3000GT/GTO Techniczne - kapitalny silnika
przemoGT - 19-03-2012, 22:31
Dzięki za szybkie odpowiedzi. Z nr tel skorzystam napewno ale nie ukrywam ze boje sie trochę kupic silnik nie wiedząc co w nim siedzi. Jutro wiozę wał do szlifierza niech powie co o nim sądzi.
A jeszcze jedna sprawa dzwonilem w sprawie silnika ja posiadam silnik z 92 i jest coś takiego jak (haletronik) czy coś takiego ze nowsze silniki różnią sie tymi czujnikami położenia wału da sie to obejść ? Nie wiem czy dobrze to sprecyzowalem ale niby są jakieś różnice w nowszych modelach.
Pozdrawiam
zbyszek05 - 20-03-2012, 13:37
Silniki z pierwszych lat produkcji miały impulsator i dwa czujniki na silniku , te które wychodziły pod koniec 93 w górę miały już jeden wspólny - szukaj tego z lat do 93 i będzie spokój na duszy
Wojciech Bogacz - 01-07-2012, 10:22
Planuję już od jakiegoś czasu silnika do dwojego Galanta i szukam konretnie właśnie 6g72 DOHC.
zbyszek05 napisał/a: | Silniki z pierwszych lat produkcji miały impulsator i dwa czujniki na silniku |
Chodzi może o to, że miały czujnik położenia wału korbowego i drugi od położenia wałków rozrządu ?
U mnie w 6g73 mam dwa czujniki (silnik wyprodukowany w 92r.) - co by było jakbym kupił taki z jednym czujnikiem ? Będzie mi to działać ? czy jak kupię "pierwsze lepsze" ecu od 3000GT to będzie działać ? Chcę uniknąć jakichkolwiek modyfikacji wiązki elektrycznej i stąd pytam. Niestety wszystko musi zrobić mechanik a im mniej roboty tym dla mnie taniej
|
|
|