To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Pierwsze 10 tys. km sezon zima

Steff - 28-03-2010, 20:23

13zbyszek13, napisałem okol 200 pln ,hamowania maha
każdy box to jest rzemiosło tylko Ty masz w ładniejsze pudełko zapakowane w końcu za 4 koła coś ,usi robić wrażenie poza naklejka 8)
jaceksu25, to napisz jak to serwis robi bom bardzo ciekawy skoro box jest niewykrywalny dla komputera serwisowego :D

Anonymous - 28-03-2010, 20:23

Steff napisał/a:
http://allegro.pl/item967...hip_box_pd.html

2 wtyczki po 2 piny :D a już wystarczy na utratę gwarancji
z tego względu, że jest to niebezpieczne urządzenie dla silnika jak i też sterownika
oryginał jest zdecydowanie bardziej rozbudowany o wiele funkcji zabezpieczających

[ Dodano: 28-03-2010, 20:25 ]
Steff napisał/a:
jaceksu25, to napisz jak to serwis robi bom bardzo ciekawy

powiedzmy, że to pozostanie tajemnicą serwisu :)

Steff - 28-03-2010, 20:29

zastanawiam sie co ludzi popycha do kupowania tego zwitku kabli a nie chcą zrobić normalnego softu i tunera

Anonymous - 28-03-2010, 20:34

Steff,
mówiąc o oryginale i do outka (nie patrz foto)
po 1 gwarancja na napęd
po 2. bezpieczeństwo silnika - outlander nie jest lekkim pojazdem

Steff - 28-03-2010, 20:43

jaceksu25 napisał/a:
Steff, mówiąc o oryginale
po 1 gwarancja na napęd
po 2. bezpieczeństwo silnika - outlander nie jest lekkim pojazdem
silnik VW każdy szanujący sie tuner zna na wylot i zgrywając mapę jak na dłoni widać wszystkie parametry ciśnienie kąty wtrysków itd i wtedy robi bezpieczną modyfikację a w tym boxie nie ma takich możliwości i przez to jest bardziej niebezpieczny dla samego motoru i to bzdura że na coś takiego dają gwarancję
co do napędu to skoro wytrzymuje 380 NM w silniku 2,2 to i wytrzyma te 370 nm które zrobi tuner w 2.0d

13zbyszek13 - 28-03-2010, 20:48

Steff napisał/a:
13zbyszek13, napisałem okol 200 pln ,hamowania maha
każdy box to jest rzemiosło tylko Ty masz w ładniejsze pudełko zapakowane w końcu za 4 koła coś ,usi robić wrażenie poza naklejka

Ja dostałem to cudo w ramach rabatu za free

Anonymous - 28-03-2010, 20:50

Steff, pozwole sobie zaczerpnąć wypowiedź z innego forum ( tutaj ukazanego) jak pewien Pan bardzo mądrze i w wiekim skrócie opisuje oryginalnego box-a:
Cytat:
Moduły Rallitronic posiadają szereg funkcji, których zadaniem jest zabezpieczenie silnika i całego układu napędowego samochodu przed uszkodzeniem i przedwczesnym zużyciem. Moduł nie działa jeśli:
-temperatura silnika jest zbyt niska lub zbyt wysoka
-ciśnienie doładowania przekracza wartość dopuszczalną
-obroty silnika przekraczają wartość maksymalną
-zostanie wykryty wewnętrzny błąd w module Rallitronic
....... Po rozruchu ciepłego silnika, moduł Rallitronic może aktywować się dopiero po 5 minutach (zależnie od temperatury silnika). Ten czas jest potrzebny na cyrkulację płynu chłodzącego w silniku i równomierne rozgrzanie jego elementów.
Pomiar na hamowni powinien być wykonany w czasie 30 sekund lub krótszym. Przez ten czas moduł pracuje na 100% swoich możliwości, zwiększając moc silnika do 167 KM, po czym stopniowo moc spada.

13zbyszek13 - 28-03-2010, 20:53

Steff napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 20:29

zastanawiam sie co ludzi popycha do kupowania tego zwitku kabli a nie chcą zrobić normalnego softu i tunera

popych to że jak masz nowe autko to masz gwarancję nawet jak coś pryknie.
A jak wgrasz nową mapę poza ASO j jak coś Ci pryknie to najpierw na lawecie musisz chyba autko zawieśc do tunera żeby wgral Ci ori.
Inaczej tego nie widzę ile kłopotu .
A poztym wsztstkim stać na konia to stać na lejce

Anonymous - 28-03-2010, 20:56

13zbyszek13 napisał/a:
jak coś Ci pryknie to najpierw na lawecie musisz chyba autko zawieśc do tunera żeby wgral Ci ori

...a i tak wyjdzie co było :D

Steff - 28-03-2010, 21:00

czytałem ten opis i strach sie bać normalnie włączy się za 5 minut albo sie wyłączy przy wyprzedzaniu bo uzna że obroty są za wysokie :lol: :lol: :lol: 30 sekund trzyma moc a później spada :roll:
maskara jakaś i czyhanie na nasze życie za 4 tysie :lol:

[ Dodano: 28-03-2010, 21:07 ]
jaceksu25 napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
jak coś Ci pryknie to najpierw na lawecie musisz chyba autko zawieśc do tunera żeby wgral Ci ori

...a i tak wyjdzie co było :D
a ja bym tego nie był taki pewien ,bo pamięć programowań jest kasowalna :lol: :D
13zbyszek13 - 28-03-2010, 21:12

steff zrób jak chcesz i daj spokój głupiej dyskusji
Steff - 28-03-2010, 21:13

nie glupia tylko ciekawa moim zdaniem
Anonymous - 28-03-2010, 21:16

Steff, celem powerbox-a nie jest zrobienie wyścigówki z Outlandera tylko zapewnienie bezpiecznika w formie przyrostu mocy np. podczas wyprzedzania.
Kolejna sprawa, to taka iż montując oryginalnego powerbox-a masz na to homologację i legalność w papierach. Wszystkie inne alegrowe wynalazki i modyfikowanie map są zmianami niezgodnymi z homologacją pojazdu.

Steff - 28-03-2010, 21:21

:D
Anonymous - 28-03-2010, 21:22

Steff napisał/a:
a jak diler wgrywa program przez złącze i kasuje za to 4 tysie to wózek ma homologacje czy jej nie ma ?

nie wiem co masz teraz na myśli...(?)