Galant - Ogólne - To ptak? Nie, to samolot? Nie to GALANT :D
Anonymous - 06-04-2010, 16:46
Obejrzcie Nissana 200SX z przodem Miśka....
http://www.badtoys.com.pl/ w dziale PICK UP.
Jak to się u nas mówi - żenua
A tu jest na sprzedaż: http://moto.allegro.pl/it...ift_pickup.html
Pzdr
Wszyc - 06-04-2010, 17:02
Projekt tej Nyski z przodem gala jest okey tylko nie dokończony.... pomysł okey ale jakoś wykonania bardzo słaba prawie zerowa dbałość o szczegóły itp.
Psikus - 06-04-2010, 19:13
Wszyc napisał/a: | prawie zerowa dbałość o szczegóły itp. | w samochodzie którego przeznaczeniem jest drifting trochę mija się z celem spuszczanie się nad detalami które mogą ulec zniszczeniu przy pierwszym przejezdzie
Wszyc - 06-04-2010, 19:25
no masz racje ale patrząc na ich inne projekty to chała straszna
roch_27 - 06-04-2010, 21:23
swinks_UK napisał/a: | Wrzućcie na luz!
Taki spoiler też był do Galanta | dokładnie tommyc1 napisał/a: | Cóż, taka sama wieś jak w Evo czy Imprezie . | kwestia gustu IMHO - Evo i Impreza w takim dużym skrzydłem wygląda właśnie elegancko i do tego w tych autach nie jest to "gadżet" na wyrost
To samo się tyczy Mitsu 3000GT VR-4 - też ma podobną "lotkę" na klapie
A ten konkretny model nie jest pewnie jeszcze "skończony" w sensie zrobiony na cacy Widocznie właściciel nie dysponuje czasem żeby od razu odstawić do blacharza i lakiernika zarazem - żeby to wyglądało jak być powinno - czyli OK
Owczar - 07-04-2010, 10:56
roch_27, ale to jasne, że jeszcze projekt nie jest dokończony, nieważne czy to kwestia czasu czy kasy.
Sam spojler w autach o zacięciu sportowym spełnia ważną rolę. W EVO nikt go nie zakłada dla wyglądu, ale w cywilnym galancie to przerost formy nad treścią- jak lotka dachowa do malucha
Auta w których coś takiego było montowane to typowo sportowe fury
Piotrek, chyba zgodzisz się ze mną, że gdy projekt zostanie ukończony, to ten "Avance" wyglądałby znacznie lepiej bez tego gadżetu?
tommyc1 - 07-04-2010, 11:03
Ja się na spojlerach nie znam, dlatego mnie dziwi ze porsche nie musi miec takiego skrzydla, veyron czy DB9 tez nie a japonce uparcie zakladaja skrzydla, ktore wg mnie sa smieszne...ma to swoj styl, ale troche jarmarczny . Ale powtarzam jeszcze raz, nie jestem ekspertem, porownuje tylko do inncyh super szybkich maszyn, ktore tego NIE POTRZEBUJA:)
Owczar - 07-04-2010, 11:15
Niektóre porsche mają, nawet wysuwany A w Porsche supercup auta mają jeszcze większe płetwy z tyłu..
tommyc1, zwróć uwagę, że lancer to typowe auto, które ma JEŹDZIĆ, a nie wyglądać. W przypadku aut, które wymieniłeś, wygląd ma znaczenie, dlatego auta są projektowane inaczej, ale są raczej królami prostych...
tommyc1 napisał/a: | porownuje tylko do inncyh super szybkich maszyn, ktore tego NIE POTRZEBUJA:) |
Jak jesteśmy przy super szybkich maszynach, to zwróć uwagę jak ważny jest spojler w F1..
tommyc1 - 07-04-2010, 11:27
Lancer czy Impreza raczej takich prędkości nie rozwijają, jak F1, jeżdząc po ulicach...w rajdach też raczej nie grzeją po 300km/h... ale dobra, ja się nie znam, więc stąd to polemizowanie
Wszyc - 07-04-2010, 12:51
co do sensu spojlera w evo i imprezie też jestem ciekaw jak to wygląda w tunelu aerodynamicznym bo coś nie jestem przekonany do jego skuteczności ale wygląda dobrze ten spoiler
chłopaki z AMS do Time Atack w evo wsadzają monstrualne spojlery do evo aż do linii dachu i to wtedy na pewno działa a jak seryjny?? hmm nie wiem może coś tam daje
seki - 07-04-2010, 20:25
Wszyc napisał/a: | co do sensu spojlera w evo i imprezie też jestem ciekaw jak to wygląda w tunelu aerodynamicznym bo coś nie jestem przekonany do jego skuteczności ale wygląda dobrze ten spoiler
chłopaki z AMS do Time Atack w evo wsadzają monstrualne spojlery do evo aż do linii dachu i to wtedy na pewno działa a jak seryjny?? hmm nie wiem może coś tam daje |
Uwierz, że te spojlery na klapie spełniają swoją funkcję i nie chodzi tutaj o poziom lansu .
A co do nyski z przodem Galanta to sam nie widzę zbytnio sensu w takich modach. Nie wiem ale koleś zapewne chciałby bardzo Gala tylko nie ma takiego co to się nim da driftować więc zrobił sobie jego namiastkę?
A nie łatwiej po prostu kupić Gala? No chyba, że sam przód był tańszy
areksz121 - 07-04-2010, 22:09
A co powiedzielibyście na to? Gal w NL...
http://auto.marktplaats.n...fta_ind=10&fs=1
Link lekko krótki jednym końcem
Wszyc - 07-04-2010, 22:53
takie spojlery dorwiesz u autoR.... jakie są przemilczę...
Kaucz - 07-04-2010, 23:44
Cytat: | http://auto.marktplaats.n...fta_ind=10&fs=1 |
Dałem podobnego wcześniej . Wieś po całości. Wygląda jak Dark Vader w wersji japońskiej...
|
|
|