[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - WEJŚCIE AUX - PODŁĄCZANIE MP3 PLAYER
kamil1qaz - 29-01-2010, 19:19
Witam.
Mam takie pytanie czy jest przejściówka z AUX na usb? Chciałbym podłączyć pamięć flash USB do swojej oryginalnej nawigacji
mazin - 29-01-2010, 19:28
kamil1qaz napisał/a: | Witam.
Mam takie pytanie czy jest przejściówka z AUX na usb? Chciałbym podłączyć pamięć flash USB do swojej oryginalnej nawigacji |
No nie, sorry. AUX to sygnał analogowy,a USB - to nawet nie audio. Albo rybki, albo akwarium. Kup odtwarzacz i z niego kabelkiem , albo transmiter FM z możliwością podpięcia pena.
Lestat - 30-01-2010, 07:27
kamil1qaz napisał/a: | Witam.
Mam takie pytanie czy jest przejściówka z AUX na usb? Chciałbym podłączyć pamięć flash USB do swojej oryginalnej nawigacji |
Nie da rady bo USB to łącze przez które równiez plynie zasilanie do urządzania a w AUX tak jak kolega mazin wspomnial jest tylko puszczony sygnal audio
racer1972 - 15-04-2010, 00:33
No u mnie szumów itp. nie ma przy średniej jakości kabelku ale dla mnie brzmienie MP3 samo w sobie jest profanacją dźwięku... co CD to CD...
xgrzechx - 22-04-2010, 18:17 Temat postu: Tryb AUX - dziwne brzęczenie Panowie, czy u Wam też słychać brzęczenie w głośnikach po włączeniu trybu AUX?
Nawet jak nie mam podłączonych żadnych kabli, po przełączeniu się w tryb AUX słychać (od skali 20 w górę - im wyżej tym głośniej) wyraźne brzęczenie. W serwisie sprawdzili wiązki oraz podłączenie i twierdzą że wszystko jest ok, mimo że sami przyznają iż brzęczenie występuje. Podszedłem do salonu i w nowym, wystawowym Lancerku też było słychać dziwny dźwięk, który narasta wraz z podkręcaniem skali.
Czy możecie sprawdzić u siebie czy też coś takiego występuje? Wystarczy przełączyć się w tryb AUX (trzeba przytrzymać wciśnięty przycisk CD) i pogłośnić do 30 (bez podłączania kabli z playerem). Jestem ciekaw jak to wygląda u Was.
jaca71 - 22-04-2010, 18:46
Już było. W każdym tak jest. Sygnał audio na czinczach (RCA) jest niesymetryczny i buczy - zawsze. W radiu nie zamontowali auto wyłącznika wykrywającego brak sygnału. Nie wiem czy się coś takiego stosuje w radiach samochodowych
Luk - 22-04-2010, 19:06
O rany... Skoro buczenie ustaje jak się włączy sygnał, to co ono przeszkadza? Mam wrażenie, że niektórzy szukają dziury w całym... Tzn. w nowym (samochodzie)...
Bo mi coś cyka/pyka jak nie jadę, brzęczy jak wyłączę, buczy jak nie słucham...
Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać...
Swoją drogą, to niektóre ASO muszą mieć anielską cierpliwość...
visnia69 - 08-09-2010, 11:11
Hej!, Skoro temat tyczy się radia i odtwarzaczy przenośnych to mam do was pytanie(może już ktoś testował).
Sprawa wygląda tak, że będę wymieniał jednostkę radia (standard gubi fale) i zapytałem się w salonie czy jest możliwość dołączenia kabla bym mógł iPoda podłączać. Mam starszą jednostkę bo autko jest z 2008 i nie mam wyjścia AUX pomimo posiadania opcji z 6 głośnikami(tak już skonfigurował poprzedni właściciel)... no i tu się pojawia problem, bo będąc w maju na serwisie rocznym pytanie zadałem ponowne i ty odpowiedz była całkowicie odmienna - się nie da.
Nie chce bez potrzeby wywalić kasy na kabel żeby sobie po-prostu był, a i tak nie będzie działał...zatem może ktoś z Was mi powie czy można podłączyć czy nie.
Pozdrawiam!
Luk - 08-09-2010, 12:14
visnia69 napisał/a: | Mam starszą jednostkę bo autko jest z 2008 i nie mam wyjścia AUX |
Nie masz 2xchinch w schowku za popielniczką?? (za małą klapką)
visnia69 napisał/a: | będę wymieniał jednostkę radia (standard gubi fale) i zapytałem się w salonie czy jest możliwość dołączenia kabla bym mógł iPoda podłączać. |
Skoro będziesz wymieniać radio na nowsze, a nowsze mają (chyba) AUX w standardzie, to dla mnie oczywiste jest, że do nowego radia możesz kabelek podłączyć i wyprowadzić na zewnątrz... Bo rozumiem, że pisząc o iPodzie masz na myśli takie normalne złącze 2xchinch, a nie jakieś dedykowane z obsługą z kierownicy...
visnia69 napisał/a: | pytanie zadałem ponowne i ty odpowiedz była całkowicie odmienna - się nie da.
|
Tę odpowiedź interpretowałbym raczej jako: "nie wiem i nie umiem, wolę się nie dotykać, dla bezpieczeństwa powiem że się nie da"
mazin - 08-09-2010, 13:04
visnia69 napisał/a: |
Nie chce bez potrzeby wywalić kasy na kabel żeby sobie po-prostu był, a i tak nie będzie działał...zatem może ktoś z Was mi powie czy można podłączyć czy nie.
