To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Lexus IS 200 '01 - KRAKSA ;/

Anonymous - 03-03-2010, 14:11

Witam.
To dobrze że Ci działa :)
Skonsultowałem się z moją przyszłą nauczycielką angielskiego w związku z tym nie wykasowany sygnałem ze zmieniarki. To jednak chodziło raczej o zacinanie się zmieniarki a nie spalenie :rolleyes:
Zobaczę co przyniesie nowy dzień. Ponieważ mam wielką chrapke na Subaru Impreze WRX w kombi. Z tym że przyzwyczaiłem się do Leksa i Cariśki :wink: A nie stać mnie na utrzymanie aż tylu aut osobowych. Tym bardziej że nie miałby kto nimi jeździć i gniłyby w garażu :roll:
Lexsikiem super się jeździ. Tak dostojnie :lol:
Te nowe Lexusy IS już mnie tak nie kręcą.
Pozdrawiam

Anonymous - 04-03-2010, 21:33

Cichanos napisał/a:

Te nowe Lexusy IS już mnie tak nie kręcą.

Co innego IS-F ? ;p

Psikus - 07-03-2010, 08:55

Piękny wózek, pięknie się prowadzi, wykończenie wnętrza... dla mnie ten samochodzik to jeden z ideałów. CO do kosztów - blachy drogie, tuleje tylnych zwrotnic niedostępne ( cała zwrotnica w aso ewentualnie regeneracja albo dopasowywanie z innego samochodu) poza tym podstawowe części eksploatacyjne nie odbiegają ceną od galanta. Dobry wybór,życzę zadowolenia z samochodu
Kunek - 15-03-2010, 23:24

miziek piękne auto kiedyś chorowałem na takiego, do czasu kiedy nie wsiadłem do Galanta :wink: gratuluje zakupu bo jak na Irlandie to w ekstra stanie go kupiłeś, a jeszcze pytanie o ubezpieczenie. Nie zjadłlo cię trochę czy trafiłeś na dobrą firmę?
Anonymous - 16-03-2010, 11:21

Witam!
Lexus to zdecydowanie moja druga ulubiona marka po Mitsu:) Miałem przyjemność jeździć modelem LS400 kilkanaście lat temu, kiedy w Polsce nikt nie słyszał jeszcze o lexusach. Jeśli chodzi o o wykończenie, komfort i wyposażenie, to wiadomo - bajka... nawet w niższych modelach jak IS. Najlepsze jest to, że w Polsce nikt sie nie lansuje tymi autami tak jak np. audi czy bmw, a moim skromnym zdaniem lex zawsze był o krok do przodu (np. wyświetlane zegary 3D 15 lat temu!!), mimo ze historia tej marki nie jest znowu tak długa. W Irlandii (3-4 lata temu) robiono ranking aut, gdzie głownym kryterium było zadowolenie użytkowników z danej marki i wygrał właśnie Lexus.
Nowy IS podoba mi się niesłychanie, uwazam, że jest po prostu piękny (podobnie jak mazda 6), ale Twój również jest niczego sobie (i te kosmiczne zegary!!:) Nie rozwodząc sie jednak nad designem, mam nadzieję, że auto będzie sprawowało sie znakomicie, gdyż jest to jedno z najmniej awaryjnych aut a swojej klasie.
Tak na marginiesie, z tego co wiem nie wato bawic się w wesje z silnikiem diesla, bo jak lexus [i tu cytat pana z salonu]: "to tylko benzyna i automat". Nawet hybrydy robią z nastawieniem na moc, a nie oszczędność, chociaż bardzo podobało mi się porównanie w tv audi A8 (W12) i Lexusa LS600h i podsumowanie: "Generalnie te auta są genialne pod kazdym względem, mają taką sama moc, te same osiągi, napęd na 4 koła, natomiast spalanie w audi to 19l, a w lexusie... 11l (hybryda)".

wilk88 - 16-03-2010, 23:54

Nie ma to jak LS 400, samochód w którym odczuwałem największą radość z jazdy w moim życiu :D
Anonymous - 21-03-2010, 17:22

@Kunek, ubezpieczenie w 123.ie - 1800 euro. Akurat w axa mialem odnowic ubezpieczenie jeszcze na galanta i policzyli mi 40 euro mniej niz za poprzedni rok a mialem 50% znizek w porownaniu z zeszlorocznymi 30%, pani za biurkiem powiedziala mi ze stawki im sie podniosly i nic nie moga zrobic, to jak nie moga to zostawilem ich i place 1800e a w axie pewnie by mi policzylli 2800 ;>
JJK - 21-03-2010, 21:07

Piękne auto....gratulacje.
Mój maż jest na etapie poszukiwania Lexusa GS300, bo Legnuma którego kupił jakieś 2 miesiące temu już chce sprzedać :roll:

Pozdrowienia z Tipperary :)

marexi - 21-03-2010, 23:42

JJK napisał/a:
Piękne auto....gratulacje.
Mój maż jest na etapie poszukiwania Lexusa GS300, bo Legnuma którego kupił jakieś 2 miesiące temu już chce sprzedać :roll:

Pozdrowienia z Tipperary :)

a co mu nie pasuje w Leguminie:)?

JJK - 22-03-2010, 08:29

twierdzi że jest nie wygodny (fotele) i muszę mu przyznać racje bo czasami korzystam z tego auta i naprawdę na dłuższą trasę (którą pokonuje i tak 2 razy szybciej niż swoim) się nie nadaje, plecy i siedzenie boli.
Anonymous - 22-03-2010, 15:42

Nie lepiej zmienic siedzenia ? Szkoda Legnuma chyba ze to nie jest VR-4 tylko zwykly kombiak ;>
JJK - 22-03-2010, 18:28

Jak zmieni fotele to to już nie będzie to samo auto, te fotele są (recaro czy jakoś tam), dopasowane idealnie do kolorystyki wnętrza auta.
jarekrk - 31-03-2010, 13:20

jak cenowo wychodzi utrzymanie tego auta?
Chodzi mi o elementy zawieszenie, i inne eksploatacyjne rzeczy które robiłeś, lub się orientowałeś ile co kosztuje?

Psikus - 31-03-2010, 21:14

jarekrk napisał/a:
troszeczkę drożej niż galant. Ceny podstawowych el eksploatacyjnych są w normalnych cenach ( jakieś łączniki, końcówki drążków etc ) niektóre elementy nie do dostania ( np tuleje tylnych zwrotnic-albo cala zwrotnica albo kombinowanie - tutaj koledze który od ponad roku przejechał w takim 40000km udało się to ogarnąc w kosztach poniżej 100pln za 2 strony) klocki i tarcze hamulcowe w cenach powiedzmy porównywalnych do poliftowego gala ( tarcze i klocki textar na przód ok 400pln) filtry cena normalna, o blacharkę natomiast ciężko i jest droga. Poza tym to autko jak każdy japończyk, nie psuje się :D
jarekrk - 02-04-2010, 12:30

Psikus napisał/a:
jarekrk napisał/a:
troszeczkę drożej niż galant. Ceny podstawowych el eksploatacyjnych są w normalnych cenach ( jakieś łączniki, końcówki drążków etc ) niektóre elementy nie do dostania ( np tuleje tylnych zwrotnic-albo cala zwrotnica albo kombinowanie - tutaj koledze który od ponad roku przejechał w takim 40000km udało się to ogarnąc w kosztach poniżej 100pln za 2 strony) klocki i tarcze hamulcowe w cenach powiedzmy porównywalnych do poliftowego gala ( tarcze i klocki textar na przód ok 400pln) filtry cena normalna, o blacharkę natomiast ciężko i jest droga. Poza tym to autko jak każdy japończyk, nie psuje się :D

i to jest piękne :) właśnie poza blacharką jest wszystko cacy, ale podejrzewam ,że w ciągu roku max dwóch będzie tego u nas więcej , pomału tanieją te auto i wielu ludzi będzie stać na kupno takiego cudeńka:) ja też o takich marze od paru lat :roll: