[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ogrzewanie postojowe - Webasto, Eberspraecher
Lestat - 02-11-2009, 10:58
No coz dealer sie nie odzywa do dzis - musze go pomeczyc
sla - 02-11-2009, 11:13
Solidna firma, nie chce Cię widocznie narażać na stresy podając cenę A tak naprawdę to kolejny przykład olewania, klienta który chce zostawić w ASO niemałe pieniądze.
Lestat - 02-11-2009, 11:27
No coz przyznaje ze mam takie odczucie...moze ktos uslyszy glos wolajacego na pustyni A tak po prawdzie to chyba maja mnie tez tam juz serdecznie dosc bo dzwonie do nich srednio co pare dni - wymyslajac nowe rzeczy eee marudny jestem
mazin - 02-11-2009, 16:29
Ja nie rozumiem Waszego zdziwienia dotyczącego chęci zakupu Webasto. Jest klient, jest towar, to w w czym problem? Skoro są ludzie wydający po 80 kafli na system audio w dwunastoletniej hondzie civic, albo w matizie - to dlaczego nie webasto? Jego przydatność oceniam znacznie wyżej niż takiego systemu audio.
Ja mam garaż, nieogrzewany, ale nawet w największe mrozy było w nim min. -2 stopnie - dlatego dla mnie taki zakup jest bez sensu. Ale skoro ktoś nie ma garażu - to b. dobre rozwiązanie! No i z pewnością zdrowsze dla silnika, niż odpalanie na mrozie. O komforcie nie wspominam nawet. Dlatego - kogo stać, niechże kupuje!
Miałem w pracy faceta, któy codziennie rano rozpalał kuchenke elektryczną pod miską olejową, żeby łatwiej zapalić swoją dziesięcioletnią ładę. Skończyło się tragicznie, kiedy spaliło mu się pół dobytku razem z garażem, samochodem i połową domu... Jestem za webasto!
roch_27 - 05-11-2009, 19:24
W Niemczech ceny Webasto zaczynają się od 1.032,00 € WEBASTO LANCER
pozdro
Lestat - 06-11-2009, 07:25
Dostalem dwa dni temu odpowiedz od dealera koszt zamontowania webasto ok 7000 zl czyli cena taka jaka sla znalazl ale w zwyklych stacjach...
basik - 08-11-2009, 10:35
Wczoraj byłem w MOTO na przeglądzie i stał na ladzie cennik webasto. Do wyboru są 3 opcje dla Lancera 1.8 koszt w podstawie 4 800, najdroższa wersja to koszt 6000. Dla diesla
ceny wyższe 5700 i wersja z pilotem z wyświetlaczem 6900. Nie dopytywałem się czy ktoś to montował już u nich, ale jak będę w tym tygodniu to postaram się coś dowiedzieć więcej.
gzesiolek - 08-11-2009, 22:50
basik, wiem ze nie na temat, ale podeslalbys mi na PW/email jak wygladaja sprawy cen i w ogole obslugi w MOTO jesli chodzi o przeglad? bo tam kupowalem autko, a serwisy w Kraku maja opinie fatalna, to moze i na przeglad przejade sie A4...
Lestat - 09-11-2009, 12:33
Oooo to widzisz zaskoczyles mnie z ta cena 5700 - moze koniec koncow zamontuje w Moto?
basik - 09-11-2009, 18:52
gzesiolek napisał/a: | basik, wiem ze nie na temat, ale podeslalbys mi na PW/email jak wygladaja sprawy cen i w ogole obslugi w MOTO jesli chodzi o przeglad? bo tam kupowalem autko, a serwisy w Kraku maja opinie fatalna, to moze i na przeglad przejade sie A4... |
Posłałem Ci info na PW
Lestat - 12-11-2009, 07:41
basik a czy ja tez moglbym prosic?
Karwoś - 13-11-2009, 12:05
Panowie a nie lepiej zalożyć alarm albo nawet sam moduł zdalnego odpalania - pijecie kawe w domku zapalacie samochód który sobie stoi na parkingu - włączają się nawiewy i stopniowo ogrzewane jest wnętrze - oczywiscie bardzo polecane do samochodów z automatem - dla manuali to troche trzeba przemysles sprawę - wiadomo dlaczego. - ale akurat ten alarm który mam i do tego jest stworzony. Efekt - samochód cieply - szyby odmrożone.
Cena - z alarmem z funkcja odpalania - 850zł
Sam moduł - 250 - 350zł.
I po co wam webasto za 7000. A i gwarancji się nie traci.
Wiadomo - to nie to samo co webasto ale efekt jest ten sam.
Luk - 13-11-2009, 13:56
Karwoś napisał/a: | pijecie kawe w domku zapalacie samochód który sobie stoi na parkingu | Taa... Tylko ja bym się obawiał, ze mi ktoś nim odjedzie
Karwoś - 13-11-2009, 15:03
Nierealne - alarm jest ciągle aktywny a samochód zgaśnie nawet jak ktoś wzbudzi jakąkolwiek czujkę. A jak alarm jest rozbrojony (jakimś cudem ) to bez kluczyka w stacyjce i pewnej czynnosci samochód też zgaśnie - blokada zaplonu.
A co do ogrzewania postojowego to dostalem z mazdy cennik:
uruchamiane pilotem zdalnego sterowania z funkcją czasowego uruchamiania - od 2.025zł - dostępne do wszystkich modeli mazda - może i do innych samochodów też.
Cennik Auto księżyno Mazda.
cns80 - 13-11-2009, 15:10
Karwoś napisał/a: | Panowie a nie lepiej zalożyć alarm albo nawet sam moduł zdalnego odpalania - pijecie kawe w domku zapalacie samochód który sobie stoi na parkingu - włączają się nawiewy i stopniowo ogrzewane jest wnętrze - oczywiscie bardzo polecane do samochodów z automatem - dla manuali to troche trzeba przemysles sprawę - wiadomo dlaczego. - ale akurat ten alarm który mam i do tego jest stworzony. Efekt - samochód cieply - szyby odmrożone.
| Jakby to było takie proste to nikt by Webasto nie montował. Ale są minusy Twojego rozwiązania:
- znacznie większe zużycie paliwa,
- silnik benzynowy nie powinien być rozgrzewany na postoju odwrotnie niż diesla,
- i tak uruchamiasz zimny silnik, a Webasto daje możliwość odpalenia silnika już rozgrzanego co oszczędza jego podzespoły.
|
|
|