Pozdrawiam! |
Zerknij tutaj: Ipod w lancerze
visnia69 - 08-09-2010, 13:57
Liczę ze nowsze wrzucą (bo wymiana na wyższy model sprzętowy nawet za dopłatą nie wchodzi w grę w ramach gwarancji - co uważam, za trochę nietakt, ale mniejsza z tym), skoro problem gubienia fal radiowych mają starsze jednostki. czy to bedzie AUX, czy podłaczenie iPoda nie robi mi to różnicy. Ogólnie chce się uwolnic od sterty płyt, które i tak się rysują...
Wracając do filmiku z YouTube teoretycznie się da i w zasadzie sam tego nie bede robił, bo jak i tak mi bedą rozkładać deskę by wymienić jednostkę sterującą to liczę na specjalistów z ASO
Dzięki za pomoc! Zawsze bliżej wyjaśnienia.
Luk - 08-09-2010, 22:31
visnia69 napisał/a: | Wracając do filmiku z YouTube teoretycznie się da i w zasadzie sam tego nie bede robił, bo jak i tak mi bedą rozkładać deskę by wymienić jednostkę sterującą to liczę na specjalistów z ASO |
Na wszelki wypadek wydrukuj sobie stopklatkę z filmu w okolicy 6 minuty, tam gość pokazuje instrukcję, gdzie jest rozrysowane co do czego podłączyć. A jak by nie chcieli zrobić profesjonalnego wyprowadzenia za popielniczką, to zawsze możesz zrobić w schowku, jak w filmie (nawet nie wiem, czy nie praktyczniej...)
A co się dzieje teraz w Twoim obecnym radiu jak będąc "na radiu" przyciśniesz i przytrzymasz dłużej przycisk CD? Bo jak jest wejście zewnętrzne, to tak właśnie się przełącza.
visnia69 - 11-09-2010, 12:23
Jest wyjście AUX, bo po przytrzymaniu CD przełącza się. Trochę mnie to zaskoczyła, że wcześniej panowie w ASO stwierdzili, ze tego się nie da zrobić i mogę to na własną rękę przerabiać. No jak widać SATAL Łódź nie jest aż taki zajebisty, albo po prostu trafiłem na kogoś co wolał mi wciskać całe nowe radio (teoretycznie) półkę wyżej - głównie cenowo.
No i tak radio gubi fale, więc jedzie na wymianę gwarancyjną, więc i tak jak już wspominałem będzie rozgrzebywane więc wtedy powiem żeby mi to podłączenie zrobili...
Tylko teraz sprawa wygląda następująco. Zaproponowali mi podłączenie wiązki do iPoda, wszystko OK, tylko zastanawia mnie czy będzie można sterować tym iPodem(jego pamięcią=katalogi pliki itp) z kierownicy czy będzie to na zasadzie wykorzystania wyjścia AUX czyli mogę sobie sam zrobić w cenie 200zl na pewno lepszy kabel ekranowany itd. bo efekt będzie taki sam, czyli będę sobie sterował odtwarzaczem który będzie w skrytce
Luk - 11-09-2010, 14:03
visnia69 napisał/a: | będzie to na zasadzie wykorzystania wyjścia AUX czyli mogę sobie sam zrobić w cenie 200zl |
Ja myślę, że w cenie 20 zł
Nie będzie żadnego sterowania z kierownicy, to jest tylko wejście audio, nic poza tym.
visnia69 napisał/a: | Jest wyjście AUX, bo po przytrzymaniu CD przełącza się. Trochę mnie to zaskoczyła, że wcześniej panowie w ASO stwierdzili, ze tego się nie da zrobić i mogę to na własną rękę przerabiać |
To ja bym takiemu serwisowi podziękował. Przy montażu alarmu serwis wyjmuje radio, więc wystarczyłoby, żeby ktoś zerknął jak jest to podłączone w wersji np. Invite i już by wiedzieli jak zrobić u Ciebie... Ale przecież łatwiej powiedzieć "nie da się"...
visnia69, a tobie zaproponowali przy darmowej wymianie radia dołożenie kabelka w cenie 200 zł? Czy w tej cenie jest montaż gniazda 2x chinch z klapką za popielniczką, czy tylko wyprowadzenie kabelka? Bo jak to drugie, to skoro i tak wyjmują radio, to moim zdaniem jak byś przyniósł kabelek, to powinni to zrobić za darmo. To jest jakieś 2 min. roboty patrząc po tym filmie z youtube...
visnia69 - 12-09-2010, 20:54
Montaż wchodzi w grę ale w skrytce, bo ogólnie w moim autku nie jest przewidziane podłączenie kolo zapalniczki jak już w ciut młodszym modelu. Kabel jaki mi zaproponowali to jest ta wiązka z katalogu dodatków po iPoda, dlatego uznałem, że najpierw się zapytam Tu, może ktoś korzystał. Co do serwisu to na dobrą sprawę nie mam co narzekać, bo całą resztę robią OK, a co gorsza z tego co wiem to w Łodzi mam tylko ten SALAT ... wiec i tak nie mam co wybrzydzać
|
|
|