To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Kratka odgradzająca i szyny w bagażniku

13zbyszek13 - 06-03-2010, 08:08

koledzy myślę że jak pała ma się do czegoś przyczepić to i tak się przyczepi.Jeżdżąc z kratką w ostatnim czasie mam spokój ale kilka lat temu celnik w Świecku kazał mi przejechać przez terminal dla ciężarówek bo jadę samochodem ciężarowym a drugim razem dostałem mandat od straż miejskiej w Wawie za parkowanie na chodniku ciężarówką
pretor - 06-03-2010, 13:25

Jeśli zaparkowałeś prawidłowo w miejscu dozwolonym zostawiając 1,5 m dla pieszych, to trzeba było nie przyjmować / nie płacić mandatu. Sąd grodzki odrzuciłby wniosek o ukaranie od straży "wiejskiej", ponieważ na chodniku nie mogą parkować samochody ciężarowe, ale o wadze powyżej 3,5 tony.
Steff - 06-03-2010, 13:40

to jest własnie to przyjazne dla przedsiębiorców państwo :roll:

[ Dodano: 06-03-2010, 14:21 ]

pretor - 06-03-2010, 18:31

Przegroda z obrazka wygląda niezbyt ciekawie. Wydaje mi się, że niepotrzebne są te pałąki po bokach. Taką masz u siebie Steff ?
rezon - 06-03-2010, 19:57

Steff, to jest chyba po prostu kratka do wersji bez szyn. Wcześniej też były po prostu inne do Invite i inne do Intense oraz Instyle z szynami.
wilko - 06-03-2010, 20:00

Moje doświadczenia z kratkami
Mam 3 samochody ciężarowe. Rocznie robię 80 -100 tys.
Wywaliłem już kilka lat temu kratki z Forda i Meganki. W Outlanderze jeszcze trzymam, ale nie długo.
Rocznie mam kilka kontroli ( skutecznych, potwierdzonych wieloma punktami).
Nigdy jeszcze nikt się nawet nie zapytał o kratkę ( dodam tylko, że pozostałe samochody zarejestrowane tylko na 2 osoby).

Podsumowanie - jest ryzyko - jest zabawa

Anonymous - 06-03-2010, 23:41

wilko napisał/a:
Moje doświadczenia z kratkami
Mam 3 samochody ciężarowe. Rocznie robię 80 -100 tys.
Wywaliłem już kilka lat temu kratki z Forda i Meganki. W Outlanderze jeszcze trzymam, ale nie długo.
Rocznie mam kilka kontroli ( skutecznych, potwierdzonych wieloma punktami).
Nigdy jeszcze nikt się nawet nie zapytał o kratkę ( dodam tylko, że pozostałe samochody zarejestrowane tylko na 2 osoby).

Podsumowanie - jest ryzyko - jest zabawa

Mnie ostatnio złapali na wideo w Lublinie. Patrzyli, czy jest kratka.

Steff - 07-03-2010, 15:26

pretor napisał/a:
Przegroda z obrazka wygląda niezbyt ciekawie. Wydaje mi się, że niepotrzebne są te pałąki po bokach. Taką masz u siebie Steff ?
dałem to poglądowo i mieści sie roleta
niedzwiedz30 - 07-03-2010, 22:57

Kupuję outka w przyszłym tyg. Mm pytanka. Czy ta kratka którą ma na zdjęciu Staff to standard w intense +? Czy jak jadę na narty do Włoch to muszę je mieć na dachu? Do środka nie wolno? Trpchę ta kratka to nieporęczność.
mitsu00 - 07-03-2010, 23:05

niedzwiedz30 napisał/a:
Kupuję outka w przyszłym tyg. Mm pytanka. Czy ta kratka którą ma na zdjęciu Staff to standard w intense +? Czy jak jadę na narty do Włoch to muszę je mieć na dachu? Do środka nie wolno? Trpchę ta kratka to nieporęczność.

To wyposażenie dodatkowe. W/g mnie wygląda to paskudnie, ale o gustach się przecież nie dyskutuje :wink: Ciepnij sobie box dachowy i po problemie.

niedzwiedz30 - 07-03-2010, 23:52

Kumpel ma taki boks. Ile kosztuje bagażnik do outka i czy ,uszę mieć łańcuchy do włoch? jeżeli tak to iile one kosztują??
mitsu00 - 08-03-2010, 00:00

niedzwiedz30 napisał/a:
Ile kosztuje bagażnik do outka

Na stronie www.mitsubishi.pl masz cennik.
niedzwiedz30 napisał/a:
muszę mieć łańcuchy do włoch? jeżeli tak to iile one kosztują??

NIe będą ci potrzebne. Z 5 razy byłem już w Alpach i Dolomitach i w nawet bardzo trudnych warunkach gdzie przednio- i tylnonapędowki męczyły się na łańcuchach, misiek szedł jak ratrak. podstawa to dobre opony, resztę załatwi elektronika.

niedzwiedz30 - 08-03-2010, 00:18

a jak mieliy ten temat to czy kupić przy okazji kupownia outka bagażnik w salunie?
mitsu00 - 08-03-2010, 00:36

niedzwiedz30 napisał/a:
a jak mieliy ten temat to czy kupić przy okazji kupownia outka bagażnik w salunie?

Jeśli chcesz przeplacić to tak, chyba ze dostaniesz go w gratisie :wink: Wybór boksów jest ogromny. Wszystko zależy od zasobności portfela. Ja swój kupiłem w Norrauto, czarny Thule Spirit 780. Piękny i pasuje do lakieru miśka.

[ Dodano: 08-03-2010, 00:38 ]
Przepraszam, źle przeczytałem. Myślałem że biega o boks. Co do bagaznika to mam oryginalny Mitsubishi, aluminiowy aero. Thule robi tez pod Outlandera.

niedzwiedz30 - 08-03-2010, 00:43

Dzęki Mitsu