To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

niezawodny - 22-11-2009, 10:23

rezon napisał/a:
niezawodny napisał/a:
O ile kojarzę to oryginalny zestaw Mitsubishi też nie ma importu książki telefonicznej
ale jak się coś wymienia, to sensownie jest wymieniać na lepsze, a nie na urządzenie posiadające takie same wady.

Zgadzam się całkowicie. I jestem bardzo zdziwiony że oryginalna stacja Mitsubishi nie ma tej funkcji - to był dla mnie główny powód dla którego zrezygnowałem z jej zakupu.
Żeby ta funkcja działała BT musi posiadać profil/protokół PBAP i jest to wyłącznie kwestia odpowiedniego oprogramowania (a nie samego sprzętu), tyle że nie da się tego (póki co) zrobić samemu bo producent BT musi najpierw dostarczyć odpowiednie sterowniki a tych właśnie brakuje.

mitsu00 - 22-11-2009, 10:51

Co do zmieniarki CD to myślałem zakupić dodatkową bo został mi zylion płyt CD. Olalem jednak ten temat i kupiłem Ipoda Clasic z dyskiem 160 GB. Nawigacja ma oddzielne sterowanie Ipodem więc teraz mogę zmieścić 40 000 utworów a bateria wytrzymuje 36h nonstop odtwarzania więc chyba wystarczy na dalszą wycieczkę :D

Pozdr.

kolak - 22-11-2009, 10:58

kilka pytan :

1. RDS ? informacje o stacji ?
2. Czy to cos posiada zmieniarke ? czy tylko 1 CD ?
3. Twardy Dysk ?
4. czytnik kart SD ? jak tak czy czyta muzyke z SD ?
5. Ja to sie zachowuje podaczas slonecznej poody ?

ps. podoba mi sie :) chyba zamowie to cos :)

mitsu00 - 22-11-2009, 11:11

kolak napisał/a:
kilka pytan :

1. RDS ? informacje o stacji ?
2. Czy to cos posiada zmieniarke ? czy tylko 1 CD ?
3. Twardy Dysk ?
4. czytnik kart SD ? jak tak czy czyta muzyke z SD ?
5. Ja to sie zachowuje podaczas slonecznej poody ?

ps. podoba mi sie :) chyba zamowie to cos :)

1. obejrzj jeszcze raz zdjecie z 1 postu: w prawym górnym rogu widać info o stacji. RDS EON, TA, PTY, AF jest.
2. Zmieniarki nie ma. Jest 1 CD/DVD. Jest interfejs sterujący Ipodem więc po co zmieniarka?
3. Nie wiem.
4. 2 sloty na mini SD i 1 na USB.
5. Widać wszystko OK.

Pozdr.

krzypolo - 22-11-2009, 14:18

Dora napisał/a:
jeżeli wielkość 2din to pełno masz tego na allegro.
np.
http://allegro.pl/item817...vi_sd_card.html

Cytat:
krzypolo napisał/a:
no fajnie..................... ale teraz pomóżcie mi znaleźć coś podobnego do outka 1G

Masz standard 2din. Możesz tam włożyć dowolną stację multimedialną 2din ze wszystkimi bajerami.

tak ale mnie chodziło bardziej o panel ...sprzęt to ja znajde wszędzie ............. chodzi mi o orginalny panel 2 din żeb nie wycinać

PANEL HEATER CONTROL Cod: 8002A289HA

pretor - 22-11-2009, 18:05

Najszybciej znajdziesz to w serwisie.
norbertcala - 22-11-2009, 22:18

W systemie Alpine który mam u Siebie w Outku jest import książki telefonicznej
Działa idealnie ale nie czyta polskich liter
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41011
http://www.ipod.info.pl/i...dock-dla-ipoda/

mitsu00 - 22-11-2009, 22:50

norbertcala napisał/a:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41011
http://www.ipod.info.pl/i...dock-dla-ipoda/

Widze ze jestes specem od Ipoda. Kupilem dzisiaj Classica 160 GB i zastanawiam sie jaki uchwyt do niego wybrac i nie mam pojecia gdzie tego szukac..... Pociągnołem kabelek do schowka ale co dalej? nie bede przeciez trzymal go w schowku?

pozdr.

[ Dodano: 23-11-2009, 00:09 ]
Już nieaktualne. Znalazłem uchwyt Brodita dedykowany do Outlandera :D

Pozdr.

rezon - 23-11-2009, 09:46

norbertcala napisał/a:
pamiętam ten wątek. Ale przy Rockfordzie to trzeba wywalać prawie całe audio z przodu, żeby go podłączyć. "chińczyk" chociaż akceptuje Rockforda - skończy się pwnie na tym, że dam sobie spokój
mitsu00 - 23-11-2009, 09:50

rezon napisał/a:
norbertcala napisał/a:
pamiętam ten wątek. Ale przy Rockfordzie to trzeba wywalać prawie całe audio z przodu, żeby go podłączyć. "chińczyk" chociaż akceptuje Rockforda - skończy się pwnie na tym, że dam sobie spokój

Szczerze mówiąc to nie za bardzo cię rozumiem z tą książką telefoniczną...... Wywołuj sobie nr głosowo i tyle..... Ale co tam, zakup chińczyka jest dobrowolny. Ja jestem mega zadowolony mimo że na początku też byłem sceptycznie nastawiony do tego cuda.

Pozdr.

rezon - 23-11-2009, 11:57

mitsu00 napisał/a:
Wywołuj sobie nr głosowo i tyle
w Omnii nie jest to takie proste :( .
simon172 - 23-11-2009, 13:44

No, gratuluję kolego mitsu00 montażu jednostki, podziel się jak najszybciej informacjami na temat TV jak tylko zamontujesz... chyba, że cię uprzedzę, bo już zamówiłem antenę na alledrogo i do mnie jedzie. Ciekawe jak to będzie wyglądać ??
Po paru dniach użytkowania mogę powiedzieć, że sprzęcik spisuje się naprawdę super.. tylko jedno małe ale.. mam chyba coś nie tak z anteną, bo każda stacja radiowa co jakiś czas szumi.. . To pewnie przez TRIFLEXA który siedzi na dachu.. Chciałem kupić wzmacniacz do anteny, ale w sklepie mi odradzili i powiedzieli żeby przyczyny szumów zacząć szukać w antenie. Prawdopodobnie została źle uziemniona. Sprawdzę pewnie jak będę montować antenę od TV i powiem co było nie tak. Póki co Pozdrawiam i miłego użytkowania.
Jeszcze jedno, wszystkich niezdecydowanych serdecznie namawiam na zakup tej jednostki, bo na prawdę warto!!

mitsu00 - 23-11-2009, 13:57

Antenę zamontowałem wczoraj i wszystko działa :mrgreen: Odbieram jak na razie TV1, TV2, TVN.

Pozdr.

simon172 - 23-11-2009, 14:05

O no to spoko, ale podczas jazdy też?
mitsu00 - 23-11-2009, 14:09

tego jeszcze nie sprawdzalem. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz: kabel anteny zakończony jest 2 końcówkami typy Jack które wpina sie do TV-boksu oraz dodatkowe 2 kabelki, czarny i czerwony bez końcówek. Co się z nimi robi?

Pozdr.