Sigma/Diamante Ogólne - Poszukiwania Sigmy
VirMan - 01-02-2010, 22:30
Wiesz - ja robię zwykle tak jak oryginalnie miało byc - a jak coś przerabiam , to widać gdzie i co i nie ma magii tylko ładnie osobne przewody , wszytko podłączone jak pan Bóg przykazał
Zajc3w - 04-02-2010, 18:40
VirMan napisał/a: | Wiesz - ja robię zwykle tak jak oryginalnie miało byc - a jak coś przerabiam , to widać gdzie i co i nie ma magii tylko ładnie osobne przewody , wszytko podłączone jak pan Bóg przykazał |
Ty to Ty , a jak przekładał/przerabiał "pan Zdzisiek" z budowy, to znajdziesz takie bonusy że głowa mała.
Przykład:W Maździe nie działał lewy stop i przeciwmgielne. Matołki wymieniając zbitą lampę odcięli przewody od przeciwmgielnych i od stopów. Sygnał stopu do żarówek przeciwmgielnych ciągnęli drucikami z kabla UTP. Przewód oryginalnie zasilający przeciwmgielne wisiał niezaizolowany nawet.
Zaglądając w makarony jak sięgałem po przekaźnik naliczyłem 6 cięć wiązek i z 15 połączeń nie wiadomo po co i na co w dodatku z zapasami po kilka- kilkadziesiąt centymetrów.
Dodatkowo mam w maździe wszystkie bezpieczniki nowe, bo niedziałający lewy kierunkowskaz (zimny lut w przekaźniku) naprawiali wymieniając wszystkie bezpieczniki. Ostał się ino główny 80A z przykręcanymi konektorami - "zapiekł się"
VirMan - 04-02-2010, 22:36
hahahaha no wiesz - nie będę mówił jaką magię miałem w czarnym diamancie
ale jedno zasługuje na przytoczenie - tylna instalacja gazowa - ta przy butli .. była zasilana z... świateł tylnych , od każdego możliwego swiatełka prowadził przewód ( wszystkie masy poodpinane , masakra w drutach.. ) do zaworu.. gdzie był uciety.. bo butli już nie było jak dostałem autko i tak gość jeździł. do teraz szukam świateł stop i wstecznego
lukasz12 - 04-02-2010, 23:02
I dlatego wolę auto z Niemiec...chyba że w briefie będzie nazwisko -ski, -icz, i podobnie
Nb. 2gim właścicielem tej bordowej Sigmy kolegi był gość o polsko brzmiącym nazwisku Malewski, więc wiadomo skąd pomysł założenia lampek od wersji 94 i podłączenia tego do instalacji na zwykłych kostkach elektrycznych
Zajc3w - 07-02-2010, 10:54
Toż to szczyt fachowości. Cieszyć się ż nie na "skrętkę" bez izolacji lub izolowane taśmą pakową. Choć to i tak to lepsze niż zlutowanie z kwasem i nie umycie(po miesiącu kabel znika).
|
|
|