czego nie ale powiem jeszcze że moja przyjaciółka jest teraz na diecie Dunkana (proteinowa) w ciągu miesiąca schudła 8 kg jest bardzo zadowolona ale trzeba sie ostro trzymać zaleceń i kupować określone produkty.
http://www.allegro.pl/ite...owa_krakow.html
http://www.dieta.pl/grupy...rre-dukana.html
karolgt - 20-12-2009, 19:10
colgate napisał/a: | Witam, mogłabym dorzucić trochę rad ale jak przeczytacie posty karolgt to jest tam ujęte wszystko co najważniejsze! Jestem pełna podziwu... mało kto jest świadomy tego jak powinna wyglądać rozsądna dieta.
karolgt skąd ty to wszystko wiesz??? ja ukończyłam Gastronomika to sie o tym uczyłam... a Ty????
|
a ja jestem informatyiem dziękuje, miło mi że ktoś zweryfikował moje posty i że wszystko w nich ok.
A skąd wiem - kżdy kto choc troche ćwiczy musi się nauczyć odżywiac odpowiednio. A reszta to głównie artykuły w necie, porady na forach, głównie kulturystycznych. Tam jest naprawde wszystko. Próbowałem kiedyś się konsultować z lekarzem w sprawie diety, ale niestety nic się nie dowiedziałem ciekawego, a wręcz przeciwnie. Linki podawałem już w jednym z postów.
colgate - 20-12-2009, 19:28
karolgt napisał/a: | kżdy kto choc troche ćwiczy musi się nauczyć odżywiac odpowiednio |
Jasne że tak, a ja ćwiczę z racji studiowania wf i nie tylko i też nie wygląda to tak jak być powinno . Trochę jest to spowodowane beznadziejnym rozkładem zajęć gdzie rozpoczynam je o 8-9 ostatnie kończę max o 20 w między czasie kilka przerw jedzenie w przelocie itp ale nie będę na to zwalać bo to nie jest główny powód
fakt że z artykułów w internecie, porad na forum, książek, gazet itp też wiele sie można dowiedzieć, ale czasem takie bzdety piszą nie będąc dobrze zorientowanym w temacie że szok ( ale to głownie fora).
Pozdrawiam
[ Dodano: 20-12-2009, 19:32 ]
Kusi mnie ta dieta Dunkana ale to chyba w Nowym Roku bo teraz święta;d heh
Ale najlepiej to bym musiała mieszkać sama by przygotowywać sobie odpowiednie posiłki i jeszcze dostać na to kaskę najlepiej heh
Czy ktoś poleca jakąś racjonalna dietę??? Pomijając zasady które znam
koszmarek - 25-12-2009, 23:12
no to się przemogłam. Zaczęłam dziś 6 Weidera. Nie wiem na ile to pomoże, na ile robię dobrze, mam nadzieję, że te pozostałe 41 dni mi pomogą I mam nadzieję, że wytrwam- trzymajcie kciuki
macia - 26-12-2009, 00:18
koszmarek, z całego serca odradzam wejdera... Po pierwsze strasznie monotonne i wymagające bezsensownego liczenia, po drugie tak naprawdę to szkodzi, bo bez głowy ktoś sobie to wymyślił. Jeśli chcesz ćwiczyć brzuch bez napinki to polecam na youtube film zatytułowany "8 min abs" - przyjemny i skuteczny, znam z autopsji
Link: http://www.youtube.com/watch?v=K5IVDUwofDU
koszmarek - 26-12-2009, 10:09
macia napisał/a: | strasznie monotonne i wymagające bezsensownego liczenia |
całe życie chodząc na wf jest monotonnie- przyzwyczaiłam się
macia napisał/a: | po drugie tak naprawdę to szkodzi, bo bez głowy ktoś sobie to wymyślił. |
uzasadnij.
to co daleś różni się niewiele. Czemu to nie szkodzi ?:)
|
|
|