[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Test Ralliart vs Impreza vs Focus ST
banzajek - 07-12-2009, 22:50
No,ale powiedzmy sobie wprost - OPEL,FORD G***O WORT Nawet jesli ma fajny silnik z Volvo to nadal pozostanie TYLKO Fordem.
capelush - 07-12-2009, 22:50
powiem tak- moglem kupic RS- niestety mowie o aucie firmowym i RS troche problematyczny byl pod wzgledem uzytkowania. wiem ze jest max ograniczona liczba sztuk- na szczescie mamy dobry uklad z fordem-ale i tak czas oczekiwania bylby dlugi.
co do pomaranczowego ST- wyglada ladniej niz ralliart niby zloty.
banzajek - 07-12-2009, 22:53
ST pomaranczowy wyglada ladnie Tak jak cala flota TNT ale w porownaniu do RA to niebo a ziemia Pewnie ze RS problematyczny ;D jak kazdy Ford stalby glownie w serwisie ;D
capelush - 07-12-2009, 23:08
wiem ze to nie to forum- tez jestem zdania ze wszystko na f to szmelc- ale niestety w flocie mamy kolo 60 fordow roznego rodzaju- i sie nie psuja...:(. podkreslam priv jezdze mitsu i jestem mega zadowolony i nastepne priv mitsu to bedzie evo.
ale kazdemu zdazaja sie wpadki i dla mnie ta wpadka jest ralliart. mysle ze tyle ile osob na forum tyle bedzie zdan-pisze o swoich odczuciach subiektywnych.
Hubeeert - 07-12-2009, 23:17
banzajek Twoje zdanie się nie liczy bo Ty jesteś MitsuManiakiem capelush przekonaj Firmę do zmiany na Mitsu
banzajek - 07-12-2009, 23:33
Wiesz... moglbym miec cos obok Miska np... GT-R'a Ewentualnie Lamborghini Estoque zeby wozic tylek
Anonymous - 07-12-2009, 23:35
a ja pokochalem focusa tak jak golfa, taka "miloscia" bez uczuc, cos jak swoja kosiarke do trawy za to ze ja scina szybko i rowno
Hubeeert - 08-12-2009, 05:24
banzajek napisał/a: | Wiesz... moglbym miec cos obok Miska | Wiem - mam cos obok dwóch Misków arturro napisał/a: | a ja pokochalem focusa tak jak golfa, taka "miloscia" bez uczuc, cos jak swoja kosiarke do trawy za to ze ja scina szybko i rowno | A ja go znienawidziłem za ból pleców dzieki kiepskim fotelom.
capelush - 08-12-2009, 09:13
Hubeeert z flota jest problem- do profilu naszej firmy max pasowalo by mitsu-ale jest jeden duzy problem- brak kombi- z wyjatkiem grandisa. i odpadlo w przedbiegach
zene_k - 08-12-2009, 12:28
A dla mnie to całe porównanie jest bez sensu.
Ktoś sobie ubzdurał, że Ralliart to samochód sportowy, a to nie prawda. To jest samochód rodzinny z mocnym silnikiem i bardzo dobrą skrzynią biegów. Z resztą coraz częściej słyszy się dobre opinie dotyczące skrzyń dwusprzęgłowych.
Cena Forda Focusa też nie jest do końca taka piękna, jak to jest opisane. Dodajcie sobie do ceny podstawowej dodatki, za które w Fordzie trzeba dopłacić, a które w Mitsu są w standarcie i już ta cena nie będzie taka cudowna.
Jeszcze o skrzyni. Ruszając spod świateł po prostu naciskam gaz i jadę. I nawet jeśli nie staram się mocno przyspieszać, to i tak wyprzedzam inne samochody, bo nie tracę czasu na zmianę biegów.
Wracając do testu, to jest on według mnie tendencyjny i pewnikiem sponsorowany.
Jeżeli chcieli sobie porównywać auta sportowe, to nich by wzięli do testów Evo.
Ciekawe, co by napisali, po tym, jak Ford dostałby w d.pę.
Anonymous - 08-12-2009, 13:01
zene_k napisał/a: | Jeżeli chcieli sobie porównywać auta sportowe, to nich by wzięli do testów Evo.
Ciekawe, co by napisali, po tym, jak Ford dostałby w d.pę. |
idac twoim "tokiem" ford rowniez nie jest autem sportowym (nawet nie ma 4wd) wiec porownanie jak najbardziej na miejscu.
gzesiolek - 08-12-2009, 13:03
zene_k, masz prawo bronic... ale jakbys nie wiedzial zadne z aut w tescie nie jest autem sportowym, ale wlasnie autem rodzinno-mlodziezowym z zacieciem sportowym...
Focus ST to tez polsrodek, bo wyzej jest ponad 300konny RS
Tez uwazam ze artykul jest nieco jednostronny, tzn jak pokazac ze ST jest super na tle konkurentow, ale to nie znaczy ze RA jest bez wad i ze w rzeczywistosci przerasta konkurentow o glowe... bo tak nie jest...
j-rules - 08-12-2009, 13:16
Cytat: | A ja go znienawidziłem za ból pleców dzieki kiepskim fotelom. | powaznie?
Dla mnie to byly nawygodniejsze fotele w swojej klasie w swego czasu przetestowalismy z ojcem kupe aut typu compact. Focusa wybralismy za zawieche (doskonala) i wlasnie komfort i wygode (a tato ma problemy z kregoslupem wiec wie co to znaczy naprawde dobry fotel). przejechal 100 tysiecy bez zadnej najdrobniejszej nawet awarii technicznej.
Ogolnie od czasow Focusa skonczyla sie u nas era psioczenia na fordy i obecnie juz trzeci (a w sumie to czwarty) z rzędu model forda.
Fordy u mnie w rankingu sa zaraz za Mitsu
Anonymous - 08-12-2009, 13:23
j-rules napisał/a: | Dla mnie to byly nawygodniejsze fotele w swojej klasie... |
tez ostatnio "przecwiczylem" fotele na trasie bialystok-londyn-bialystok i zlego slowa nie moge powiedziec, choc fakt ze wiekszosc trasy przekimalem na tylnej kanapie
capelush - 08-12-2009, 13:58
zene_k dla mnie porownanie tych aut ma sens- celuja w podobna grupe ludzi.
i niestety w przypadku tych aut mitsu przegrywa z kretesem- potwierdzaja sie testy jakie mialem mozliwosc zrobic zanim ukazal sie artykul- jesli dobrze sie poszuka sa podobne artykuly w prasie zagranicznej.
co do testu evo i focus rs- zgadzam sie -zdecydowanie wygrywa evo- niepodwazalnie-ale tez nikt nie napisze ze rs jest taki za..bisty. bo nie jest -jest ok ale nic wiecej.
jesli w ralliarcie bylyby siedzenia z evo wtedy mialo by to wiekszy sens- a z cenami jest roznie- mam zaprzyjazanionego dealera mitsu i nie da sie za duzo zejsc z ceny na ralliarcie- na fordzie niestety sie udalo pomimo dolozenia praktycznie calego wyposazenia dodatkowego.
|
|
|