Nasze Miśki - Drugie życie dla czarnego miśka :)
mkm - 05-05-2010, 00:33
emzet napisał/a: | Znajomy ma firmę reklamową i na moją prośbę wykonał podkładki pod tablicę. Nie jest to wierna kopia mitsumaniakowych bo nie mogliśmy znaleźć identycznej czcionki Litery są z folii odblaskowej (super efekt w nocy) i są sporo większe niż w oryginale |
Normalnie skandal! Zeby ramki podrabiac, jak mozna miec oryginal na spocie
emzet - 05-05-2010, 00:46
mkm napisał/a: | jak mozna miec oryginal na spocie |
Na Dolnym Śląsku niestety nie można...
mkm - 05-05-2010, 00:50
To trzeba bylo poprosic moderatora innego wojewodztwa i na pewno ktos by Ci wyslal.
akbi - 09-05-2010, 14:02
emzet napisał/a: | No i na koniec deser Znajomy ma firmę reklamową i na moją prośbę wykonał podkładki pod tablicę. Nie jest to wierna kopia mitsumaniakowych bo nie mogliśmy znaleźć identycznej czcionki Litery są z folii odblaskowej (super efekt w nocy) i są sporo większe niż w oryginale A tak to się prezentuje: |
nie prościej było przyjechać na Spot regionalny i zakupić "oryginalne klubowe 3D ramki" ??
emzet - 02-06-2010, 20:32
Chyba każdy kto posiada halogeny w swoim colciszonie ma z nimi problemy. Moim zdaniem to kompletnie się nie udały japońcom. Błąd, że obudowę halogenu zrobili z metalu. Ja postanowiłem ratować to co z nich zostało, a zostało już nie wiele. Żeby było ciekawiej to w środku cały czas stała woda. Tak wyglądają halogeny 17 letniego colta :
Przygotowanie pod malowanie:
Nałożone 2 warstwy hamerite-a:
Odbłyśnik w wersji homemade czyli zwykła folia aluminiowa:
Ramka przed i po polerce:
Efekt końcowy:
Ogólnie przerąbana robota, trochę taka rzeźba w g.... ale efekt końcowy mnie zadowolił. Nawet ten pseudoodbłyśnik daje radę .
idas - 02-06-2010, 21:15
A czy taki pseudoodbłyśnik nie będzie oślepiał kierowców jadących z naprzeciwka?:)
Kurcze też muszę zabrać się za swoje halogeny, ale do tego potrzeba zdjąć zderzak u mnie, a na to mi ciągle czasu brakuje... Chyba nie są w takim tragicznym stanie jak u Ciebie, ale też za wesoło nie jest;) Mimo wszystko job well done kolego:)
londolut - 02-06-2010, 22:49
emzet, dla mnie to mega drut
emzet - 03-06-2010, 10:56
idas napisał/a: | A czy taki pseudoodbłyśnik nie będzie oślepiał kierowców jadących z naprzeciwka |
Ten oryginalny był tak zmasakrowany, że też mógł oślepiać.... Z resztą halogeny z założenia mają dawać ostro po oczach , dlatego używa się ich w wyjątkowych sytuacjach. londolut napisał/a: | dla mnie to mega drut |
Wiem, że szału niema ale przynajmniej wyglądają teraz dobrze a nie jak przedtem z wodą w środku....
Saqu - 03-06-2010, 11:41
emzet napisał/a: | Z resztą halogeny z założenia mają dawać ostro po oczach |
To chyba mamy różne podejścia halogeny nie są światłami dalekosiężnymi a ich zadaniem jest świecić nisko, oświetlając nawierzchnię ulicy i pobocze w mgle, kiedy to światła mijania świecą wysoko w mleko
mkm - 03-06-2010, 11:49
Jeżeli chodzi o światło przeciwmglowe to mega drut.
Jeżeli chodzi o „zaślepkę w zderzak” to ladne odswierzenie .
Mogłeś jeszcze się bardziej przyłożyć, ale z tego co widze na fotkach jest ok.
Popatrzcie jak wyglądał halogen „przed”. Zlom. Teraz przynajmniej jakos wyglada.
Sprawdz dla pewności to oslepianie, a jak mocno slepisz ( w co watpie) to po prostu ich nie uzywaj
Hugo - 03-06-2010, 12:02
londolut napisał/a: | emzet, dla mnie to mega drut | Jestem ciekawy jakbyś Ty naprawił taki halogen?
emzet - 03-06-2010, 12:17
Panowie jest takie powiedzenie: "Z gówna bata nie ukręcisz". Jak ktoś ma lepszą koncepcję na naprawę takiego halogenu to proszę się podzielić.... (jak to zrobić, żeby nie wyszedł mega drut) Jak bym tego nie ruszył teraz to by przegniły na wylot za parę miesięcy. Wole mieć takie, jakie są po naprawie, niż nie działające wcale
Zresztą jak moja robota jest mega drutem (co do odbłyśnika to nie mogę zaprzeczyć) to jak nazwać to:
Przecież to też mogło oślepiać. Więc lepiej było zostawić tak jak było.... ?
mkm - 03-06-2010, 12:36
emzet, on się już do niczego nie nadawal, także brawo za odratowanie zwlok.
W tym przypadku nawet megaprofesjonalna regeneracja (poprzez chromowanie odbłyśnika) tez by się nie powiodła bo ruda poszalała i wiatpie, zeby ktos dal rade go przygotowac pod chrom.
Miej tylko świadomość, ze jest to już „zaslepka”, a nie „halogen” i wszystko będzie cacy.
emzet - 10-08-2010, 20:17
Trochę najnowszych informacji, mianowicie colciak dostał nowy sworzeń NK, wyregulowane zostały luzy zaworowe, zmienione felgi z 15'' na 14'' (wyraźnie spadło spalanie, a ja dużo jeżdże ). Nieco pobawiłem się ze światłami. Do autka trafiły smoked-y i amberki. Zdjęcie jak na razie tylko 1 zrobione tak na szybko:
W najbliższym czasie planuje zakup dokładki cyborgowej , przy okazji malowane będą zderzaki. Muszę także wymienić te małe kierunki w błotnikach (może ktoś na forum ma białe na sprzedaż, jeśli tak to chętnie odkupie). Na przednią szybę trafi sunstrip (tak to się chyba nazywa ). Do końca sierpnia muszę też zakonserwować furkę. Także już wkrótce kolejna porcja zdjęć, zobaczymy jak colt będzie się prezentował.
I jeszcze jedno: co myślicie o malowaniu felg na czarny mat?
Lechfan - 13-08-2010, 16:35
wg mnie felgi sa git, a jak juz to walnij je na bialo i skoro wstawiles ambery to dlaczego chcesz zmieniac male kierunki na białe? Teraz tworzy to jakas calosc.
Poza tym calosc wyglada elegancko, a smoked eyes w tych Colcikach - miodzio
|
|
|