To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - nowe intense plus

Steff - 18-01-2010, 00:55

sylb napisał/a:
Fabryczne, nie.
a z cytrynki nie da rady zamontować ??
Hiszpan - 18-01-2010, 08:22

Trik napisał/a:
Może to być czujnik wody do automatycznych wycieraczek.
Masz rację. Z ciekawości sprawdziłem w katalogach.
Outlander - specyfikacja. str.8 zdjęcie 1
podpis - czujnik deszczu.
Niestety ja tego nie mam. :?

rezon - 18-01-2010, 10:10

sylb napisał/a:
Nowe funkcje elektronicznego systemu pełnej kontroli pojazdu ETACS*
lepiej żeby się tak tym nie chwalili. W octavii II mam od 2005r. wszystko za wyjątkiem "komfortowych spryskiwaczy" i składanych lusterek - były wtedy w opcji razem ze skórą. Moja jest wyposażona w zwykłe lusterka i niestety spryskiwacze :( . Te komfortowe to łaskoczą kierowcę w pięty czy robią masaż :?: :wink:
mitsu00 - 18-01-2010, 10:54

wojas_wa napisał/a:
Wawa (granice miasta)-Cieszym 3h, śrenia prędkość 102, spalanie 8,9
Cieszyn- Bratysława śr prędkość 112, spalanie 8,4, później było wolnie, spalanie zostało na 8,4 a miało być tak pięknie...
Przy okazji info, wszystkie średnie odczyty się "zeruje", średnie spalanie również

A t myślałeś że nowe niedotarte auto od razu będzie ci spalać 6l/100km? Jeśli tak to jesteś naiwny. Auto waży 1,7t "suchy". Z pasażerami i bagażami pewnie 2t. Znajdź mi SUV-a który po dotarciu będzie ci w trasie spalał około 7l/100km.

Pozdr.

Student - 18-01-2010, 11:16

Generalnie nie jest tak źle z Outkiem II.
Moje średnie spalanko jak jeżdżę Outkiem 2.0 wynosi ok. 7.5l. co prawda po polskich drogach ale nogi lekkiej nie mam.
Pierwsza trasa z Białego do domu i splanko także było 7.4l. więc trzyma normę.
Auto ma prawie rok i zrobione 4tyś. km.
Dla mnie jest to więcej niż akceptowalne.

Potwierdza sie natomiast odczucie co do głośności w kabinie , strasznie buczy powyżej 120km/h, w mojej Carismie dzwięk jest bardziej przyjemny dla ucha i na pewno jest ciszej.

mitsu00 - 18-01-2010, 11:28

Student napisał/a:
Potwierdza sie natomiast odczucie co do głośności w kabinie , strasznie buczy powyżej 120km/h, w mojej Carismie dzwięk jest bardziej przyjemny dla ucha i na pewno jest ciszej

Fakt, Outlander jest dosyć słabo wygłuszony. ale można je dodatkowo wygłuszyć. W 2.2 jest o niebo lepiej niż w 2.0 TDI. Weźcie jednak pod uwagę że w porównaniu do sedana Outlander jest o wiele większy w środku, więc i tłumienie hałasu będzie gorsze w tej klasie cenowej. Jeździłem ML, X5 i jest oczywiście lepiej niż w Outlanderze ale do ideau im daleko.

Pozdr.

Dora - 18-01-2010, 16:22

Po lifcie jest lepiej wygłuszony, w środku ciszej no ale na zewnątrz traktor.
jaca71 - 18-01-2010, 17:20

wojas_wa napisał/a:
Przy okazji info, wszystkie średnie odczyty się "zeruje", średnie spalanie również :?

Nie wszystkie tylko połowa :)
Zaciągnij ręczny na postoju i zaglądnij do menu ;)

Komandor - 18-01-2010, 22:37

Steff napisał/a:
panowie a jakaś opcja fotochromatycznego lusterka do Outka jest??

Temat ten był kilkukrotnie poruszany na forum, był nawet link do kanadyjskiego forum do dobrej instrukcji montażu takiego lusterka (niestety nie mogę teraz odnaleźć). Ja nabyłem ten bajer
dedykowany do Outlandera IITUTAJ. Montaż polegał na wyjęciu fabrycznego lusterka, włożeniu nowego i prostym podłączeniu do bezpieczników (lub do lampki nad kierowcą/pasażerem)
Wszystkie dodatkowe akcesoria są w zestawie.
Generalnie lusterka sa produkowane w wielu wersjach (podejrzewam, że model z kompasem nie zadziała w Europie), ja nabyłem najprostszą i działa znakomicie.
Pozdro.

sylb - 18-01-2010, 23:18

Z tym fotochromatycznym lusterkiem nie dawało mi spokoju. Jednak jest i to produkowane przez Mitsubishi.

zasilane jest bateriami.

strona sklepu

http://www.japanparts.com...ddle=2&small=41

Steff - 19-01-2010, 00:48

dziekuję za odpowiedź i pewnie skorzystam :)
btw czy jakiś sposób na locka wszystkich drzwi po ruszeniu poza manualnym istnieje ??
bo raz ze ciemno tam jak w du... a drugie od paru lat to miałem i teraz jakoś dziwnie sie czuje że będę z dzieciakami jeździł bez zablokowanych drzwi :cry:

rezon - 19-01-2010, 07:31

Steff napisał/a:
btw czy jakiś sposób na locka wszystkich drzwi po ruszeniu poza manualnym istnieje ??
niestety nie.
mitsu00 - 19-01-2010, 11:17

sylb napisał/a:
Z tym fotochromatycznym lusterkiem nie dawało mi spokoju. Jednak jest i to produkowane przez Mitsubishi.

Obrazek

zasilane jest bateriami.

strona sklepu

http://www.japanparts.com...ddle=2&small=41

Gadżet fajny, tylko ta cena :shock: :shock: :shock: Prawie 800 PLN za lusterko wsteczne +cło+VAT+koszty przesyłki.

Pozdr.

sylb - 19-01-2010, 12:04

Niestety ceny są „Japońskie”, czyli wysokie być może da się kupić takie lusterko za połowę ceny.
Stronę znalazłem, bo szukałem tarcz, najlepsze jest to, że pomyliły mi się zera, patrzę na tarcze z 6 tłoczkowymi zaciskami za 2450 i myślę niezła chińszczyzna jak taka niska cena :)

mitsu00 - 19-01-2010, 12:12

sylb napisał/a:
Stronę znalazłem, bo szukałem tarcz, najlepsze jest to, że pomyliły mi się zera, patrzę na tarcze z 6 tłoczkowymi zaciskami za 2450 i myślę niezła chińszczyzna jak taka niska cena

Nie rób kolego z turboklekota wyścigówki bo on nigdy nią nie będzie. Kup tarcze np. Ashika i lepsze klocki, np. Textara i bedziesz Pan zadowolony z efektu hamowania. Już jeden kolega na forum posłuchał mojej rady i był mega zadowolony. A najfajniejsze jest to że cena takiej operacji jest niższa od zakupu 1 oryginalnej tarczy hamulcowej w ASO :wink:

Pozdr.