Zloty i Spoty - ZLOT 2010 - Propozycje ośrodków
DJwiewiórka - 04-11-2009, 08:21
ośrodek jest fajny i uważajcie, żeby nie wylać dziecka z kąpielą
prawie nie ma ośrodków na 450-550 miejsc bez wsparcia sąsiedzkiej bazy noclegowej
[ Dodano: 04-11-2009, 08:23 ]
za dwa tygodnie może zostać tylko z pięć ośrodków w kraju i to na 250 miejsc, które zostawią dla nas ten wolny termin mitsumaniakowy
JCH - 04-11-2009, 08:27
koszmarek,
Czyżby szykował się Zlot a potem np. tygodniowy rejsik po Mazurach
os12 - 04-11-2009, 10:17
przy okazji zapytajcie o możliwość wcześniejszego (przed zlotem) przyjazdu i zakwaterowania bądz tez pozostania na dłużej (po zlocie) bo to na pewno uatrakcyjni ofertę zwłaszcza dla osób przyjeżdżających z drugiego krańca Polski
Blondi - 04-11-2009, 10:35
To co napisał os12 to bardzo ważne. Wielu osobom bedzie zależało żeby móc przyjechać wcześniej lub zostać bo na 3 dni na drugi koniec Polski i wracać to troche nieopłacalne.
pamar - 04-11-2009, 11:35
Kamilofone napisał/a: | Zobaczcie na fotki domków jakby je z jeziora żywieckiego skopiowali hehe |
Domki typu Brda są w całej Polsce, to takie pokomunistyczne dziedzictwo narodowe, (trochę tego sprzedałem ) te wydają się lepiej zadbane niż w Tresnej.
Bardzo fajny ten ośrodek... działajcie, nie ma na co czekać.
xjacobs - 04-11-2009, 13:40
jadę właśnie popytać, porobić zdjęcia
od razu zajadę do ośrodka pttk czy maja ewentualnie jakieś miejsca na ostatni weekend sierpnia
[ Dodano: 04-11-2009, 15:55 ]
Przepraszam, ale nie zajechałem do pttk ze względu na to, że się spieszyłem, ale pytanie o miejsca można zadać przez telefon, więc nic straconego
Odpowiadając na pytania:
Tak, jest możliwość przyjechania na kilka dni dłużej przed lub po zlocie - absolutnie każdy termin jest wolny na te dni.
Dokładnie są 402 miejsca + ewentualne dostawki (domki są duże, dostawiając przykładowo po jednym do każdego zmniejszają sie koszty, a miejsca i tak jest wystarczająco). Nie ma typowego pola namiotowego, lecz to, czy będzie można postawić namioty jest zależne od (podobno ustępliwego i otwartego) kierownika. Namioty wylądowałyby w takim razie między domkami, pod drzewami itd.
Typowych miejsc parkingowych jest ok. 150, - tego nie policzymy konkretnie, ponieważ lekko mówiąc nie da się liczba została oszacowana przez ochroniarza, tudzież "wpuszczającego" dokładając do tego polanki, 300 samochodów "na pewno się zmieści" - parkowanie pod domkami do uzgodnienia z kierownikiem, nie powinno być z tym żadnego problemu. Wada owych polanek to istnienie drzew, ponieważ teren ośrodka jest w całości zadrzewiony. Znajduje się on na wzniesieniu nad samym jeziorem. Teren jest dość duży, stojąc przy ulicy nie widzi się drugiego końca ze względu na ukształtowanie terenu i drzewa
Co dla dzieci? W ośrodku jest plac zabaw, całkiem duży, na oko powinien pomieścić 15-20 dzieciaków - dawno się już nie bawiłem, więc ciężko mi oszacować - zdjęcia są na witrynie ośrodka, tak samo jak zdjęcia miejsca na ognisko - są to zadaszone strzechą ławki - wszystko zostało postawione w tym roku, więc jest pięknie, lecz niestety trzeba zejść w dół po dużych schodach oddalając sie od ośrodka, lecz przybliżając do jeziora. Samych miejsc siedzących będzie około 100. Posiedzieć można również w 5 salach + restauracyjna - w sumie ok. 380 miejsc do zajęcia w razie niepogody na różnie rozlokowanych salach, w tym 200 w samej restauracyjnej.
Co z atrakcji? Oni mogą zorganizować wszystko, lecz są oni tylko pośrednikiem, a więc koszty rosną, ale są otwarci na propozycje. Catering ze swojej strony zapewniają - to akurat zaleta - wykup noclegu i jedzenia jednocześnie, to możliwe większe rabaty i upusty Z atrakcji własnych - możliwa jazda konna wraz z instruktorem, mogą wyczarterować żaglówki, mają kort do tenisa, pola do siatki. Rozrywki typu quad czy paintball poza terenem ośrodka.
Jeśli o czymś zapomniałem napisać, to na pytania chętnie odpowiem via gg, skype, mail czy pw - wszystko mam w profilu
EDIT: Plaża owszem istnieje, jest ograniczona pomostem, który należy do WTW, więc jakby ktoś chciał przypłynąć łódką, to nie ma problemu Plaża gminna, która jest wieksza i wygląda bardziej typowo, jak na plażę przystało, znajduje się kilkaset metrów chodnikiem wzdłuż drogi asfaltowej od ośrodka.
koszmarek - 04-11-2009, 16:32
pan prezes będzie dopiero w poniedziałek- wtedy się dowiem czegoś więcej.
Bartku, ja kłopotu nie będę miała, mam nadzieję, że damy radę wspólnie
xjacobs - 04-11-2009, 17:21
wjazd do ośrodka, widok z jego wnętrza
obracamy się o 180 stopni i mamy taki widok:

patrzymy w prawo i widzimy salę konferencyjną, a w oddali po prawej korty, widoczna drożka prowadzi do...

parkingów z położonym obok malutkim miejscem na ognisko (1 z 2, 2. jest większe... duuużo większe). Widoczna na zdjęciu przemiła pani z ośrodka oprowadziła mnie po wszystkim

wracamy na dróżkę w stronę głównej asfaltowej w ośrodku i widzimy z niej pokazany juz parking, a za "choinkami" schowane są 3 pawilony hotelowe.
z owego parkingu widać 6-osobowe domki
Chce iść dalej i robić zdjęcia, ale muszę zadowolić się padniętymi bateriami, miejsca na domki i plażę trzeba będzie obfocić innym razem, ale jeszcze cudem zrobiłem takowe zdjęcia:
jeden z pokoi w pawilonie hotelowym:
do tego dochodzi całkiem duża łazienka (większa od mojej :O:O)
oraz 1 z 6 sal w całym ośrodku - ta jest na ok. 20 osób w piwnicy pawilonu.
Uwex - 04-11-2009, 17:42
Wygląda fajnie . Ja mam daleeeeko , ale jeśli by na tydzień , to może ...
Morfi - 04-11-2009, 21:49
Mi juz sie podoba ta wyprawa w kilka aut przez całą polske i 10 godz jazdy
koszmarek - 04-11-2009, 21:52
cieszy mnie Wasza radość oby do końca
xjacobs - 04-11-2009, 23:09
Morfi napisał/a: | Mi juz sie podoba ta wyprawa w kilka aut przez całą polske i 10 godz jazdy | to sobie pomyśl, że planuję zorganizować oficjalny przejazd przez miasto... wszystkich samochodów
Morfi - 04-11-2009, 23:56
No nawet Szczecin czy Wrocław ma ponad 500km
xjacobs - 05-11-2009, 00:25
Morfi napisał/a: | No nawet Szczecin czy Wrocław ma ponad 500km | taki szczecin czy poznań i tak ma bliżej niż np. na beskidy
os12 - 05-11-2009, 09:18
xjacobs napisał/a: | Morfi napisał/a: | No nawet Szczecin czy Wrocław ma ponad 500km | taki szczecin czy poznań i tak ma bliżej niż np. na beskidy |
no to teraz dla odmiany my z Podbeskidzia będziemy mieli >600km
|
|
|