Outlander II Ogólne - Ubezpieczenie Outlandera
mitsu00 - 30-04-2010, 19:05
dab napisał/a: | Suma sumarum ubezpieczam w AXA - dokladnie takie same warunki jak powyzej a kwota polisy to jedyne!!!! 1650zl. Tak wiem, pewnie sa gwiazdki itd....odpowiadam, nie, nie ma. Dokladnie zczytalem regulamin i warunki ubezpieczenie...nie ma zadnych walkow.
A firma napewno pewniejsza od Hestii...bo z wielokrotnie wiekszym doswiadczeniem i stazem na rynkach swiatowych (a nie tylko w PL) jak rowniez i znacznie wieksza...
Tak ze polecam. |
Brawo dab..... Jesteś jednym z niewielu co czytają dokładnie regulamin i warunki umowy. Bo sama stawka roczna to nie wszystko. liczy sie za co naprawde się płaci.....
dab - 04-05-2010, 09:57
mitsu00 napisał/a: | Brawo dab..... Jesteś jednym z niewielu co czytają dokładnie regulamin i warunki umowy. Bo sama stawka roczna to nie wszystko. liczy sie za co naprawde się płaci.....
_________________ |
Przy tak wielkich roznicach w wyliczeniu stawki polisy, glupota bylo by po prostu nie sprawdzenie dokladnie czy cos tu nie smierdzi Co mozna zrobic zrobilem..teraz zycie pokaze jak jest naprawde...
gold123 - 23-07-2010, 20:16
UNIQA, wawa. zniesienie udziału własnego i amortyzacji części, wartość 85 tys (dwulat) AC+OC za okrągłe 3 tys.
Podawajcie miasto, bo porównania bez tego są bez sensu.
tytko - 07-08-2010, 22:34
Nie wszysto złoto co sie świeci . Mam auto ubezpieczone w AXA , w dzien kiedy Kaczka z reszta roztrzaskał sie w Smoleńsku ja po pracy około 13,30 w bardzo ulewnym deszczu przytarłem podczas cofania w prawy tylny błotnik , czujnik cofania dał mi znać jak już wpierdzieliłem sie w okolnik z bramy . Do dnia dzisiejszego ( poczatek sierpnia ) AXA nie zamierza mi naprawić auta z AC , dzwonie i nic żaden rzeczoznawca sie nie odezwał , . Proszą o przysłanie dokumentów i zdjęć uszkodzonego auta , a tu ZONK skrzynki meilowe przepełnione że żadna wiadomość nie zostaje dostarczona. Przestrzegam przed AXA Sa dobrzy brać kasę za ubezpieczenia ale nic po za tym
wowo - 15-11-2010, 00:21
tytko, jak się zakończyła Twoja sprawa? Ja muszę kupić ubezpieczenie do końca listopada i właśnie zacząłem się rozglądać i myślałem właśnie o AXA
andkul2 - 16-11-2010, 12:33
Jak auto jest z kratą,odliczyłem pełny Vat 22% to ubezpieczacie od kwoty netto czy brutto
papcio - 16-11-2010, 13:11
andkul2 napisał/a: | Jak auto jest z kratą,odliczyłem pełny Vat 22% to ubezpieczacie od kwoty netto czy brutto |
brutto
właśnie dzisiaj ubepieczyłem miska na kolejny rok
full pakiet z fakturowa wartościa auta 4368 PLN (warszawa)(warta)
pozdrawiam
sylb - 16-11-2010, 13:55
papcio napisał/a: | andkul2 napisał/a: | Jak auto jest z kratą,odliczyłem pełny Vat 22% to ubezpieczacie od kwoty netto czy brutto |
brutto
właśnie dzisiaj ubepieczyłem miska na kolejny rok
full pakiet z fakturowa wartościa auta 4368 PLN (warszawa)(warta)
pozdrawiam |
Różnie firmy to ubezpieczają, jedne od netto a drugie od brutto. Oczywiście liczona od netto powinna być niższa. Różnie też będą chciały wypłacać w razie szkody. Prośba jest taka, że jak podajecie kwotę składki to fajnie było by podać, od jakiej wartości ubezpieczenia.
papcio - 16-11-2010, 14:10
sylb napisał/a: |
Różnie firmy to ubezpieczają, jedne od netto a drugie od brutto. Oczywiście liczona od netto powinna być niższa. Różnie też będą chciały wypłacać w razie szkody. Prośba jest taka, że jak podajecie kwotę składki to fajnie było by podać, od jakiej wartości ubezpieczenia. |
masz rację, sorki
Warszawa
Warta
112 400 PLN
składka 4368 PLN (AC, KR, NNW, WAS, WMA)*
* - cokolwiek te skróty znaczą
Anonymous - 16-11-2010, 15:42
andkul2 napisał/a: | Jak auto jest z kratą,odliczyłem pełny Vat 22% to ubezpieczacie od kwoty netto czy brutto |
netto. ostatnio wykonałem naprawę z ubezpieczenia - dostałem odszkodowanie w kwocie netto, w serwisie dopłaciłem vat, który następnie odliczyłem.
sylb - 16-11-2010, 16:47
Z tym netto, to towarzystwa trochę naginają rzeczywistość, bo jest wyrok najwyższego sądu administracyjnego w tej kwestii. W sytuacji drobnych kolizji nikomu się nie chodzić po sądach w tej sprawie a jak jest tzw. szkoda całkowita to po prostu dostajesz kwotę na jaką ubezpieczyłeś samochód i też nie ma o co się czepiać.
Windykator - 17-11-2010, 13:34
papcio napisał/a: | (AC, KR, NNW, WAS, WMA)*
* - cokolwiek te skróty znaczą |
AC - Auto Casco
KR - Kradzież
NNW - Następsta Nieszczęśliwych Wypadków
WAS - WARTA Auto Szyby
WMA - WARTA Moto Assistance
Ja miesiąc temu sobie wykupiłem w PZM
Wartość 75 000, składka 2 300zł ful pakiet m.in. z Gwarantowaną sumą ubezpieczenia i Ochroną prawną.
edit by Hubeeert: działalność komercyjna na Forum
p.s.
Dziś mi jakiś gamoń Focusem wjechał w korku w tyłek, bo zamiast hamulca nacisnął gaz
andkul2 - 17-11-2010, 13:38
Windykator, a od kwoty netto czy brutto
OutekII - 17-11-2010, 14:34
papcio napisał/a: | sylb napisał/a: |
Różnie firmy to ubezpieczają, jedne od netto a drugie od brutto. Oczywiście liczona od netto powinna być niższa. Różnie też będą chciały wypłacać w razie szkody. Prośba jest taka, że jak podajecie kwotę składki to fajnie było by podać, od jakiej wartości ubezpieczenia. |
masz rację, sorki
Warszawa
Warta
112 400 PLN
składka 4368 PLN (AC, KR, NNW, WAS, WMA)*
* - cokolwiek te skróty znaczą |
A OC w tym pakiecie nie masz ?
Windykator - 17-11-2010, 15:08
andkul2, brutto
|
|
|