Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
Kleju - 05-11-2009, 16:12
Nie wiem Jogurt, może to faktycznie przypadłość aut z japonii Chociaż wszystkie cao były produkowane w japonii, więc dziwi mnie że te z europy tak nie rdzewieją a te osobiście imporotwane tak...
Bartek napisał/a: | To jest FWD? |
No tak Nie było w tej budzie cyborga awd. W cyborgach wychodziło 5 modeli skrzyni biegów. 2 modele posiadały seryjną szpere (lsd), 3 nie, w tym mój bez Ale opony (toyo proxes t1r) nadrabiają brak szpery.
Koyocik - 05-11-2009, 16:13
Kleju napisał/a: | Ale opony (toyo proxes t1r) nadrabiają brak szpery. |
No proszę Cię Jeździłeś Ty kiedy zeszperowanym autem?
Kleju - 05-11-2009, 16:27
Koyocik napisał/a: | Kleju napisał/a: | Ale opony (toyo proxes t1r) nadrabiają brak szpery. |
No proszę Cię Jeździłeś Ty kiedy zeszperowanym autem? |
Heh jeżdziłem ale auto miało 250 koni. A colt o ile ma to tylko 175 koni i 167Nm obrotu. I jak zrobiłem pierwszą jazdę próbną to auto nie straciło przyczepności na pierwszym biegu. Myślę że opony też bardzo dużo dają. Oczywiście szpera jest 100x lepsza ale przy tym aucie wydaję mi się że dobre opony też wystarczą. Okaże się jak będzie mi dane auto przetestować na torze, bądź na długiej prostej.
Koyocik - 05-11-2009, 17:20
W tym przypadku tak - teraz rozumiem o co Ci chodzi. Zwłaszcza, że te 175km jest dość specyficzne, jak na wykresy spojrzeć
Miłych szaleństw!
Marker - 05-11-2009, 17:30
Cytat: | Jest jedyny w Polsce czy znacie jeszcze jakiegoś właściciela Cyborga ? |
Od czasu do czasu pojawiał się w Łodzi Luki ze swoim białym Cyborgiem, jednak była to Cj'ka a nie CA
Właścicielowi oczywiście gratuluje piękne autko z genialnym silnikiem. MIVEC to jest to
Anonymous - 05-11-2009, 17:54
Cytat: | MIVEC to jest to |
Teraz wszystkie nowe Colty maja MIVEC,profanacja.
A z tym Cyborgiem CA4A to niejaki Matejo,własciciel GTi chwali sie ze miał,ale wydaje mi sie że cos mu sie przysniło,a miał zwykłe 1,6 bo pisze na polskajazda.pl, że GTi w stosunku do 1.6 ma duzo wiecej mocy.Nie pisał by tak gdyby miał Cyborga.
Podejrzewam,że duzej roznicy nie ma w osiągach miedzy GTi i Cyborgiem,bo maja taki sam moment,a z mocą to wiadomo jak to jest.Nie zawsze przekłada sie na osiągi.Tym bardziej na naszym paliwie.Przewagą moze być mozliwość pociągniecia o ten 1000 rpm dłuzej
j-rules - 05-11-2009, 18:00
Cytat: | Przewagą moze być mozliwość pociągniecia o ten 1000 rpm dłuzej | Przewagą jest to ze mozna sobie nakleic na klape 1.6 i sie wcale nie sklamie
A ci ktorzy beda widzieli oddalajace sie "plecy" Cyborga beda sobie pod nosem szemrac
"jasne, 1.6 yhy... pewnie przykleił bo mu rdza wychodzila i tylko taki znaczek byl na bazarku.."
... bezcenne
Anonymous - 05-11-2009, 18:11
Chyba źle mnie zrozumiałes.
Możliwosc pociagniecia wyzej to mniej zmian biegów,potencjalnie lepsze przyspieszenie.
Bartek - 05-11-2009, 18:13
adamovicius napisał/a: | GTi w stosunku do 1.6 ma duzo wiecej mocy. |
Ale zawsze pod czapkę z Mivecem można podłożyć 1.8, a wtedy 19x KM prawie pewne
j-rules - 05-11-2009, 18:15
Cytat: | Chyba źle mnie zrozumiałes.
Możliwosc pociagniecia wyzej to mniej zmian biegów,potencjalnie lepsze przyspieszenie. | To co napisales to prawda, zrozumialem Cie jak najbardziej Za to Ty mnie niezbyt
Kleju - 05-11-2009, 18:25
Przynajmniej jak uda mi się już zrobić swapa to nie będę musiał nic zmieniać w papierach (jedynie szkoda będzie że nie będzie w nazwie cyborg...) Bo będzie swap z 1.6 sohc na 1.6 dohc Tylko w dowodzie jakoś 62 konie mniej
tresorex - 05-11-2009, 19:12
Nieźle zdżarty
Od 1.6 różni się tylko stabilizatorem (chyba ma taki jak w GTi)
Co to jest to pod tablicą wycięte w tylnym zderzaku?
londolut - 05-11-2009, 19:47
Kleju napisał/a: | swap z 1.6 sohc na 1.6 dohc | Nie do końca. 1,6 DOHC miały 145 kucy a 1,6 MIVEC ... z resztą ty wiesz
Kleju - 05-11-2009, 19:48
tresorex napisał/a: | Co to jest to pod tablicą wycięte w tylnym zderzaku? |
Właśnie miejsce na światełko przeciwmgielne. Tylko że na zdjęciu jest odkręcone.
A tak wygląda w "oryginale"
londolut napisał/a: | Nie do końca. 1,6 DOHC miały 145 kucy a 1,6 MIVEC ... z resztą ty wiesz |
Hehe, ok szefie Nie sprecyzowałem wypowiedzi: 1.6 DOHC Mivec
karolgt - 05-11-2009, 23:21
piękny samochód wyposażenie powala, wogóle dopracowanie auta w każdym namniejszym szczególe... bajka, szkoda że już takich nie robią.
a jak to w końcu z wytrzymałością tych silników? bo kiedys ktos na forum pisał że 100k km i koniec.
|
|
|