To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Ubezpieczenie Outlandera

mitsu00 - 30-04-2010, 19:05

dab napisał/a:
Suma sumarum ubezpieczam w AXA - dokladnie takie same warunki jak powyzej a kwota polisy to jedyne!!!! 1650zl. Tak wiem, pewnie sa gwiazdki itd....odpowiadam, nie, nie ma. Dokladnie zczytalem regulamin i warunki ubezpieczenie...nie ma zadnych walkow.
A firma napewno pewniejsza od Hestii...bo z wielokrotnie wiekszym doswiadczeniem i stazem na rynkach swiatowych (a nie tylko w PL) jak rowniez i znacznie wieksza...
Tak ze polecam.

Brawo dab..... Jesteś jednym z niewielu co czytają dokładnie regulamin i warunki umowy. Bo sama stawka roczna to nie wszystko. liczy sie za co naprawde się płaci..... :D

dab - 04-05-2010, 09:57

mitsu00 napisał/a:
Brawo dab..... Jesteś jednym z niewielu co czytają dokładnie regulamin i warunki umowy. Bo sama stawka roczna to nie wszystko. liczy sie za co naprawde się płaci.....

Przy tak wielkich roznicach w wyliczeniu stawki polisy, glupota bylo by po prostu nie sprawdzenie dokladnie czy cos tu nie smierdzi 8) Co mozna zrobic zrobilem..teraz zycie pokaze jak jest naprawde... :D

gold123 - 23-07-2010, 20:16

UNIQA, wawa. zniesienie udziału własnego i amortyzacji części, wartość 85 tys (dwulat) AC+OC za okrągłe 3 tys.
Podawajcie miasto, bo porównania bez tego są bez sensu.

tytko - 07-08-2010, 22:34

Nie wszysto złoto co sie świeci . Mam auto ubezpieczone w AXA , w dzien kiedy Kaczka z reszta roztrzaskał sie w Smoleńsku ja po pracy około 13,30 w bardzo ulewnym deszczu przytarłem podczas cofania w prawy tylny błotnik , czujnik cofania dał mi znać jak już wpierdzieliłem sie w okolnik z bramy . Do dnia dzisiejszego ( poczatek sierpnia ) AXA nie zamierza mi naprawić auta z AC , dzwonie i nic żaden rzeczoznawca sie nie odezwał , . Proszą o przysłanie dokumentów i zdjęć uszkodzonego auta , a tu ZONK skrzynki meilowe przepełnione że żadna wiadomość nie zostaje dostarczona. Przestrzegam przed AXA Sa dobrzy brać kasę za ubezpieczenia ale nic po za tym
wowo - 15-11-2010, 00:21

tytko, jak się zakończyła Twoja sprawa? Ja muszę kupić ubezpieczenie do końca listopada i właśnie zacząłem się rozglądać i myślałem właśnie o AXA
andkul2 - 16-11-2010, 12:33

Jak auto jest z kratą,odliczyłem pełny Vat 22% to ubezpieczacie od kwoty netto czy brutto :roll:
papcio - 16-11-2010, 13:11

andkul2 napisał/a:
Jak auto jest z kratą,odliczyłem pełny Vat 22% to ubezpieczacie od kwoty netto czy brutto :roll:

brutto
właśnie dzisiaj ubepieczyłem miska na kolejny rok
full pakiet z fakturowa wartościa auta 4368 PLN (warszawa)(warta)

pozdrawiam

sylb - 16-11-2010, 13:55

papcio napisał/a:
andkul2 napisał/a:

brutto
właśnie dzisiaj ubepieczyłem miska na kolejny rok
full pakiet z fakturowa wartościa auta 4368 PLN (warszawa)(warta)

pozdrawiam

Różnie firmy to ubezpieczają, jedne od netto a drugie od brutto. Oczywiście liczona od netto powinna być niższa. Różnie też będą chciały wypłacać w razie szkody. Prośba jest taka, że jak podajecie kwotę składki to fajnie było by podać, od jakiej wartości ubezpieczenia.

papcio - 16-11-2010, 14:10

sylb napisał/a:

Różnie firmy to ubezpieczają, jedne od netto a drugie od brutto. Oczywiście liczona od netto powinna być niższa. Różnie też będą chciały wypłacać w razie szkody. Prośba jest taka, że jak podajecie kwotę składki to fajnie było by podać, od jakiej wartości ubezpieczenia.

masz rację, sorki
Warszawa
Warta
112 400 PLN
składka 4368 PLN (AC, KR, NNW, WAS, WMA)*

* - cokolwiek te skróty znaczą ;-)

Anonymous - 16-11-2010, 15:42

andkul2 napisał/a:

netto. ostatnio wykonałem naprawę z ubezpieczenia - dostałem odszkodowanie w kwocie netto, w serwisie dopłaciłem vat, który następnie odliczyłem.

sylb - 16-11-2010, 16:47

Z tym netto, to towarzystwa trochę naginają rzeczywistość, bo jest wyrok najwyższego sądu administracyjnego w tej kwestii. W sytuacji drobnych kolizji nikomu się nie chodzić po sądach w tej sprawie a jak jest tzw. szkoda całkowita to po prostu dostajesz kwotę na jaką ubezpieczyłeś samochód i też nie ma o co się czepiać.
Windykator - 17-11-2010, 13:34

papcio napisał/a:
(AC, KR, NNW, WAS, WMA)*

AC - Auto Casco
KR - Kradzież
NNW - Następsta Nieszczęśliwych Wypadków
WAS - WARTA Auto Szyby
WMA - WARTA Moto Assistance

Ja miesiąc temu sobie wykupiłem w PZM
Wartość 75 000, składka 2 300zł ful pakiet m.in. z Gwarantowaną sumą ubezpieczenia i Ochroną prawną.

edit by Hubeeert: działalność komercyjna na Forum

p.s.
Dziś mi jakiś gamoń Focusem wjechał w korku w tyłek, bo zamiast hamulca nacisnął gaz :(

andkul2 - 17-11-2010, 13:38

Windykator, a od kwoty netto czy brutto :roll:
OutekII - 17-11-2010, 14:34

papcio napisał/a:
sylb napisał/a:

masz rację, sorki
Warszawa
Warta
112 400 PLN
składka 4368 PLN (AC, KR, NNW, WAS, WMA)*

A OC w tym pakiecie nie masz ?

Windykator - 17-11-2010, 15:08

andkul2, brutto