[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Konserwacja podwozia cd.
rosomak1983 - 13-10-2009, 23:11
Dokladnie ... Teraz juz za pózno. O takich sprawach trzeba myslec w lecie jak sa upały...
a nie na jesień. W tamtym roku zrobiłem WCZESNA jesienia i nie wyszło idealnie. W tym poprawiłem gruntownie w czasie upału. Zobaczymy co bedzie.
JayChyl - 14-10-2009, 07:27
Czytałem info na opakowaniach moich specyfików - minimalna temperatura, w ktorej jest dobrze robić to 5 stopni C. Ja najwyzej podłącze pod kanałem grzejniczek elektryczny zeby takową temperaturę utrzymać. W moim regionie w sobote i niedziele będzie 6 stopni C. Więc nie tak tragicznie. A same malowanie będzie robione dopiero w niedziele przed 11, bo cała sobota i niedzielny poranek na czyszczenie podwozia w 3 osoby.
K4G3 - 14-10-2009, 14:10
mkm napisał/a: | Panowie, jezeli nie macie ogrzewanego garazu, to chyba lepiej zaczekac na wiosne...
Wilgotnosc juz duza, temperatury niewysokie.
Nie chce krakac, ale na wiosne moze wylezc z powrotem...
Ogrzewany garaz to teraz podstawa! |
racja właśnie wyczytałem ten specyfik schnie 5-7h w temperaturze 20 [stopni C]
a w poniedziałek podobno ma być znów 18 na plusie nice
Trusek - 15-10-2009, 12:02
A co myślicie o wzięciu auta na podnośnik, dokładnym umyciu karcherem i pomalowaniu pasta bitumiczna, oczywiście sprężarką pod ciśnieniem, aby wszędzie ładnie dotarlo??
rosomak1983 - 15-10-2009, 18:28
Trusek napisał/a: | dokładnym umyciu karcherem i pomalowaniu pasta bitumiczna, | napewno musi przeschnać... ale radze przemalowac całe podwozie rozpuszczalnikiem.
JayChyl - 16-10-2009, 18:27
Trusek napisał/a: | A co myślicie o wzięciu auta na podnośnik, dokładnym umyciu karcherem i pomalowaniu pasta bitumiczna, oczywiście sprężarką pod ciśnieniem, aby wszędzie ładnie dotarlo?? |
Pod warunkiem że masz absolutne zero rdzy. Inaczej po jakimś czasie może zacząć odpadać masa razem z rdzą .
Cholera ale ciężko teraz z pogodą. Pewnie musze juz szukać w ten weekend grzejnika elektrycznego pod kanał
|
|
|