Outlander II Ogólne - potrzebny OUTEKII do obejrzenia(W-wa)przed zakupem- I ROK PO
mitsu00 - 19-03-2010, 13:34
lexus napisał/a: | masz 200% racji trochę już żyje na tym świecie to i nie jedno widziałem napewno postaram się wszystko sprawdzić ale tak dokońca nik nie wie czym jeżdzi .ja kiedzyś kupiłem lagune IIw salonie i dopiero po 9 latach jak mi rozwalili auto to przy wymianie blotnika okazalo sie że nie byl orginał |
Powiem tak: jeśli auto było puknięte ale zostało naprawione profesjonalnie w ASO z uzyciem technologii producenta to nie musi to być zadnym minusem. Mój miał lekkiego dzwona 2 tyg. po zakupie z salonu i stał 3 mies w warsztacie z powodu braku części. został naprawiony profesjonalnie i nic nie widać że coś było. a upierdliwy jestem i widzę od razu jeśli niechlujnie jest coś lakierowane albo spasowane. najwazniejsze to sprawdzenie oprócz przebiegu i spasowania elementów: stan turbosprężarki, sprzęgła. Odkręć korek wlewu oleju i zobacz czy czasem nie ma tam białej mazi. Może to znaczyć że auto było duzo jeżdżone w mieście albo ze woda z układu chłodzenia dostaje się do oleju i głowica do wymiany.....
lexus - 19-03-2010, 13:37
tak ,wiem że 2,0 może mięć problem z mikropęknięciami w glowicy ,a jak jest z kołem dwumasowym,czy to raczej przypadłość2,2.
mitsu00 - 19-03-2010, 13:44
lexus napisał/a: | tak ,wiem że 2,0 może mięć problem z mikropęknięciami w glowicy ,a jak jest z kołem dwumasowym,czy to raczej przypadłość2,2. |
W 2.2 nie ma problemów z dwumasem bo niby dlaczego? Jest problem z uślizgiem sprzęgła z powodu wadliwej konstrukcji docisku iwymieniane jest na gwarancji. w 2.0 układ przeniesienia napędu jest OK. Sprzęgło jednak sprawdź bo spalić je latwo. najprostszy test to rozbujanie auta, wrzuć 6 bieg, zapnij tempomat i próbuj przyspieszać przyciskami tempomatu na 6 biegu pod lekki wzniesienie. Jesli ci sie wyłączy to sprzęgło się ślizga. jakby dwumas był do wymiany to po wrzuceniu np 1 biegu słychać by było stuki i wibracje
lexus - 19-03-2010, 13:50
ok dobrze wiedzieć ,a tak nawiasem czy sprzęgło jest na gwarancji bo jak pamiętam to w reni nie robili problemów przy wymianie
mitsu00 - 19-03-2010, 13:52
lexus napisał/a: | ok dobrze wiedzieć ,a tak nawiasem czy sprzęgło jest na gwarancji bo jak pamiętam to w reni nie robili problemów przy wymianie |
Wszystko oprócz tarczy podlega gwarancji......
lexus - 19-03-2010, 13:55
OK to juz wszystko jasne
mitsu00 - 19-03-2010, 14:12
lexus napisał/a: | OK to juz wszystko jasne |
A jak w przypadku 2.2 stwierdzona jest wada docisku to i tarcze wymieniają na gwarancji.... Konkretnie chodzi tu chyba o samoregulator ktory działał jak chciał.
13zbyszek13 - 19-03-2010, 20:47
ja bym nie kupił żadnego ciemnego / ostatnie moje 3 auta były granatowe / , są piękne jak są czyste/ czytaj po umyciu i wytarciu do sucha /.W innych przypadkach są cały czas brudne dlatego kupiłem srebrnego. I nawet jak jest mocno brudny to na nim tak nie widać
lexus - 19-03-2010, 21:05
wiem ,ale grafit całkiem dobrze wygłąda ja też uważam że najlepszy kolor to srebro lub leciutki błekit bo na tym nie wiele widać brudu
13zbyszek13 - 19-03-2010, 21:12
Jeżeli są na gwarancji to muszą mieć pod stemplowane książki serwisowe z datą więc można sprawdzić według adresu z pieczątki czy takie auto miało tam faktycznie przegląd.
rezon - 20-03-2010, 07:44
lexus napisał/a: | najlepszy kolor to srebro lub leciutki błekit bo na tym nie wiele widać brudu | beż metalic też jest OK. Do łask wracają też białe perełki.
13zbyszek13 - 20-03-2010, 07:55
biały też mi się podoba
lexus - 20-03-2010, 13:22
biały perla jest ok szególnie dużo ich jest w stanach szczególnie tam gdzie słonke mocno pali ..co do przegłaów to racja wszystko trza sprawdzić
13zbyszek13 - 20-03-2010, 14:54
miłego szukani i obyś kupił dobrze
Steff - 21-03-2010, 02:02
lexus, tylko kup chłopie jeszcze auto na gwarancji bo inaczej pójdziesz w torbami
|
|
|