Pajero II - [2.8 TD] Snorkel do wersji po liftingu
Gene - 01-06-2010, 15:52
Kotoy wrzuc koniecznie. Najbardziej mnie interesuje czy profil "rury" pasuje do ksztaltu blotnika.
kotoy napisał/a: | chociaż po ostatnich zabawach okazał się za krótki | uuu bracie to grubo bo koncowka snorkla mniej wiecej powinna byc na wysokosci dachu. Strzeliles boka czy utopiles pojarke?
wajsw - 21-08-2012, 22:20
widze że temat nie został rozwiązany a ja sam stanołem przed podobnym dylematem jak snorkel do pajero po liftingu. Jak by ktoś miał nowe złote myśli...
Eskapada - 22-08-2012, 18:38
wajsw napisał/a: | widze że temat nie został rozwiązany a ja sam stanołem przed podobnym dylematem jak snorkel do pajero po liftingu. Jak by ktoś miał nowe złote myśli... |
Wojtek problem jest o tyle rozwiązany, że: Safari Snorkel nie produkuje wlotu powietrza do Pajero Classic w związku z powyższym Chińczycy nie mieli co skopiować.
Jedyną firmą która produkuje dedykowany wlot powietrza to TJM ale ceny oscylują między 1.500 zł /1.700 zł + gratis oczekiwanie 3/6 miesięcy
Da się w lekko inwazyjny sposób zamontować wlot powietrza od PII 1991/98 do PII 1998/03 ale wiąże się to z cięciem błotnika i zrobieniem wzdłużnego otworu w który w wkomponowuje się snorkel. Wygląda to o tyle fajnie, że wlot powietrza wychodzi jakby z błotnika....
TJM Airtec jest ,, niższy'' i inaczej ukształtowany
Aby zamontować Safari lub chińczyka trzeba dostosować błotnik do wlotu powietrza
[ Dodano: 22-08-2012, 18:40 ]
Inna opcja
wajsw - 22-08-2012, 21:13
Dziękuję za pomoc.Będę musiał to przetrawić (trochę szkoda mi ciąć błotnika )...
|
|
|