To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Snorkel do wersji po liftingu

Gene - 01-06-2010, 15:52

Kotoy wrzuc koniecznie. Najbardziej mnie interesuje czy profil "rury" pasuje do ksztaltu blotnika.
kotoy napisał/a:
chociaż po ostatnich zabawach okazał się za krótki
uuu bracie to grubo bo koncowka snorkla mniej wiecej powinna byc na wysokosci dachu. Strzeliles boka czy utopiles pojarke?
wajsw - 21-08-2012, 22:20

widze że temat nie został rozwiązany a ja sam stanołem przed podobnym dylematem jak snorkel do pajero po liftingu. Jak by ktoś miał nowe złote myśli... :lol:
Eskapada - 22-08-2012, 18:38

wajsw napisał/a:
widze że temat nie został rozwiązany a ja sam stanołem przed podobnym dylematem jak snorkel do pajero po liftingu. Jak by ktoś miał nowe złote myśli... :lol:

Wojtek problem jest o tyle rozwiązany, że: Safari Snorkel nie produkuje wlotu powietrza do Pajero Classic w związku z powyższym Chińczycy nie mieli co skopiować.

Jedyną firmą która produkuje dedykowany wlot powietrza to TJM ale ceny oscylują między 1.500 zł /1.700 zł + gratis oczekiwanie 3/6 miesięcy

Da się w lekko inwazyjny sposób zamontować wlot powietrza od PII 1991/98 do PII 1998/03 ale wiąże się to z cięciem błotnika i zrobieniem wzdłużnego otworu w który w wkomponowuje się snorkel. Wygląda to o tyle fajnie, że wlot powietrza wychodzi jakby z błotnika....

TJM Airtec jest ,, niższy'' i inaczej ukształtowany

Aby zamontować Safari lub chińczyka trzeba dostosować błotnik do wlotu powietrza

[ Dodano: 22-08-2012, 18:40 ]
Inna opcja

wajsw - 22-08-2012, 21:13

Dziękuję za pomoc.Będę musiał to przetrawić (trochę szkoda mi ciąć błotnika )... :wink: