[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer vs. Reszta Swiata.
jaca71 - 13-12-2009, 18:23
zdzicho napisał/a: | Mam prośbę wyjaśnijcie mi jaka jest różnica pomiędzy ESP czy ASTC, |
Bo to jest to samo. tylko że nazwa ESP jest zastrzeżona bodajże dla BOSCHa i dostępne tylko dal europejskich producentów korzystających z patentu BOSCHa. Więc inni producenci muszą używać innych tajemniczych skrótów
gzesiolek - 13-12-2009, 18:23
No bo ASTC to ESP od Mitsu
Kazdy koncern ma swoja nazwe, ale ESP sie najbardziej przyjelo
mazin - 13-12-2009, 18:23
jaca71 napisał/a: |
Już wiem co mi nie pasowało w Twoich zdjęciach - to są deski amerykańskich wersji
|
Ha, no ten accord ładniejszy od tego, co pokazał mi google, podobnie ja civic - ale i tak lancerowa podoba mi sie bardziej. Nie lubię przeładowania przyciskami, diodami itd. Hondy może i są eleganckie, ale za bardzo "świecidełkowate" i futurystyczne, dlatego passat bardziej mi się podoba, bo ma prostą deskę. Przyjmuję jednak, że materiały użyte w hondach sa lepsze niż w lancerze, ale też ich cena jest wyższa - jak sie nie ma $$$, to się nie ma
Ciekaw jestem tylko, czy w ralliarcie albo evo jest lepiej niż w naszych cywilach pod tym względem.
jaca71 - 13-12-2009, 18:26
mazin napisał/a: | Ciekaw jestem tylko, czy w ralliarcie albo evo jest lepiej niż w naszych cywilach pod tym względem. | W Ralliarcie lepiej jest tylko na siedzeniach, deska jest ta sama. Tylko pasek w poprzek nie jest pseudo aluminium tylko pseudo kewlar. EVO w środku nie macałem.
gzesiolek - 13-12-2009, 18:44
jaca71, plastik w RA jest taki przyjemniejszy w dotyku, lekko "gumowany"... przynajmniej jak macalem kiedys jednego SB w Galerii Kazimierz...
jaca71 - 13-12-2009, 18:58
To jak będę w serwisie w najbliższym czasie to sprawdzę. A dałbym sobie Twoją rękę uciąć że deska była taka sama A może to GTS był? Już nie pamiętam. W każdym bądź razie był pomarańczowy... Z drugiej strony czy w zeszłym roku w sierpniu był już RA? Czy tylko EVO?
Anonymous - 13-12-2009, 19:39
Można to gdzieś pooglądać ?
Paweł_BB - 13-12-2009, 19:52
kaeres, szukaj powtórek przez cały tydzień, dzisiaj była premiera więc do kolejnej niedzieli pewnie złapiesz gdzieś powtórkę.
tomekrvf - 13-12-2009, 20:03
Paweł_BB napisał/a: | jaca71, faktycznie w 1.8 jest inna skrzynia? |
1.5 ma skrzynię Getrag F5MGA
1.8 ma skrzynię Aisin F5MBA
Skrzynie są oczywiście zupełnie inne.
mazin - 13-12-2009, 20:04
Paweł_BB napisał/a: | kaeres, szukaj powtórek przez cały tydzień, dzisiaj była premiera więc do kolejnej niedzieli pewnie złapiesz gdzieś powtórkę. |
Powtórka była o 16:45. Szczerze mówiąc całkiem pozytywnie, choć ich zdaniem chevy wypadł lepiej. Może i lepiej wyglądał w środku, na zewnątrz z pewnością nie, gorzej się rozpędzał, więcej palił a i tak go bardziej chwalili. Ich prawo, ja tak wolę lancera, choć niekoniecznie sedana i z 1,5
Że o kolorze nie wspomnę
kotakot - 13-12-2009, 21:08
Ja jestem w takim razie jakiś inny Programu nie widziałem ale mi się deska Lancerka podoba (bez zbędnych udziwnień ala Civic), zawieszenie na pewno nie jest zbyt miękkie (w sam raz) , za to skrzynia jest bez rewelacji ;P Czyli punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;P
jaca71 - 13-12-2009, 21:27
Dla równowagi napiszę że w Antyradiu dzisiaj słyszałem opinie Starego Zientarskiego i jego córki na temat nowego Lancera.
Oboje pieli z zachwytu na jego temat. na temat 1.5 że taki oszczędny a na temat 1.8 że całkiem dynamiczni i nieźle jeździ. I że różnica w dynamice jest znaczna.
Co do zawiasu twierdzili że idealny a młodzi dziennikarze motoryzacyjni się nie znają.
Wnętrze że może smutne i czarne ale że zrobione solidnie, dokładnie i genialnie ergonomiczne.
10wojtek10 - 13-12-2009, 22:02
tomekrvf napisał/a: | 1.5 ma skrzynię Getrag F5MGA
1.8 ma skrzynię Aisin F5MBA
Skrzynie są oczywiście zupełnie inne. |
Tomek?!?
Ty to masz wszystko w głowie??
szacuneczek
bastek - 13-12-2009, 22:10
kurcze, czy możecie mnie uświadomić, na czym polega ta twardośc plaskików?
nie kumam
przed kupieniem samochodu oglądłem kilka, wszędzie plastik był twardy. fakt, oglądłem klasę lancera (skoda, fiat, hyundai, nissan, toyota, honda) wszędzie było twardo. droższych nie oglądłem, francuskich też nie
możecie dać przykłąd samochodu, gdzie plastiki nie są twarde? tzn jakie? miękkie?nacisnę palcem, i wgłobienie się robi, czy jak?
macior - 13-12-2009, 22:15
np maluch albo poldek
|
|
|