To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Przerdzewiały przewód paliwowy

pantonik1 - 17-04-2010, 21:20
Temat postu: juz to przerobiłem
A ja pojechałem do mechanika i mówię, że chyba coś tam jest nie tak, ale Pan by rzucił fachowym okiem, bo ja się na tym nie znam. Potwierdził i powiedział, że na popołudnie będzie :) Mam wstawione od baku do filtra nowe miedziane, bo tamte to by dziecko już dało radę połamać! Jak obliczał ile trzeba metrów to nie wiem, ale wymieniłem całość. Ps: podobna historia zaczyna się przy hamulcach! Ja już zacząłem je wymieniać :)
Heilsberg - 18-04-2010, 09:14

Metrów do paliwa trzeba 2x4. Kawałek zostanie. Potwierdzam średnicę: zasilanie miedź w osłonie z tworzywa fi 8 zewnętrzna liczona na przewodzie miedzianym, powrót analogicznie mierzony fi 6.
Do hamulców dwa przewody po 4,10 starczyły i zostało 2x 10 cm. Przewód na moście też się załapał. Wszystko jak na razie gra i bucy.
Oczywiście długości do PII LONG!!

kotoy - 18-04-2010, 09:40

Ja wymieniałem przewody paliwowe na takie z ciężarówek, to są przewody plastikowe. Są łatwe do formowania, nie załamują się, nie wchodzą w reakcję z paliwem i nie rdzewieją. W ciężarówkach dochodzi do uszkodzenia tylko podczas złego montażu tzn. mogą się przetrzeć, ale jak wszystko jest ok to są długowieczne.
dizell - 15-10-2012, 23:05

A orientuje się ktoś, jaka długość rurki miedzianej kupić do krótkiego Pajero 2,8 ?