To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] menu setup lancer

Trik - 09-02-2010, 13:34

mobista napisał/a:
Zapewne można coś przekombinować, żeby w czasie jazdy włączyć

Mozna . Lekko podnieść dźwignię hamulca na 1-2 pstryki i sprawdzić. Ręczny tak wysoko bierze że nie powinno być problemu z hamowaniem :wink:

PS
Jestem po sprawdzeniu. z ręcznym na 2 pstru w czasie jazdy się nie uda :butthead: należy się zatrzymać.

banzajek - 09-02-2010, 17:29

mi ostatnio tak podciągneli ręczny że na 3 pstryku jest praktycznie maks :)
racer1972 - 17-02-2010, 21:27

ps.ktoś napisał,że w menu nie ma nic ciekawego ale jest istotna funkcja - wyłączenie automatycznego kasowania miernika średniego zużycia paliwa,dajemy na off i po kłopocie...
Luk - 18-02-2010, 00:16

racer1972 napisał/a:
wyłączenie automatycznego kasowania miernika średniego zużycia paliwa

Trochę chyba nie tak, w menu można "wyciągnąć na wierzch" to manualnie kasowane zużycie średnie, które cały czas liczy "pod spodem". A to normalne i tak skasuje się po 4 godz. od wyłączenia.

Zbigi - 08-08-2010, 20:14
Temat postu: Problem z Settings Menu
Mam problem z wywołaniem tego "settings". Mogę sobie klikać do usranej śmierci przycisk info a tego "settings menu" nie widać (oczywiście wyłącznik zapłonu w położeniiu ON). Wcześniej jak miałem SB to było a teraz w sedanie nie zwracałem nigdy uwagi. Chciałem pobawić się tym ale niiimaaaa!
Czy ktoś z was wie jak to wywołać jak nima?

Adam_T - 08-08-2010, 20:16

U mnie pokazuje sie dopiero, gdy zaciagne reczny hamulec.
Zbigi - 08-08-2010, 20:24

Adam_T napisał/a:
U mnie pokazuje sie dopiero, gdy zaciagne reczny hamulec.

Dzięki. Faktycznie po zaciągnięciu ręcznego pojawiło się MENU SETTINGS.

jaca71 - 09-08-2010, 09:47

Zbigi, Czasami staramy się poszukać na forum odpowiedzi zanim założymy nowy wątek ;)
BTW Ciesz się że nie masz CVT - tam trzeba na Park skrzynię przestawić :P

Zbigi - 09-08-2010, 11:03

jaca71 napisał/a:
Zbigi, Czasami staramy się poszukać na forum odpowiedzi zanim założymy nowy wątek ;)

O.K :p :lol: :mrgreen:

olosoft - 09-08-2010, 12:41

jaca71 napisał/a:

Mało tego, że na Park to jeszcze ręczny musi być zaciągnięty. Mała niedogodność, nic nie ma w tym menu więc zagląda się tam niezwykle rzadko (np. czy a nuż coś nie przybyło po czasie :P )

Zbigi - 09-08-2010, 16:15

olosoft napisał/a:
jaca71 napisał/a:

Mało tego, że na Park to jeszcze ręczny musi być zaciągnięty. Mała niedogodność, nic nie ma w tym menu więc zagląda się tam niezwykle rzadko (np. czy a nuż coś nie przybyło po czasie :P )

Wiem, że tam za dużo nie ma ale ja po prostu spanikowałem, że coś się popsuło w kompie.
U znajomego w Lagunie często coś nie działa w tym komputerku (taka ruletka). Stąd moje obawy o to, iż zaczynam mieć to samo.
Ale okazuje się, że lancer ok tylko ja..... :oops: