To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - wkurzajace spryskiwacze

tytko - 21-01-2010, 20:34

A CO WY NA TO JAK BYŚ MY ZROBILI ZBIOROWĄ AKCJĘ REKLAMACYJNĄ WE WSZYSTKICH ASO Z POWODU ŹLE DZIAŁAJĄCYCH SPRYSKIWACZY !
Trik - 21-01-2010, 21:14

rezon napisał/a:
to ustaw tak, żeby mieć przy 70-90km/h na poziomie wzroku, a później napisz gdzie pryska na postoju.

nie wiem ile masz wzrostu ja jedynie 184cm i napisałem już cyt. "przy prędkościach 90-110km/h strumień pada na wysokość ok 2/5 do 1/2 szyby nad wycieraczkami." czyli na poź mojego wzroku.
rezon napisał/a:
Trudno to jednak porównać np. do OCtavii II

napewno trudno, mi też to łatwo nie przychodzi w porównaniu z Fiatem Brava '99 :p .
Ale wracać do starego samochodu nie mam zamiaru, nawet w nowej masce. Octawia II jest całkiem ładna i pojemna zatem masz jeszcze alternatywę :twisted: . Wracając do meritum. Ciekawe jaka pompka weszła by w to miejsce żeby stan rzeczy zmienić na plus, nie tylko w Outku ale i w Lancerze. Osobiście myślałem o przesunięcu spryskiwaczy o jakieś 15 cm w strone szyby lub na podszybie, tylko w tym drugim przypadku śnieg był by bardzo kłopotliwy.

rezon - 22-01-2010, 08:36

Trik napisał/a:
ja jedynie 184cm i napisałem już cyt. "przy prędkościach 90-110km/h strumień pada na wysokość ok 2/5 do 1/2 szyby nad wycieraczkami." czyli na poź mojego wzroku.
Ja się nie znam - ja mam 174 i oczy na poziomie min 3/4 szyby przy wysokim ustawieniu fotela i zdecydowanie leje przy szybkiej jeździe poniżej i tylko pęd powietrza rozprowadza płyn tak jak trzeba.
Trik napisał/a:
Ciekawe jaka pompka weszła by w to miejsce żeby stan rzeczy zmienić na plus
Nie wiem. Nie mam zamiaru poprawiać pompki w samochodzie - ostatni raz to robiłem 20 lat temu i nie tęsknię za powtórkami. Niech MMC czytając posty zgłosi sprawę producentowi - będą mieli kaizen czystej wody.
Steff - 22-01-2010, 10:42

ale ten samochód to siara :lol: :lol: :lol: za 130 kawałków :mrgreen:
KowaliK - 22-01-2010, 15:36

Steff napisał/a:

Z tego co wyczytałem na forum, w Twoim aucie nie występuje ten problem, więc o co chodzi?

Non stop w swoich postach zwracasz uwagę na to, jaki Outlander jest gówniany. Można raz, drugi, ale nie w co drugim poście. Większość osób na forum zna słabe punkty tego auta, przyjęła to 'na klatę' i nie żali się na lewo i prawo. Sorry, ale to już jest irytujące. Widziały gały co brały, no chyba, że kupiłeś to auto na aukcji, bez wcześniejszych oględzin/jazdy próbnej - wtedy ok, zwracam honor. Takie gadanie nikomu nie pomoże, a jedynie może zaszkodzić. Jak Ci się nie podoba to zmień auto albo idź wejdź na onet.pl i tam wylewaj swoje żale i bóle.

Dora - 22-01-2010, 16:03

Szkoda gadać, niech chłopak sobie popłacze. Kupił zabawkę za 130tys i jest mu z tym źle to niech się męczy.
rezon - 22-01-2010, 16:46

Steff napisał/a:
ten samochód to siara za 130 kawałków
bez przesady. Mimo, że widzę jego wiele wad - czy inaczej obszarów do udoskonalenia, dealera/ASO zgłosiłem na policję, MMC ignoruje problem jakby go nie było, to jednak daleki jestem od tego typu stwierdzeń. Z samochodu jestem zadowolony - ma wg mnie znacznie więcej zalet niż wad, tylko o tych drugich częściej się pisze na forum
Hiszpan - 22-01-2010, 17:42

Steff, wybacz, ale Twoje narzekanie i to w taki sposób chyba jest nie na miejscu. :doubt:
Zacytuję Twoje słowa:
Steff napisał/a:
najgorzej jak się człowiek przesiada z auta klasy wyższej do Outka i pewne rzeczy przestają być oczywiste w przypadku tego wozu :roll: :roll:
Siłą rzeczy w aucie niższej klasy nie ma co się spodziewać lepszego wykonania i komfortu niż tego do jakiego się przyzwyczaiłeś.

Może trzeba było kupić furę za 300 kawałków i sprawdzić czy jest ona całkowicie wolna od wad. :roll:

Anonymous - 22-01-2010, 18:08

KowaliK napisał/a:
Steff napisał/a:

Z tego co wyczytałem na forum, w Twoim aucie nie występuje ten problem, więc o co chodzi?

Non stop w swoich postach zwracasz uwagę na to, jaki Outlander jest gówniany. Można raz, drugi, ale nie w co drugim poście. Większość osób na forum zna słabe punkty tego auta, przyjęła to 'na klatę' i nie żali się na lewo i prawo. Sorry, ale to już jest irytujące. Widziały gały co brały, no chyba, że kupiłeś to auto na aukcji, bez wcześniejszych oględzin/jazdy próbnej - wtedy ok, zwracam honor. Takie gadanie nikomu nie pomoże, a jedynie może zaszkodzić. Jak Ci się nie podoba to zmień auto albo idź wejdź na onet.pl i tam wylewaj swoje żale i bóle.

Ja osobiście jestem bardzo zadowlony z mojego turboklekocika. :lol: Jeździ mi się rewelacyjnie,szczególnie teraz w zimę. :lol:

Pzdr.

13zbyszek13 - 22-01-2010, 18:40

Koledzy zgadzam się z wami ouatkiem jeździ się bardzo fajnie,a zawsze będzie ktoś taki że nic mu nie będzie pasowało.Co do wyższo półkowych to nie jest tak słodko,przećwiczyłem to na własnej skórze.Jeździłem przez ostatnie dwa lata ML 400 CDI i wrogowi nie życzę/nie jest to tylko moja opinia/.W Wawie niema do tego servisu są tylko wymieniacze.13Zbyszek13
Steff - 22-01-2010, 19:28

siara z przymrużeniem oka ,ale te komfortowe spryskiwacze w wersji po lifcie to chyba u mnie nie występują bo mi psika na sam dół szyby jak jadę a na samą górę jak stoje :lol:
fajny fajny jest ,dzisiaj dzięki niemu nie musiałem odśnieżać tylko od razu na pełnej .... wjechałem na działkę
co do tego że jego wady można przyjąć na klatkę to zgodzę sie z tym ,równie dobrze można wymontować z niego w fabryce klime skóre siedzenia i sprzedawać za 250.000 ,może ktoś kupi i przyjmie na klatkę brak klimy i siedzeń :roll:
nie jeździłem jakimś super autem wcześniej a najtańszym modelem niby z klasy premium i przez te parę lat nie wiedziałem co to skrzypienie rodem z fiata 125p czy plastiki z łady samary :lol:
teraz mam powrót do przeszłości dzięki japońskiej technologii
dziękujemy ci Yatarō Iwasaki
EOT

13zbyszek13 - 22-01-2010, 20:03

Steff ty nie oglądałeś , nie siedziałeś ,nie przyjechałes się , nie porównałeś z innymi markami , nie prze analizowałeś co kupić tak to rozumiem tylko podjechałeś jak Macdrive i po prostu kupiłeś a teraz Ci nie smakuje i próbujesz obrzydzić wszystkim.Do tej pory myślałem że zakupy należało by prze analizować a w szczególności samochodu .Pozdrawiam 13zbyszek13
kolak - 22-01-2010, 20:12

Steff napisał/a:

teraz mam powrót do przeszłości dzięki japońskiej technologii
dziękujemy ci Yatarō Iwasaki
EOT

dobre :)

mam podobne zdanie do Steffa - :mrgreen:

moze zanim zaczniemy pisac o wadach to najlepiej podac w opisie, kto czym jezdzil przed Outkiem - wtedy obedzie sie bez zbednym komentarzy w stylu "widzialy galy co braly"

Krotko mowiac: uwazam, ze przez slabe cisnienie w spryskwiaczach zuzywamy wiecej plynu.
A przez brak kontrolki pozimou plynu narazeni jestesmy na niespodzianki - brak plynu w polowie drogi do domu :( albo na trasie, gdzien najblizsza stacja 50km :(

Pisanie tylko w superlatywach tez mija sie z celem - bo to jest forum a nie kolko milosci outka :D

13zbyszek13 - 22-01-2010, 20:31

kolak zgadzam się z Tobą że po to jest forum żeby po dyskutować, ale kolega steff nie dyskutuje tylko do bólu narzeka .Wszystko ma popsute albo wszystko mu się nie podoba,niema nic pozytywnego.Ja w swoim mam też ten problem że w czasie jazdy ciśnienie jest słabsze w dolną częśc szyby a na postoju normalnie tzn.w wyższą częśc szyby.Nie jest to spowodowane na pewno zimnem/gęstością płynu/ .Ponieważ przypadłośc ta dzieje się w tych samych warunkach pogodowych uzależnione jest od tego jadę czy stoję.Pytanie sygnalizował to ktoś w ASO.Pozdrawiam 13zbyszek13
Steff - 22-01-2010, 20:35

13zbyszek13 napisał/a:
Steff ty nie oglądałeś , nie siedziałeś ,nie przyjechałes się , nie porównałeś z innymi markami , nie prze analizowałeś co kupić tak to rozumiem tylko podjechałeś jak Macdrive i po prostu kupiłeś a teraz Ci nie smakuje i próbujesz obrzydzić wszystkim.Do tej pory myślałem że zakupy należało by prze analizować a w szczególności samochodu .Pozdrawiam 13zbyszek13
siedziałem w Cytrynie w Outku jest sporo lepiej ,jechałem z rok temu tym modelem sprzed liftu i nawet jakoś jechał tylko dźwięk tego pedeka przeraża
potrzebowałem duzy samochód do wożenia skrzynek z warzywami i dlatego kupiłem Mistu a nie Tiguana ,nie biore z nim ślubu żeby przeprowadzać analizy a nawet do glowy by mi nie przyszło zapytać sie sprzedawcy czy w tym modelu spryskiwacze działają w czasie drogi poprawie i czy ma czujnik zużycia płynu bo wydawało mi sie to oczywiste :roll:
czasami mam wrażenie że wszystkie fora tematyczne to kółka wzajemnej adoracji i trzeźwe spojrzenie nie jest mile widziane :roll: