[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Czuję się oszukany/a
filippoz - 03-01-2010, 23:43
jaca71 napisał/a: | Narratora zostaw w spokoju. On niewinowat, on tylko czyta to co mu ktoś napisze. A teksty napisane są dokładnie na poziomie programu. Zero przekazu, zero nauki, durna propaganda i tyle. | Narratorowi dostaje się po łbie bo to właśnie on czyta to co mu ktoś napisał,
z zero przekazu się nie zgodze, z propagandą w 100%.
Ty programu nie lubisz, ja tak ale popieram część Twoich argumentów
waldinio, a miałem Ci się pytać czy masz zdjęcie
tragedii widać nie ma ale osobiście powiem że mnie by to wkurzało
waldinio - 03-01-2010, 23:47
hmm, znaczy się to jest zdjecie ze strony producenta żeby pokazać długość tego urządzenia mnie to zamontowali deko niżej, jak nie zapomne to zrobie w koncu zdjecie jak to u mnie wyglada bo ciagle zapominam a nie chce mi się schodzić na dół specjalnie robic
banzajek - 04-01-2010, 00:22
waldinio napisał/a: | dealer mówił, że nie było tego gdzie indziej zamontować, no i to prawda, bo to jest długie na jakies 10cm | bzdura jakich malo... mozna bylo kolo kierownicy po lewej stronie na tym plastiku ozdobnym (ja mam tak turbotimer podobnej wielkosci) na przyklad a i wiele innych miejsc pewnie by sie znalazlo. Dealerzy odwalaja takie partactwo ze az glowa mala. Mi przy montazu ww turbotimera tak pokrzaczyli w MitCarze instalacje elektryczna ze az sie dziwie ze to dziala (po 3 poprawach ich instalacji - alarm zalozony u nich caly czas glupieje) Jedyne sensowne ASO jakie znam to AutoGT tyle ze oni licza sobie odpowiednio za jakosc uslugi.
macior - 04-01-2010, 07:13
mkrawcz1 napisał/a: | A co planujesz zapodać? | jest tego sporo na allegro w tym dedykowane wprost do Lanców X, ale ja zdam się mojego mechanika (warsztat na Lubockiej w Kraku) - sam mi coś znajdzie tak żeby nie odstawało i nie latało luzem po pierwszym strzale kamola Tenzo napisał/a: | Gabra znacznie lepiej obsługuje klienta. | Tenzo napisał/a: | "Już się martwię po tym co mi Pan powiedział. Ja owszem mogę Panu taki samochód sprzedać, ale nie wiem kiedy i nie wiem za ile." | a ja usłyszłem coś takiego własnie w Gabrze od pana o dziwnym rzymskobrzmiącym imieniu
dodam jeszcze, że pewien aspekt dotychczasowego, jakże krótkiego, użytkowania Lancelota sprawia, że CZUJĘ SIĘ OSZUKANY - cholera! nikt się za tym autem nie oglada
Pablolot - 05-01-2010, 14:37
Z góry nadmieniam, że nie czuję się oszukany... auto odbierałem w Suwałkach i nie mam zastrzeżeń, minusy tego auta jak na razie to wyciszenie, powyżej 110km/h naprawdę jest głośne oraz spalanie, wartość 10,8l /100 udało mi się w mieście zimą (mrozy od -10 do -20)osiągnąć (przebieg 2200km, silnik był docierany zgodnie z instrukcją) jeżdząć naprawdę na emeryta, 50km i 4ka a jak się chce pocisnąć do końca obrotomierza to 14l zje jak nic. Dla przykładu silnik 1.4 TSI WV przy ostrej jeździe spali maks 7l.
jaca71 - 05-01-2010, 14:41
Pablolot napisał/a: | Dla przykładu silnik 1.4 TSI WV przy ostrej jeździe spali maks 7l. |
Czy my wyglądamy na dzieci? Daruj sobie bajeczki...
gzesiolek - 05-01-2010, 14:57
jaca71, jakie bajeczki?
