To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Czuję się oszukany/a

filippoz - 03-01-2010, 23:43

jaca71 napisał/a:
Narratora zostaw w spokoju. On niewinowat, on tylko czyta to co mu ktoś napisze. A teksty napisane są dokładnie na poziomie programu. Zero przekazu, zero nauki, durna propaganda i tyle.
Narratorowi dostaje się po łbie bo to właśnie on czyta to co mu ktoś napisał,

z zero przekazu się nie zgodze, z propagandą w 100%.

Ty programu nie lubisz, ja tak ale popieram część Twoich argumentów :)

waldinio, a miałem Ci się pytać czy masz zdjęcie :D

tragedii widać nie ma ale osobiście powiem że mnie by to wkurzało :)

waldinio - 03-01-2010, 23:47

hmm, znaczy się to jest zdjecie ze strony producenta żeby pokazać długość tego urządzenia :P mnie to zamontowali deko niżej, jak nie zapomne to zrobie w koncu zdjecie jak to u mnie wyglada bo ciagle zapominam a nie chce mi się schodzić na dół specjalnie robic :P
banzajek - 04-01-2010, 00:22

waldinio napisał/a:
dealer mówił, że nie było tego gdzie indziej zamontować, no i to prawda, bo to jest długie na jakies 10cm
bzdura jakich malo... mozna bylo kolo kierownicy po lewej stronie na tym plastiku ozdobnym (ja mam tak turbotimer podobnej wielkosci) na przyklad a i wiele innych miejsc pewnie by sie znalazlo. Dealerzy odwalaja takie partactwo ze az glowa mala. Mi przy montazu ww turbotimera tak pokrzaczyli w MitCarze instalacje elektryczna ze az sie dziwie ze to dziala (po 3 poprawach ich instalacji - alarm zalozony u nich caly czas glupieje) Jedyne sensowne ASO jakie znam to AutoGT tyle ze oni licza sobie odpowiednio za jakosc uslugi.
macior - 04-01-2010, 07:13

mkrawcz1 napisał/a:
A co planujesz zapodać?
jest tego sporo na allegro w tym dedykowane wprost do Lanców X, ale ja zdam się mojego mechanika (warsztat na Lubockiej w Kraku) - sam mi coś znajdzie tak żeby nie odstawało i nie latało luzem po pierwszym strzale kamola
Tenzo napisał/a:
Gabra znacznie lepiej obsługuje klienta.
Tenzo napisał/a:
"Już się martwię po tym co mi Pan powiedział. Ja owszem mogę Panu taki samochód sprzedać, ale nie wiem kiedy i nie wiem za ile."
a ja usłyszłem coś takiego własnie w Gabrze od pana o dziwnym rzymskobrzmiącym imieniu :lol:

dodam jeszcze, że pewien aspekt dotychczasowego, jakże krótkiego, użytkowania Lancelota sprawia, że CZUJĘ SIĘ OSZUKANY - cholera! nikt się za tym autem nie oglada
:mrgreen:

Pablolot - 05-01-2010, 14:37

Z góry nadmieniam, że nie czuję się oszukany... auto odbierałem w Suwałkach i nie mam zastrzeżeń, minusy tego auta jak na razie to wyciszenie, powyżej 110km/h naprawdę jest głośne oraz spalanie, wartość 10,8l /100 udało mi się w mieście zimą (mrozy od -10 do -20)osiągnąć (przebieg 2200km, silnik był docierany zgodnie z instrukcją) jeżdząć naprawdę na emeryta, 50km i 4ka a jak się chce pocisnąć do końca obrotomierza to 14l zje jak nic. Dla przykładu silnik 1.4 TSI WV przy ostrej jeździe spali maks 7l.
jaca71 - 05-01-2010, 14:41

Pablolot napisał/a:
Dla przykładu silnik 1.4 TSI WV przy ostrej jeździe spali maks 7l.

