[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Zbyt wysokie spalanie TD- jaka przyczyna?
Owczar - 13-01-2010, 23:28
9,1 jak w zegarku, prawie za każdym razem identycznie. 20% trasa, dynamiczna jazda, 80% miasto na krótkich odcinkach.
sampler - 14-01-2010, 07:12
gesty napisał/a: | zmieniam biegi w okolicy 3K, naprawde dziaduje jak emeryt, raczej sie tocze niz jezdze, dojazdy do swiatel na biegu, zadnych gwaltowych sprintow itp, jest nieco lepiej po regulacji zaworow i zmianie stylu jazdy ale do 7 litrow jak pisza niektorzy, ze o ekstremalnych przyapadkach zrobienia 1000km na zbiorniku - nie dam rady dojsc. Dodam ze auto parkuje hali garazowej wiec rozgrzanie silnika rowniez nastepuje dosc szybko. Mam obencie nakrecone 570 km wiec tankowanie mnei czeka pojutrze - zaleje i napsize ile udalo mi sie osiagnac dziadujac. |
Ten silnik ma zdaje sie max moment przy 2.5 tys obr zatem krecenie go do 3 tys nic nie daje procz wiekszego spalania. No i w tym silniku nie ma zdaje sie Cut-offa zatem dojazd do swiatel na biegu tez nic nie daje.
M_A_V - 14-01-2010, 09:13
gesty, wg spróbuj zmienić stację paliwową i zmierz spalanie , jakość ON ma wielki wpływ na jego wydajność
Anonymous - 14-01-2010, 09:49
gesty 7 i mniej to oczywiście chodzi o trasę, bo w mieście to nikomu się nie uda tyle osiągnąć. Ale wyżej pisałeś, że na autostradzie też wychodzi ci 9 To jest dziwne. Ja zmieniam biegi przy 2,200 obrotów, i uwierz mi czasami jeżdże do wrocławia, to za 100 zł (czyli jakieś 25 litrów) zrobię 400 km (300 w tą i z powrotem + 100 po Wrocławiu). łatwo policzyć: 6 z haczykiem. Nalej jakiegoś dobrego paliwa: Vervy albo coś podobnego.
Aha: jak ty swoją jazdę nazywasz dziadowaniem, to nie wiem jak nazwać moją
Owczar - 14-01-2010, 10:16
sampler napisał/a: | Ten silnik ma zdaje sie max moment przy 2.5 tys obr zatem krecenie go do 3 tys nic nie daje |
Nie do końca, pomijając już maksymalną moc, to zmienianie biegów przy 3tys powoduje jazde w zakresie maksymalnego momentu. Aczkolwiek, jak już pisałem. Nie przestrzegam zasad eco jazdy, wciskam gaz jak chce i kiedy chce, nie hamuje silnikiem a i tak nie mam takiego spalania jak gesty.
gesty - 14-01-2010, 10:39
..i z tym mam wlasnie problem, ze Wy wciskajac pedal macie takie spalanie jak ja 'dziadujac'. A juz moj wynik ponad 11 na A2 to w ogole ma sie nijak do waszych pomiarow. Niemniej to byl wynik sprzed regulacji zaworow i na 'sflaczalych kolach', teraz bedzie znacznie lepiej. Jutro tankowanie, podziele sie wynikiem, ale z obecnego stanu wnioskuje ze zrobi na okolo 62 litrach jakies 650km z czego 400km po A2, 9,5l to nie 11l ale wciaz chyba sporo w porownaniu do innych kolegow..tak czy siak wszystkim uprzejmie dziekuje za porady i wskazowki.
Owczar - 14-01-2010, 11:09
Nie wiem czy wejdzie Ci 62 litry... W baku musiało by być 2 litry, nie wiem czy auto by jeszcze jeździło...
gesty - 14-01-2010, 11:14
Na chlopski rozum skoro wciaz sa 2 litry, to czemu ma nei jezdzic? Wlalem ostatnio okolo 61,7 litra o ile dobrze pamietam, a to bylo tankowanie do 'pierwszego odbicia'. Da sie jeszcze dolac w przewody paliwowe okolo 2 litrow choc akurat w galancie to wyjatkowa udreka..
robertdg - 14-01-2010, 13:59
gesty, jak sobie zapowietrzysz układ paliwowy to bedziesz wiedział dlaczego nie wyjezdza sie paliwa do tak malej ilosci, a jest jeszcze druga sprawa, jak jest bardzo malo paliwa w zbiorniku to ssak ciagnie wszystko co sie nawinie, a przez tyle lat napewno nazbieraly sie jakies syfki w zbiorniku, ktore zostana pociagniete do ukladu paliwowego, istnieje mozliwosc ze sie przebija przez filtr paliwa, dalej mozna wróżyc nie za dobrze.
Anonymous - 14-01-2010, 14:55
robertdg napisał/a: | istnieje mozliwosc ze sie przebija przez filtr paliwa.. | A nawet jeśli się nie przebiją to pompę paliwa szlag trafi.
gesty - 14-01-2010, 15:07
co prawda wydaje mi sie ze spust paliwa jest w dolnej czesci zbiornika i jesli rzeczone jest faktem to paliwo ze spodu jest zaciagane jako pierwsze, ale ze nie jestem znawca tematu to naturalnie skorzystam z rad bardziej doswiadczonych.
Andrew - 14-01-2010, 15:10
Kolego jak już było pisane wcześniej, spróbuj zalać paliwem z innej stacji do pełna, przejedź 100 km i w tej samej stacji dolej do pełna, będzie wiadomo, czy zmiana paliwa coś pomogła...
gesty - 15-01-2010, 21:26
Tak wiec zatankowalem dzis na BP (nie tankowalem wczesniej na tej stacji) i zobaczymy jak bedzie ze spalaniem. Dzisiejszy wynik 699km a weszlo do pierwszego odbicia 59,49l czyli 8,5 na setke. I ten wynik bylby calkiem ok gdyby nie fakt ze 400km z tych 699 bylo zrobione na autostradzie (predkosci do 120km/h) a pozostale 300 jezdzac jak dziad o czym wczesniej wspominalem. Czy byc moze przesadzam i tak powinno wygladac spalanie?
sampler - 15-01-2010, 21:28
A jeszcze pytanko z innej beczki.Stosujesz zasady ECO- drivingu? Czyli szybko rozpedzasz auto do zadanej predkosci?
Andrew - 15-01-2010, 21:31
gesty napisał/a: | Tak wiec zatankowalem dzis na BP | zatankujesz drugi raz i zobaczymy co wyjdzie...
|
|
|