To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

atsar - 15-01-2010, 14:10

Rafał a co z tapicerka :?: będzie skóra :?: 8) bo jakoś nie przypadają mi do gustu te miskowe "welurki"
PS Misiek zajefajny i co ważne ma ori przebieg i wiesz co masz, swoja droga niedługo pewnie Cie z nim dogonię :twisted:
Szerokości :!:

Rafal_Szczecin - 15-01-2010, 18:41

atsar napisał/a:
afał a co z tapicerka :?: będzie skóra :?: 8) bo jakoś nie przypadają mi do gustu te miskowe "welurki"

powiem tak, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi, co sie ma, tak wiec narazie skory nie ma nawet w planach, lecz nie powiem,super wygladalby z czarna skora w srodku :)

tak wyglada misiek na dzien dzisiejszy , reperaturka idzie od strony kierowcy, bo nadkole mozna wyrywac rekoma,natomiast od strony pasazera nadkole do uratowania.
co do kielichow, to MMC strasnie dalo :butthead: ,poniewaz od strony kola byl fragment 5x3 cm przez ktore dostawalo sie bloto i kielich "bralo" od dolu ,w tej chwili od dolu rowniez wstawiona jest blacha i wszystko jest zabezpieczane.

robertdg - 15-01-2010, 18:50

Rafal_Szczecin, Do Nexii wstawiasz te reperaturki :D , jak sie patrze na Twoj zderzak to az mi sie nie chce myslec ze to trzeba tyle cheblować i szykowac aby doprowadzic do ładu, widze ze Twoja maske to chyba śrutówka dopadła, pełno poszpachlowanych oczek/odbić ;-) Ehhh, aby to sie rozwijało jak najlepiej, czekam na fotki wstawionych reperaturek ;-) Czarny Bandyta wkońcu nabierze świeżego błysku ;-)
Rafal_Szczecin - 15-01-2010, 19:08

robertdg napisał/a:
maske to chyba śrutówka dopadła, pełno poszpachlowanych oczek/odbić

sam bylem bardzo, ale to bardzo zdziwiony, ze az tyle tego, oddalem maske na dwie rysy, wpadam dzisiaj ,a ona pelno kropek ma porobionych :shock: gdzie nawet pod slonce nie bylo widac tych wgniotek
robertdg napisał/a:
ekam na fotki wstawionych reperaturek

ja rowniez czekam na ta chwile ;)

robertdg napisał/a:
Czarny Bandyta wkońcu nabierze świeżego błysku

ciagle przeciez ma ten swiezy blysk ;)

stary alfer - 15-01-2010, 20:28

Raf, jak na razie jesteś zadowolony z prac?

Rafal_Szczecin napisał/a:
MMC strasnie dalo :butthead:

Standard ;) Podczas prac przy moich nadkolach też wyszły różne kfiatki ;)

Rafal_Szczecin - 15-01-2010, 20:39

stary alfer napisał/a:
Raf, jak na razie jesteś zadowolony z prac?

si pronto, przeciez to juz drugi samochod oddany w rece p.Sławka .

dzisiaj dzwonil do mnie 3 razy :) z malym problemem jakim byly nadkola, umowa byla taka, jezeli da sie uratowac tak by przetrwaly jeszcze kilka lat, to ratujemy, natomiat jezeli nie bedzie pewnosci, ze za np 2 lata cos wyjdzie to wymieniamy, p Sławek dzowni i mowi , ze na 100% potrzebuje jednej reperaturki , natomiast co do drugiego nadkola , to on by je uratowal, no i pozniej tel w sprawie dostepnosci czesci, ze on nie ma znizki w auto-swiscie, bo poprostu nie zaopatruje sie u nich w czesci, a jak wiadomo tylko oni posiadaja reperaturki do gala, i ze jak chce,to kupi reperaturke, tylko ,ze w detalu kosztuje 130 pare zl, a ,ze ja u nich mam swoj nr klienta,to powiedzialem, ze podjade i je kupie, mnie wyszlo 102 zl :)

mowie, jak najbardziej ok , przewidziany termin odbioru to koniec przyszlego tygodnia, bo jak to powiedzial p.Sławek, roboty jest naprawde sporo. do tego uczciwe podejscie do tematu przednich kielichow i z tego co widzialem porzadnie zrobiona wstawka od dolu, co by nie dostawala sie tam woda i brud

stary alfer - 15-01-2010, 20:49

Rafal_Szczecin napisał/a:
przeciez to juz drugi samochod oddany w rece p.Sławka .

