Outlander I GEN Techniczne - Spalanie na benzynie i gazie w Outlanderze 1 gen. 2,0
Cezar - 10-12-2009, 21:38
Radecky napisał/a: | jak rozwiązujecie sprawę koła zapasowego ? Luzem w bagazniku, czy może zrezygnowaliscie z niego na rzecz tego nowego wynalazku, tj. koła zapasowego w sprayu ? |
Radecky, spokojnie zapasowe mozna wozic luzem w bagazniku , zadnych sprayow bo to wielka lipa
Hiszpan - 10-12-2009, 22:02
Radecky napisał/a: | ile Wasze Outki osiagają V-max ? | Pamiętaj, że:
ZASADY FORUM napisał/a: | 10. Mitsumaniaki popierają akcję Stop wariatom drogowym - dlatego zanim napiszesz coś o swoich dokonaniach drogowych zastanów się trzy razy |
Pawmitsu - 10-12-2009, 22:07
Radecky napisał/a: | ... jak rozwiązujecie sprawę koła zapasowego ? Luzem w bagazniku, czy może zrezygnowaliscie z niego na rzecz tego nowego wynalazku, tj. koła zapasowego w sprayu ?
|
Nie jest to taki nowy wynalazek, wozilem to wiele lat w mercku, az sie przeterminowal... i kupilem podobny do outka
Nie zalata sie tym wszystkich dziur, a juz na pewno nie bocznych...
jednak moze to dobrze zadzialac w przypadku malych przebic...
ja nie woze kola zapasowego, choc dostalem na nie ladny pokrowiec, bo
- maly bagaznik
- teren, ktory pokonuje to maly odcinek wyjzedzonej drogi bez asfaltu, ubitego gruntu z tu i owdzie nie za duzymi dziurami - dzis moim merckiem jechalem po o wiele wiekszych dziurach z kilka km i mi sie nie zawiesil ani nie ugrzazl :-0, a co dopiero misiek
Co do predkosci - to jeszcze przede mna, kurcze, nie mam gdzie sie powazniej rozpedzic, choc jest nie az tak daleko stare lotnisko.
No i jestem troszku zdziwiony, ze tyle pojechal!?
tomek.rzepek - 10-12-2009, 23:29
Trochę przykrych doświadczeń z gazem miałem, ale to nie znaczy że znam kodeks na pamięć. Poprostu nie rozumiem po co Ci ten przepis. To prawda że ilość tankowanego gazu zależy od temperatury otoczenia. Także litr w tą litr w drugą. Co do koła, to uważajcie żeby przy hamowaniu nie zrobiło wam kuku. Lepiej je wyjąć i wozić spray, teraz wulkanizacja jest co chwilę lub jeżeli chcecie wozić to przymocować do podłogi jakimś pasem. Co do vmax to 192 licznikowe ale mam 136km. Co do żarówki wyjmij starą - instrukcje masz na priv, podjedź do pierwszego lepszego motoryzacyjnego i Ci dobiorą. Spoko loko chwalicie gaz do pierwszego check engine. Pragnę od razu nadmienić, że zanim zaczniecie zmieniać świece, kable katalizatory sondy lambda, bo ten błąd wam sie wyświetli, wyczyście przepustnice i egr. Na 90% to egr.
Pozdrawiam.
Anonymous - 11-12-2009, 09:54
Hiszpan napisał/a: | Radecky napisał/a: | ile Wasze Outki osiagają V-max ? | Pamiętaj, że:
ZASADY FORUM napisał/a: | 10. Mitsumaniaki popierają akcję Stop wariatom drogowym - dlatego zanim napiszesz coś o swoich dokonaniach drogowych zastanów się trzy razy | |
Nie pisałem o dokonaniach drogowych tylko o prędkości maksymalnej osiąganej w praktyce. Nie zapytałem jak szybko pokonuje się np. odległość Warszawa - Radom, tylko jaką maksymalną osiąga ten samochód i wyszedłem na wariata drogowego ?
...ale jeśli zostało to uznane za naruszenie to już nie będę kontynuował tematu.
Pawmitsu - 11-12-2009, 12:27
Radecky napisał/a: | ...ale jeśli zostało to uznane za naruszenie to już nie będę kontynuował tematu. |
Nie sadze. Jak ja to zrozumialem, chodzilo raczej o to, zeby nie nakrecic watku w strone prowokowania piractwa drogowego ... i tyle.
Mnie to interesuje, jak Ty wycisnales z Outka taka predkosc, bo masz bodajze silnik 2,0?
