To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - ocena sigmy

lukasz12 - 04-11-2009, 00:07

Ja osobiście powiem że musiałby bardzo dobrze obejrzeć spód samochodu bo obawiam się że to nie są jedyne miejsca z rdzą. Tutaj się przychylam do tego co napisał Piotr - że jest to irytujące, kosztowne i czasochłonne a niestety będzie to tylko poprawa na jakiś czas.
Bulwa - 04-11-2009, 00:15

zgadza się jeśli zeżarło kielich to i pewnie coś jeszcze,ale zależy co jeśli nie ma tragedii,to cena czyni cuda :mrgreen: auto ładne ,ładny kolor ,przód po lifcie ciężko już taką znaleźć,nie żebym namawiał nie widziałem auta na żywo i nie jeździłem nim,ale wiem z doświadczenia że bardzo ciężko będzie znaleźć idealny egzemplarz w rozsądnej cenie.
lukasz12 - 04-11-2009, 00:17

Wszystko co piszesz to prawda. Ale z obecnej perspektywy (już ponad 3 lata) to chyba jednak lepiej by było gdybym kupił nieco droższy a w lepszym stanie, mógł być nawet starszy. Jak mi budę zeżre to nie pomoże nawet sprawny silnik i skrzynia.
macia - 04-11-2009, 08:17

Dziękuję wszystkim za porady. Jedno pytanie - jak myślicie w takim stanie jaką cenę można za tę sigmę maksymalnie zapłacić?
Bulwa - 04-11-2009, 09:41

nie wiem ile za nią chcą ale,musisz liczyć że dołożysz do niej jakieś 2000zł,
Piotr Z - 04-11-2009, 14:45

uważam że 2 tyś może być za mało, w sumie nic nie wiemy czy było coś robione - jakieś elementy zawieszenia, kiedy był wymieniany rozrząd, płyny itp.czy wydech nie jest zjedzony. Macia jak chcesz umów się jeszcze raz to obejrzymy ja razem.Na plus , tak uważam osobiście nie ma gazu, i zauważyłem że w komorze silnika jest plakietka z serwisu mitsubishi, pewnie po wymianie oleju ale to dobry znak, bo ktoś fatyguje sie do serwisu , chyba że to coś innego.
macia - 04-11-2009, 17:06

Kurde, naprawdę się zastanowię, bo poza tymi kielichami ta sigma wygląda naprawdę świetnie. Ile myślicie warta jest w tym stanie jak widać? Co do stanu zawiechy itd. to nic nie tłucze, ładnie płynie autko.
Piotr, chętnie skorzystam z Twojej pomocy, tylko gdzie obejrzeć go dokładnie od spodu???

Piotr Z - 04-11-2009, 17:24

najbliżej na stacji Statoil tej przy rondzie przy wlocie do lublina od strony warszawy jest stacja diagnostyczna

[ Dodano: 04-11-2009, 17:30 ]
co do ceny- hmm, miedzy 4 a 5 tyś + ponad 2 trzeba byłoby włożyć w te kielichy i inne pierdoły, ale im mniej właściciele będą chcieli tym lepiej cenę można zbić tymi kielichami

[ Dodano: 04-11-2009, 17:32 ]
Macia może masz ochotę wybrać się na zlocik sigm pod Kraków, szukam kierowcy bo chwilowo nie mogę prowadzić, oczywiście pojechalibyśmy moim autem . Co ty na to ? :roll:

lukasz12 - 04-11-2009, 17:58

Popieram :) Zrobiłbyś koledze przysługę a przy okazji miał porównanie Sigmy z Galantem :D
macia - 04-11-2009, 18:45

Hmmm, kiedy macie ten zlocik??? Bo jeśli w sobotę, to niewykluczone...
A co do ceny, to chcą sporo więcej niż 5 tys. zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie, muszę przemyśleć sprawę, choć bardzo mi się to auto podoba i jest raczej bezwypadkowe, a to już rzadkość...

lukasz12 - 04-11-2009, 18:56

Tak, to jest najbliższą sobotę czyli za 3 dni. Zrobiłbyś miłą niespodziankę :)

Co do ceny to powiem tak - nie wiem ile to jest sporo więcej niż 5. Czy to jest 10 czy moze 7. Ja osobiście nie dałbym wiecej jak 4000. Naprawy blacharskie wyjdą z 1500 zł w najlepszym wypadku a pewności już nie ma. Niestety...
Lepiej dać 8000 za auto nawet z 94 ale lepsze blacharsko. Sam bym tak zrobił gdybym miał obecną wiedzę w 2006 roku.

Anonymous - 04-11-2009, 18:56

macia, zlocik mamy teraz w sobotę niedziele wiec jeśli chcesz wpaść to zapraszamy a co do gnicia kielichów to faktycznie ten problem występuje tylko w sedanach ja osobiście jeszcze nie spotkałem się by w kombi gniły kielichy a ze 20 sztuk już robiłem ( mowie tu o kombi)
macia - 04-11-2009, 19:02

Kurczę, sobota jak najbardziej, ale po południu muszę być już w Lublinie... Szkoda, bo chętnie bym poznał wasze towarzycho
Zajc3w - 04-11-2009, 20:13

macia napisał/a:
Hmmm, kiedy macie ten zlocik??? Bo jeśli w sobotę, to niewykluczone...
A co do ceny, to chcą sporo więcej niż 5 tys. zł. Zobaczymy co z tego wyjdzie, muszę przemyśleć sprawę, choć bardzo mi się to auto podoba i jest raczej bezwypadkowe, a to już rzadkość...

Bubkowi (czy Bulwie) zgnił kielich a po rozebraniu okazało się że były ślady dzwona. Wię cjak da mnie to ta bezwypadkowość jest mocno wątpliwa.

Bulwa - 04-11-2009, 20:44

U mnie nic nie zgniło na szczęście ,to Bubkowi,Ja mam kombi -podobno nie gniją no i moja na 100% dzwona nie miała :mrgreen: