Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy
mitsu00 - 10-04-2010, 16:19
jorzyk1976 napisał/a: | a wiec wychodzi z tego ze zawsze muszę ze sobą mieć kluczyk. bez sensu!!! |
Jesli masz KOS-a to wystarczy mieć w kieszeni pilota i przekręcasz tylko stacyjkę w pozycję On i potem mozesz robić co chcesz.... Jeśli masz kluczyk, to niestety trzeba go włożyć do stacyjki.
mz_soch - 19-04-2010, 23:27
Witam Forumowiczów.
Jestem po wizycie w ASO z feralnym sterowaniem radia i powiem Wam że chłopaki męczyli się 2 godziny, podpinali komputer, drapali się po glowach i wreszcie usłyszałem : EUREKA. W fabryce nie podłączyli przewodu pod kierownią ot i dlatego nie działało. Pozostało jedno pytanie: ciekawe czy wykonali przegląd zerowy, pewnie nie, bo po co.
jorzyk1976 - 20-04-2010, 07:30
a ja mam pytanie z innej beczki. czy tempomat jest w standardzie czy tylko w bogatszych wersjach. bo u mnie żaden z przycisków na kierownicy do sterowania tempomatu nie działa jak i nie zapala sie kontrolka po przekręceniu w kluczyka w stacyjce.
androzek - 20-04-2010, 07:48
I kolejne porównanie z radiem Suzi SX4 - wyświetlacz niby podobny bo czerwony ale czytelny jest w nocy jak i w pełnym słońcu,można?,można....jak się chce.
rezon - 20-04-2010, 08:04
jorzyk1976 napisał/a: | czy tempomat jest w standardzie czy tylko w bogatszych wersjach | od wersji intense androzek napisał/a: | kolejne porównanie z radiem Suzi SX4 - wyświetlacz niby podobny bo czerwony ale czytelny jest w nocy jak i w pełnym słońcu,można?,można....jak się chce. | a masz włączaony tryb skandynawski czy włączasz światła "ręcznie"?
13zbyszek13 - 20-04-2010, 09:41
jorzyk1976 napisał/a: | a wiec wychodzi z tego ze zawsze muszę ze sobą mieć kluczyk. bez sensu!!! |
nie bez sensu bo masz gwarancje że jak wyłączysz stacyjkę i wychodzisz z samochodu jest wszystko wyłączone
androzek - 20-04-2010, 14:30
Światła włączam "rencami" ale nie o to chodzi.Wyświetlacz w suzi sx4 choć podobny na visus musi byc inaczej zbudowany - przy słońcu skierowanym na wyświetlacz dotychczas czerwone cyfry ( jak w o2 świecą prawie na czarno...
rezon - 20-04-2010, 16:52
androzek napisał/a: | Wyświetlacz w suzi sx4 choć podobny na visus musi byc inaczej zbudowany - przy słońcu skierowanym na wyświetlacz dotychczas czerwone cyfry ( jak w o2 świecą prawie na czarno... | znaczy inna technologia.
jorzyk1976 - 20-04-2010, 19:52
a co oznacza ten cały tryb skandynawski
sibkods - 20-04-2010, 20:07
U mnie tryb skandynawski wygląda tak:
Po włączeniu silnika światła same sie włączają, a komputer dobiera oświetlenie i intensywanośc świecenia radia i zegarów w zalezności od natężenia światła na dworze
jorzyk1976 - 20-04-2010, 20:14
no tak ale przy włączniku świateł ustawionym w pozycji auto czy w pozycji włączenia świateł.
Hiszpan - 20-04-2010, 20:16
jorzyk1976 napisał/a: | kilka wpisów wcześniej Hiszpan napisał że takowe jest możliwe |
Napisałem: Cytat: | Da się. Trzeba przytrzymać przycisk około 2 sek. Żeby włączyć wystarczy krótkie naciśnięcie. |
w odpowiedzi na: sylb napisał/a: | nawet nie wiedziałem, że da się wł. i wył. radio z kierowniczy | Z wcześniejszych postów wynikało, że sytuacja ma miejsce podczas jazdy. Nikt nic nie pisał o wyłączonym zapłonie.
|
|
|