To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - ecs

wojtas - 11-08-2011, 23:46

12andi napisał/a:
Witam wszystkich znowu,co powiecie na ten samochodzik,a moze ktos wie wiecej o jego przeszlosci,i myslicie ze warty jest tych pieniedzy??http://otomoto.pl/mitsubishi-sigma-zamienie-na-terenowy-C20118127.html

Przedni zderzak od starszego rocznika. Cena mogła by być o 1000zł niższa. Zastanawiający jest fakt, że rok po założeniu lpg autko idzie do klienta, czyżby standardowo autko miało problemy z jazdą na gazie...

12andi - 12-08-2011, 00:03

No tez mnie to zastanawia,i uwarzasz ze sekwencja moze robic tez takie problemy?ja mam u siebie w sigmie normalny gaz,i gdzie kolwiek nie zajade do gazownikow,to kazdy mowi,ze mam to wy........lic,i wstawic sekwencje,gdyz tylko z tym problemy,i niestety taka jest prawda.Juz nigdy nie namowie sie na normylny gaz,i wszystkim to odradzam....
wojtas - 15-08-2011, 09:13

12andi napisał/a:
i uwarzasz ze sekwencja moze robic tez takie problemy?

Jeśli będzie zamontowana w podobny sposób jak przy tym silniku, to "bardzo" prawdopodobne:

angelos - 15-08-2011, 12:28

popros o zdjecia komory silnika, i przy okazji zeby bylo widac kielichy. Okaże się czy jest wart uwagi.
12andi - 16-08-2011, 21:43

Witam,to mi gostek napisal:Witam!
Wg mojej oceny auto jest w b.dobrym stanie jak na swój wiek, na kielichach zaczęła wyskakiwać rdza i natychmiast została usunięta, poza tym na "całej" karoserii jest kilka cętek ale jakie były przy kupnie takie są przy sprzedaży, zawieszenie jest bez ECS ponieważ poprzedni właściciel nie wymieniał osuszacza powietrza i przetruchlały poduszki powietrzne w amortyzatorach a wymiana na takie same była zbyt kosztowna więc założyłem zawieszenie takie jak w zwykłej wersji, klimatyzacja działa poprawnie, w tym roku wymienione było sprzęgiełko na sprężarce a co za tym idzie układ został na nowo nabity, skóra na fotelu kierowcy w b.dobrym stanie a na pozostałych idealnym. Zdjęcia mogę przesłać w ciągu kilku najbliższych dni ponieważ teraz jestem w podróży.
W razie dalszego zainteresowania proszę o kontakt telefoniczny 600478576 ponieważ na mail-a rzadko zaglądam!
Pozdrawiam! i co o tym myslicie??

angelos - 16-08-2011, 22:35

Cytat:
na kielichach zaczęła wyskakiwać rdza i natychmiast została

bardzo niepokojace, trzeba by wyjac amortyzator i zobaczyc od spodu i od zewnatrz, chociaz jak juz byl epizod rdzy na kielichu to niestety podejrzewam ze zywot bedzie raczej krotszy

Cytat:
zawieszenie jest bez ECS ponieważ poprzedni właściciel nie wymieniał osuszacza powietrza

osuszacza raczej sie nie wymienia, po prostu guma sparciala i tyle.

Skóry faktycznie w dobrym stanie

jak gosc zrobi dokladne zdjecia to bedzie mozna cos wiecej powiedziec.

Poza tym zalezy jak gaz zamontowali i czy trzeba przerabiac, bo jezeli tak jak wojtas021180 pisze to bedzie dodatkowa zabawa i koszt.

Bierzesz pod uwage Hyundaia XG?