To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] sport editiony do oceny

fck - 12-02-2010, 23:28

robertdg niewiem może mam słaby monitor ale dla mnie odcień zderzaka jest taki jak i reszty, jakichś szpar ponadprzeciętnych pomiędzy reflektorami, a maską nie widzę nadzwyczajnych, ale oczywiście może być jak mówisz :)

właśnie przyszedł mi taki głupi pomysł do głowy, jak sprawdzić w zimę, czy climatronic działa, no bo przecież zimno jest więc z nawiewów i tak będzie zimno leciało, czy jest jakaś metoda na sprawdzenie tego ???

drjudym - 13-02-2010, 16:17

Wyszło coś z tego oglądania Galanta nr 2 ?
sewkor - 13-02-2010, 19:14

Nawet przy niskich temperaturach klimatyzacja powinna załączyć się bez problemu. Aby mieć pewność podnieś maskę i zwróć uwagę na sprzęgło kompresora, po włączeniu przyciku na chwilę powinno się załączyć, zaczną pracować wentylatory, obroty na biegu jałowym powinny trochę wzrosnąć, a po kilku chwilach wszystko może przestać działać. Jeżeli tak jest to wszystko OK 8) Czujnik ciśnienia w układzie rozłączy kompresor i wylączy wentylatory, tak dzieje się zimą kiedy są niskie temperatury. Latem wentylatory pracują cały czas chłodząc czynnik od klimy lub wyłanczajś się na bardzo krótki okres. Zimą klima może załączyć się z opóżnieniem. Poniżej -5 stopni może wogule się nie załączyć - zabezpieczenie przed uszkodzeniem.
fck - 14-02-2010, 00:27

sprzedałem swojego, a to oznacza jedno :D
w drugiej połowie następnego tygodnia jadę oglądać srebrnego o ile się nie sprzeda, oczywiście relację zdam

tomek96 - 14-02-2010, 02:11

[quote="sewkor"]Nawet przy niskich temperaturach klimatyzacja powinna załączyć się bez problemu. Aby mieć pewność podnieś maskę i zwróć uwagę na sprzęgło kompresora, po włączeniu przyciku na chwilę powinno się załączyć, zaczną pracować wentylatory, obroty na biegu jałowym powinny trochę wzrosnąć, a po kilku chwilach wszystko może przestać działać. Jeżeli tak jest to wszystko OK 8) Czujnik ciśnienia w układzie rozłączy kompresor i wylączy wentylatory, tak dzieje się zimą kiedy są niskie temperatury. Latem wentylatory pracują cały czas chłodząc czynnik od klimy lub wyłanczajś się na bardzo krótki okres. Zimą klima może załączyć się z opóżnieniem. Poniżej -5 stopni może wogule się nie załączyć - zabezpieczenie przed uszkodzeniem.[/quotewieszwitam i co nieco ciesę się że ktos wypowiada się na forum logicznie praktycznie od mojego zaistnienia na forum napotykam cię na siebie klima przy zimnym MA SIE ZAŁĄCZAĆ chodzi tu o to żę zawsze się załączy tylko nie poczujesz różnicy w nawiewach bo temperatura zewnętrzna jest na minus ale stare porzekadło WŁĄCZ OD CZASU DO CZASU KLIMĘ W ZIMĘ BO SPRĘŻARKA SIĘ MUSI PRZESMAROWAĆ OLEJEM i sprawdzasz czy załącza się kompresor na sprzęgle

[ Dodano: 14-02-2010, 02:17 ]
a tak na marginesie kto z niemca wstawia chrom a niezmienia kierunków maska jest obła w środku nie trzyma profilu słabo spasowana na temat odcieni nie dyskutuję ....i cena nagle maleje MYŚL GŁOWĄ....POZDR.....

sewkor - 14-02-2010, 10:22

tomek96 - fakt o klimie trzeba pamiętać również zimą, ale to nie ten dział na takie dyskusje, jak chcesz to załóż wątek i wtedy pogadamy.
fck - 14-02-2010, 10:45

Panowie dzieki za uwagi, wolę jednak obejrzeć auto na żwyo bo wiecie jak to jest osądzać po zdjęciach, chce wszystko zobaczyć na realu
Owczar - 14-02-2010, 15:20

Co prawda to nie wątek o klimie, ale w woli sprostowania.

Owszem klima się powinna załączyć, ale warunkiem jest rozgrzany silnik i jak najwyższa temp w aucie. Wtedy najprościej wymusić jej start przyciskiem od ogrzewania szyby. Jeśli auto nie będzie nagrzane, czujnik oszronienia parownika uniemożliwi start klimy.

fck - 21-02-2010, 13:59

wczoraj byłem oglądać srebrnego, finał jest taki, że auto stoi pod moim blokiem :D
Sprawdzałem czujnikiem lakieru, tylne nadkola robione, 0 rdzy, poza tym malowany przedni zderzak, pozostałe elementy blacharskie nie malowane. Wszystko działa, wnętrze bardzo ladnie utrzymane, zawieszenie super poprostu, niema się do czego przyczepić, komplet oryginalnych borbetów z ładnymi oponami i 4 zimówki na stalówkach na aucie. Książka serwisowa, 3 kluczyki, Narazie po przejechaniu 350 km jestem zachwycony

robertdg - 21-02-2010, 14:23

fck, moje gratulacje, czyli oko mnie nie myliło odnośnie zderzaka i tylych błotników ;-) Zycze zadowolenia z nabytku