Pajero II - Przerdzewiały przewód paliwowy
pantonik1 - 17-04-2010, 21:20 Temat postu: juz to przerobiłem A ja pojechałem do mechanika i mówię, że chyba coś tam jest nie tak, ale Pan by rzucił fachowym okiem, bo ja się na tym nie znam. Potwierdził i powiedział, że na popołudnie będzie Mam wstawione od baku do filtra nowe miedziane, bo tamte to by dziecko już dało radę połamać! Jak obliczał ile trzeba metrów to nie wiem, ale wymieniłem całość. Ps: podobna historia zaczyna się przy hamulcach! Ja już zacząłem je wymieniać
Heilsberg - 18-04-2010, 09:14
Metrów do paliwa trzeba 2x4. Kawałek zostanie. Potwierdzam średnicę: zasilanie miedź w osłonie z tworzywa fi 8 zewnętrzna liczona na przewodzie miedzianym, powrót analogicznie mierzony fi 6.
Do hamulców dwa przewody po 4,10 starczyły i zostało 2x 10 cm. Przewód na moście też się załapał. Wszystko jak na razie gra i bucy.
Oczywiście długości do PII LONG!!
kotoy - 18-04-2010, 09:40
Ja wymieniałem przewody paliwowe na takie z ciężarówek, to są przewody plastikowe. Są łatwe do formowania, nie załamują się, nie wchodzą w reakcję z paliwem i nie rdzewieją. W ciężarówkach dochodzi do uszkodzenia tylko podczas złego montażu tzn. mogą się przetrzeć, ale jak wszystko jest ok to są długowieczne.
dizell - 15-10-2012, 23:05
A orientuje się ktoś, jaka długość rurki miedzianej kupić do krótkiego Pajero 2,8 ?
|
|
|