[ Dodano: 11-12-2009, 12:29 ]
tomek.rzepek napisał/a: | Co do żarówki wyjmij starą - instrukcje masz na priv, podjedź do pierwszego lepszego motoryzacyjnego i Ci dobiorą. |
Dzieki, wiem ze starasz sie pomoc. Mnie na razie po dogieciu drucika zarowka pali sie bez problemu, niemniej jednak w jakiejs przyszlosci trzeba bedzie je wymienic, wiec uwaga sie przyda.
Anonymous - 11-12-2009, 12:44
...no właśnie właściwie powinienem pisać o wskazaniach licznika, a nie o prędkości.
Samochód ładnie przyspieszał od 150 km/h no bo był już wkręcony na obroty, ale wydaje mi się, że same wskazania to są mylne. Gdzieś kiedyś widziałem taką stronkę pokazującą skalę błędu prędkościomierzy... poszperam jeszcze w necie.
Hiszpan - 11-12-2009, 13:33
Pawmitsu napisał/a: | Jak ja to zrozumialem, chodzilo raczej o to, zeby nie nakrecic watku w strone prowokowania piractwa drogowego ... i tyle. | Pawmitsu, dziękuję. Dokładnie to to chodzi.
Moim V-max nie sprawdzałem, a średnia spalania przy 170 (160 wg. na GPS) na kilkuset km wyszła 10,5 - tyle, że to zupełnie inny samochód i inny silnik.
Dodam, że jechaliśmy tylko we dwóch, bez bagaży, a auto nie miało na dachu belek czy boxa. OT taki szybki wypad po drugie auto do naszych zachodnich sąsiadów.
mariusz_2050 - 11-12-2009, 23:11
Radecky napisał/a: | ...a koledzy kontynuując wątek instalacji gazowej i butli, mam pytanie... jak rozwiązujecie sprawę koła zapasowego ? Luzem w bagazniku, czy może zrezygnowaliscie z niego na rzecz tego nowego wynalazku, tj. koła zapasowego w sprayu ?
Drugie pytanie nasunęło mi się jak mówiliscie o kiepskiej precyzyjności wskaźnika pojemności butli LPG. do mojego pytania, miałem okazję potestować mojego Outka jeżeli chodzi o jego prędkość maksymalną, no i zdziwiłem się, że osiągnąlem prędkość ponad 200 km/h, podczas gdy wcale tej prędkości nie czułem... mialem pod stopą trochę zapasu, bo prędkość obrotowa podchodziła po 6 tys obr i właściwie jeszcze dałoby się wkręcić troszkę więcej. Pytanie zatem, ile Wasze Outki osiagają V-max ? I jak ewentualnie sprawdzić rzetelność działania prędkościomierza ? |
Rzetelność prędkosciomierza najlepiej sprawdzić porównując jego wskazania z nawigacją.
A zamiast koła zapasowgo polecan ten zestawik http://www.allegro.pl/ite...staw_combo.html
Jego największą zaletą jest to, że płyn tam stosowany jest całkowicie rozpuszczalny w wodzie, możemy go wypłukać i naprawić oponę. Natomiast w przypadku użycia klasycznego spraya wiem, że wulkanizatorzy nie chcą za bardzo naprawiac tych opon.
rezon - 15-12-2009, 20:11
mariusz_2050 napisał/a: | wulkanizatorzy nie chcą za bardzo naprawiac tych opon | naprawiają bez problemów - przynajmniej niektórzy.
topcan - 15-12-2009, 20:37
Tylko ze wadą spraju jest to że w wypadku rozciecie opony na nic sie nie przyda, mnie to nestety trafiło i to w dwóch kołach
Pawmitsu - 16-12-2009, 20:12
Przy drugim ladowaniu zszedlem do 13,9 l gazu na 100, choc kompek pokazywal wyzsza srednia niz poprzednio - 11,4l/100
Przy tym ladowaniu do butli mi weszlo 58,8 l
mariusz_2050 - 17-12-2009, 22:48
Po dzisiejszym tankowaniu wyszło mi 13.5 litra gazu na 100km (komp. pokładowy 12.4). Cykl mieszany. Głównie dojazdy do Poznania i tochę po mieście.
sionia - 19-12-2009, 18:43
średnio 11 l gazu sekwencja BRC z lubryfikacją jazda 1/4 w mieście, 3/4 teren niezabudowany, średnio do 110 km/h,
latem przelot 1700 km w jedną stronę z ostrą klimą, również 11 l tyle tylko że średnio 140 km/h , aczkolwiek muszę zmienić świeczki może wtedy spalanie coś się dół ruszy
Pawmitsu - 19-12-2009, 19:35
Ja tez w miescie mam cos kolo tego - 1/4, a poza 3/4, z tym ze u mnie teren poza miastem jest napakowany malymi miejscowosciami i wszedzie jednopasmowki
|
|
|