Czy my wyglądamy na dzieci? Daruj sobie bajeczki...

gzesiolek - 05-01-2010, 14:57

jaca71, jakie bajeczki?
przeciez pasek 1,9TDI 3,5l/100km palil to taki silniczek 1,4 TSI to 5l max ;)
EDIT: jakby ktos nie zauwazyl to byla ironia
Poza tym nie wiesz co kolega rozumie pod pojeciem ostrej jazdy... ;)

banzajek - 05-01-2010, 14:58

Popieram jaca71 w calej rozciaglosci! Ja wiem ze jest wielu fanbojow WV ale juz bez takich zartow... to tak jakbym ja powiedzial ze mi Evo w miescie 10 litrow spala a 14 na Torze ;D Co do wyciszenia to fakt , sa dosc kiepsko wyciszone ,ale z drugiej strony i tak jak bedziesz robil jakies normalne audio (bo to ktore daja w serii zwyczajnie nie gra) to i tak wyciszysz lepiej cale auto.
krzychu - 05-01-2010, 21:31

banzajek napisał/a:
ale z drugiej strony i tak jak bedziesz robil jakies normalne audio (bo to ktore daja w serii zwyczajnie nie gra) to i tak wyciszysz lepiej cale auto.

Mówisz o wersji RockFord czy standard?

banzajek - 05-01-2010, 21:43

standard, w X nie slyszalem jak gra Rockford... aczkolwiek Bang&Olufson to tez nie jest zapewne.
Pablolot - 06-01-2010, 10:17

oczywiscie sam tego nie sprawdzalem spalania 1.4TSI i nie jestem zwolennikiem aut dla mas (VW) zacytowalem tylko wlasciciela

1.8 benzyna w pasacie 94r ojca spala do 14l w miescie spokojnie zimą

Tenzo - 06-01-2010, 20:08

Panowie tak się tworzy właśnie mity. Oczywiście znajdzie się jakiś ECOdriver, co tyle wyciśnie.
Ja z mojego Miśka wycisnąłem 6,5 w trasie w eco jeździe z ciekawości ile sie uda zejść, ale w życiu tak mnie jazda nie zmęczyła :) .

Realnie jeździłem tym magicznym 1.4 w skodzie octavi i z 9 mi nie zeszła. Oczywiście koledzy co się nie przemieszczają pewnie zarzuciliby na miejscu, że jeździłem z cegłą na gazie :) .

rezon - 08-01-2010, 07:18

Pablolot napisał/a:
Dla przykładu silnik 1.4 TSI WV przy ostrej jeździe spali maks 7l.
Z forum użytkowników Octavii - 1.4TSI jazda mieszana 6-6,5l/100, miejska ostrzejsza 7,5-8l/100. W trasie można zejść przy oszczędnej jeździe poniżej 5l. Na razie silniki są chwalone - ciche, dynamiczne i świetnie się sprawują z 7-mio stopniową skrzynią DSG. Jak będzie za kilkadziesiąt kkm z turbinami - nie wiadomo. Znalazłem też użytkownika, któremu nie schodzi poniżej 8l - wyraźnie odstaje od reszty. Informacje na podstawie stopek z Motostat, a nie marzeń o spalaniu.

[ Dodano: 08-01-2010, 07:19 ]
Tenzo napisał/a:
Realnie jeździłem tym magicznym 1.4 w skodzie octavi i z 9 mi nie zeszła
może to było zwykłe 1.4 - takie silniki też są montowane :( . TSI to nowa konstrukcja AD2009
Lestat - 08-01-2010, 08:04

rezon napisał/a:
na podstawie stopek z Motostat, a nie marzeń o spalaniu
nie chce tworzyc teorii spiskowej ale na MOtostatcie to mozesz sobie wpisac co chcesz ;-)
marmach - 08-01-2010, 09:20

Pamiętam, że niedługo przed planowanym odbiorem zadzwonił do mnie sprzedawca i zaproponował założenie halogenów i czujników cofania. Powiedział, że teraz ma genialną cenę 3200 zł. za całość, ewentualnie może zejść do 3000. Bardzo dobra oferta, szczególnie, że wg cennika ww. elementy kosztowały niecałe 2500... :mrgreen: Podziękowałem.
To tak a propos doposażania auta przez dealera.