przeciez pasek 1,9TDI 3,5l/100km palil to taki silniczek 1,4 TSI to 5l max
EDIT: jakby ktos nie zauwazyl to byla ironia
Poza tym nie wiesz co kolega rozumie pod pojeciem ostrej jazdy...
banzajek - 05-01-2010, 14:58
Popieram jaca71 w calej rozciaglosci! Ja wiem ze jest wielu fanbojow WV ale juz bez takich zartow... to tak jakbym ja powiedzial ze mi Evo w miescie 10 litrow spala a 14 na Torze ;D Co do wyciszenia to fakt , sa dosc kiepsko wyciszone ,ale z drugiej strony i tak jak bedziesz robil jakies normalne audio (bo to ktore daja w serii zwyczajnie nie gra) to i tak wyciszysz lepiej cale auto.
krzychu - 05-01-2010, 21:31
banzajek napisał/a: | ale z drugiej strony i tak jak bedziesz robil jakies normalne audio (bo to ktore daja w serii zwyczajnie nie gra) to i tak wyciszysz lepiej cale auto. |
Mówisz o wersji RockFord czy standard?
banzajek - 05-01-2010, 21:43
standard, w X nie slyszalem jak gra Rockford... aczkolwiek Bang&Olufson to tez nie jest zapewne.
Pablolot - 06-01-2010, 10:17
oczywiscie sam tego nie sprawdzalem spalania 1.4TSI i nie jestem zwolennikiem aut dla mas (VW) zacytowalem tylko wlasciciela
1.8 benzyna w pasacie 94r ojca spala do 14l w miescie spokojnie zimą
Tenzo - 06-01-2010, 20:08
Panowie tak się tworzy właśnie mity. Oczywiście znajdzie się jakiś ECOdriver, co tyle wyciśnie.
Ja z mojego Miśka wycisnąłem 6,5 w trasie w eco jeździe z ciekawości ile sie uda zejść, ale w życiu tak mnie jazda nie zmęczyła .
Realnie jeździłem tym magicznym 1.4 w skodzie octavi i z 9 mi nie zeszła. Oczywiście koledzy co się nie przemieszczają pewnie zarzuciliby na miejscu, że jeździłem z cegłą na gazie .
rezon - 08-01-2010, 07:18
Pablolot napisał/a: | Dla przykładu silnik 1.4 TSI WV przy ostrej jeździe spali maks 7l. | Z forum użytkowników Octavii - 1.4TSI jazda mieszana 6-6,5l/100, miejska ostrzejsza 7,5-8l/100. W trasie można zejść przy oszczędnej jeździe poniżej 5l. Na razie silniki są chwalone - ciche, dynamiczne i świetnie się sprawują z 7-mio stopniową skrzynią DSG. Jak będzie za kilkadziesiąt kkm z turbinami - nie wiadomo. Znalazłem też użytkownika, któremu nie schodzi poniżej 8l - wyraźnie odstaje od reszty. Informacje na podstawie stopek z Motostat, a nie marzeń o spalaniu.
[ Dodano: 08-01-2010, 07:19 ]
Tenzo napisał/a: | Realnie jeździłem tym magicznym 1.4 w skodzie octavi i z 9 mi nie zeszła | może to było zwykłe 1.4 - takie silniki też są montowane . TSI to nowa konstrukcja AD2009
Lestat - 08-01-2010, 08:04
rezon napisał/a: | na podstawie stopek z Motostat, a nie marzeń o spalaniu | nie chce tworzyc teorii spiskowej ale na MOtostatcie to mozesz sobie wpisac co chcesz
marmach - 08-01-2010, 09:20
Pamiętam, że niedługo przed planowanym odbiorem zadzwonił do mnie sprzedawca i zaproponował założenie halogenów i czujników cofania. Powiedział, że teraz ma genialną cenę 3200 zł. za całość, ewentualnie może zejść do 3000. Bardzo dobra oferta, szczególnie, że wg cennika ww. elementy kosztowały niecałe 2500... Podziękowałem.
To tak a propos doposażania auta przez dealera.
|
|
|