To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Brak nawiewu

orbimaxim - 19-10-2015, 20:51

Witam,
Pierwszy raz zrobił mi się dziwny psikus w moim Misiaku..
Kilka dni temu nawiew działał bez problemu i po kilku minutach przestał działać. Na drugi dzień odpalam autko i wszystko hula bez problemu oprócz nawiewu na przednia szybę. A dzisiaj już nie działa wcale nawiew oraz klima... włączam klime i słychać "prztyk" załączającej się sprężarki ale wentylator nie startuje i tez i nie ma żadnego nawiewu. Czy może za to wszystko odpowiadać ten tyrystor bądź przekaźniki???

wlodek93 - 20-10-2015, 06:55

Ja mialem podobnie raz zalaczal raz nie aż później padl calkiem i wymieniłem ten tyrystor czy jak się to nazywa z wygladu wygląd taki jezyk i śmiga aż milo
misu - 14-05-2016, 18:51

witam mam problem jak włączam nawiew dmucha normalnie tyle że buczy a na maksymalnych obrotach wystepuja wibracje deski rozdzzielczej w okolicy dmuchawy myslicie żę to uszkodzone łopatki a może łożysko na silniku dmuchawy ??????
Hugo - 14-05-2016, 22:26

misu, na 99% ani jedno, ani drugie. Identyczny objaw miał znajomy w swoim Galancie. Okazało się, że w wirniku silnika leży zdechła mysz. Także najprawdopodobniej coś wpadło do środka wirnika, może być nawet kilka liści i już będzie buczało i wibrowało.
misu - 15-05-2016, 09:10

dzieki za odpowiedz a dużo jest roboty zeby tam sie dostać i ewentualnie to wyczyścić ?
Hugo - 15-05-2016, 09:17

Odłączyć wtyczkę od silniczka i odkręcić 3 wkręty na klucz 8 lub wkrętak krzyżakowy. Do jednego jest kiepskie dojście. Roboty na max. 10 minut.
misu - 15-05-2016, 09:28

to mi sie podoba zaraz cisne to ogarnąć dziękuje za pomoc i pozdrawiam misumaniaków :)
AlexMorane - 19-05-2016, 11:30

Witam podepnę się do tematu. U mnie jest taki problemik :
- Nawiew działa ale tylko na Szybę i Twarz (Na raz) Jak ustawie sobie tylko na szybę to na twarz też leci
- Ustawiam na nogi to na nogach nic nie leci wszystko tak jak wyżej (Szyba i twarz) Ktoś coś podejrzewa ?

Hugo - 19-05-2016, 11:50

AlexMorane napisał/a:
Jak ustawie sobie tylko na szybę to na twarz też leci
Ale tak samo mocno dmucha wtedy na twarz? To, że lekko dmucha na twarz mimo ustawienia na szybę to normalne.
AlexMorane napisał/a:
Ktoś coś podejrzewa ?
Pewnie posypały się zębatki w silniczku klap o nr MR268260.
AlexMorane - 21-05-2016, 01:17

Hugo tak tak samo mocno dmucha na twarz. To że lekko to wiem ale tu akurat jest z dużą mocą :(
dawinet - 28-09-2016, 15:42

witam mam problem z nawiewem nagle przestał działać sprawdzałem wiatrak na krótko i działa bezpieczniki całe a po odłączeniu kostki od rezystora nawiewu i zwarciu styków wiatrak kręci na maksa nie można regulować klimą co sie dzieje bezpieczniki całe, pomocy bo szyby parują :D
wlodek93 - 28-09-2016, 18:13

Rezystor padl mialem to samo wymienilem i dziala jak trzeba. Jak cos mam na sprzedaz dawinet,
misza116 - 02-01-2018, 17:56

Czy rezystor dmuchawy od wersji bez klimatronica podejdzie do tej z klimatroniciem? Wiem, ze wyglada inaczej i jest inna liczba pinow, ale moze pojdzie.
Torciu - 15-01-2018, 02:31

Mam pytanko, problem z temperaturą nawiewu, jakąkolwiek bym nie ustawił poza 17 dmucha jakby było ustawione 32, już od 17.5. Wie ktoś może w czym tkwi problem?
robertdg - 15-01-2018, 08:06

Jak samochód nie jest rozgrzany to bedzie dmuvhac goracem bo klimatronik stara sie dioriwadzic temperature w kabinie do stalej, unormowanej