A to ja nic nie wiem :P

A po za tym to cieszę się żeś Pan zadowolony :)

rosomak1983 - 16-01-2010, 03:31

Rafal_Szczecin, co do galanta to nie powiesz mi ze to jakos rewelacyjnie jedzie....
co do osiagi / pojemnosc to duza przecietna.... :wink:

Rafal_Szczecin - 16-01-2010, 08:12

rosomak1983 napisał/a:
Rafal_Szczecin, co do galanta to nie powiesz mi ze to jakos rewelacyjnie jedzie....
co do osiagi / pojemnosc to duza przecietna.... :wink:

a dlaczego by nie ?
wg mnie jak na osiagni/pojemnosc/auto to galant naprawde zapiernicza. poprostu trzeba miec zdrowy egzemlarz.

stary alfer - 16-01-2010, 09:40

1290 kg i 163 km...

Według mnie powinno w miarę jechać ;)

Matejko - 16-01-2010, 10:51

rosomak1983 napisał/a:
co do galanta to nie powiesz mi ze to jakos rewelacyjnie jedzie....

Lancera 1.6 na pewno objedzie :D

Rafal widze ze szpachel bedzie w betoniarce urabiana, zeby to wszystko wyrownac :p

atsar - 16-01-2010, 10:56

stary alfer napisał/a:
1290 kg i 163 km...

Według mnie powinno w miarę jechać ;)

i jedzie :) tylko jak to Rafi pisał, trzeba mieć zdrowy egzemplarz 8)

atsar - 16-01-2010, 10:57

Cytat:
Rafal widze ze szpachel bedzie w betoniarce urabiana, zęby to wszystko wyrownac :p
heh no dokładnie, betoniarkę już ode mnie pożyczył :D
rosomak1983 - 16-01-2010, 12:10

stary alfer napisał/a:
1290 kg i 163 km...

hmmm tego nie wiedziałem myslałem ze wazy z 1500... :wink:
Zgoda moze i zapiernicza albo nawet napewno :wink: . Ale troszke jeszcze by sie mocy przydało w końcu to 2.5 V-ka a przypada jedynie 65.2 konia na litr. I to mialem na mysli mówiac o przecietnosci... Natomiast wyglad to rewelacja!!!!
Z tymi kielichami to widze norma w galach :?

Matejko napisał/a:
Lancera 1.6 na pewno objedzie :D

Mojego napewno ale 1.6 DOHC :P :P :P to juz niewiadomo.

Rafal_Szczecin - 16-01-2010, 13:26

Matejko napisał/a:

Rafal widze ze szpachel bedzie w betoniarce urabiana, zeby to wszystko wyrownac :p

atsar napisał/a:
heh no dokładnie, betoniarkę już ode mnie pożyczył :D

zgadza sie, betoniare mam od poznaniakow ;) tak wiec jestem przygotowany na gladzenie nadkoli :)
rosomak1983 napisał/a:
Zgoda moze i zapiernicza albo nawet napewno :wink: . Ale troszke jeszcze by sie mocy przydało w końcu to 2.5 V-ka a przypada jedynie 65.2 konia na litr. I to mialem na mysli mówiac o przecietnosci...

fakt, jak na 2,5 litra i V6 to ilosc koni powiedzialbym, ze jest dosc skromna, lecz jak ktos kiedys powiedzial, nie porownuje sie koni japonskich do np niemieckich, bo to zdecydowana roznica, oczywiscie na korzysc japonii .

rosomak1983 napisał/a:
Natomiast wyglad to rewelacja!!!!

zgadzam sie

rosomak1983 napisał/a:
Z tymi kielichami to widze norma w galach

niestety tak ,tak samo jak z nadkolami, trzeba w pore zainterweniowac, by nie bylo buby w postaci przespawywania calych kielichow, bandycie sie udalo

rosomak1983 napisał/a:
Mojego napewno ale 1.6 DOHC :P :P :P to juz niewiadomo.

podstaw mi dohc, ja dam miejsce i mozemy spojrzec

robilem sprawzdian na lotnisku i oto wyniki

gal objezdza
mietka c klasse 2,0 kompressor 198km
mazde rx8 1,3 190km
bmw 5 2,5 180km(?)
lexusa is200 2,0D 180km
golfa V Gti
sigme 3,0 v6 177km

i kazdy z kierownikow powiedzial, ze to nie mozliwe, ze samochod ma 163km

natomiast dostaje baty od
vectra c 2,2T (?) 210km
honda civic 1,6 vtec 140km , z tym,ze gosc mial tylnia klape z zywicy i przy mnie wyciagal tylnia kanape