To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - OLIMPIADA ZIMOWA 2010

JCH - 18-02-2010, 19:44

Bartek napisał/a:
Po jej upadku przestałem oglądać tę konkurencję...... Trasa przygotowana była ekstremalnie niebezpiecznie
Faktycznie duża część trasy to "tarka" taka jak na naszych drogach przed skrzyżowaniami ;) - a chyba nie o to w tej konkurencji chodzi.
Jednak uważam, że na tym garbie Paerson popełniła błąd - szkoda bo jechała po srebrny medal.
Dla przypomnienia Fikołek Herminatora w Nagano :)

krzypolo - 18-02-2010, 21:08

Brawo polki w biathlonie :mrgreen:
Morfi - 18-02-2010, 21:35

No nie duzo brakło. Ale każda 1 miejsce przegrała o 0,1-0,2 s :( .
sieegurd - 19-02-2010, 07:27

[quote="JCH"]
Bartek napisał/a:
Po jej upadku przestałem oglądać tę konkurencję...... Trasa przygotowana była ekstremalnie niebezpiecznie

Racja organizatorzy się nie spisali. Kiedy upadła pierwsza zawodkiczka i na tyłku trafiła na muldę, to dopiero ją likwidowali:/

Anja Paerson popełniła błąd, ale ten wyskok chyba nieprzemyślany był :/

Ale i tak najbardziej mi szkoda Francuzki, która upadła kilka odepchnięć kijkiem z bamki :( Trochę dziwne to było :/

jazy1 - 19-02-2010, 07:52

sieegurd napisał/a:
Ale i tak najbardziej mi szkoda Francuzki, która upadła kilka odepchnięć kijkiem z bamki :( Trochę dziwne to było :/

Podobno wiązadła zerwała.

sieegurd - 19-02-2010, 09:59

jazy1 napisał/a:
Podobno wiązadła zerwała.

jazy1 dokładnie wyglądało mi to na jakąś kontuzję, bo wywróciła się tak ni z gruchy ni z pietruchy :/ Przykre to dla niej musiało być, bo nawet nie wystartowała całkowicie :/

igi - 19-02-2010, 22:11

Zaczynajmy trzymać kciuki za Justynę :)
igi - 19-02-2010, 22:55

szkoda szkoda tylko brąz :(

Dziewczyna jest fenomenalna, fantastyczna i szkoda że nie ma złotego medalu :(

Ale jest młoda i wszystko przed nią :)

Morfi - 19-02-2010, 23:10

Spoko jeszcze 30 km stylem klasycznym :)
igi - 19-02-2010, 23:13

Morfi, oby oby bo się jej należy jak Tobie miejsce w pierwszej 3 typera :twisted:
JCH - 19-02-2010, 23:37

Trochę gorzej Justynie jechały narty niż Norweżce, niemniej trzeba oddać jej klasę - na takiej trasie lepsza była Bjoergen. Dobrze, że Justyna nie przegrała finiszu bo byłby wielki zawód, a tak jest się z czego cieszyć :)
Gratulacje :wav:

Morfi - 19-02-2010, 23:38

I Justyna psychicznie mocniejsza :)
Anonymous - 20-02-2010, 09:21

i kolejny medal do kolekcji ,czas na złoto ,może Adamowi się uda :roll:
Maryjon - 20-02-2010, 10:59

za onet.pl
Cytat:

Kowalczyk przyznała też, że trudno jej rywalizować z zawodniczkami, które chorują na astmę.

- Muszę poważnie porozmawiać z moim doktorem i powiedzieć mu, żebyśmy znaleźli u mnie jakąś chorobę - żartowała.

- W pierwszej trójce, a nawet szóstce tylko ja jestem zdrowa. Wszystkie pozostałe dziewczyny to astmatyczki. Im wolno przyjmować sterydy przed startem. One powodują, że rozszerzają się pęcherzyki płucne, a w naszej dyscyplinie więcej powietrza w płucach to wielki atut - dodała.

Na 6 zawodniczek 1 zdrowa - paranoja...
Rozumiem jeszcze proporcje na 6 jedna chora.
Faworyzowanie w ten sposób zawodniczek ma się nijak do idei olimpizmu... :butthead:

igi - 20-02-2010, 21:38

i znowu Harry Potter okrada Adasia :evil:

BRAWO ADAM :wav: