To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Zielona kontrolka - od czego?

fj_mike - 07-04-2010, 20:32

Ja mam u siebie podobną kontrolkę jednak nie ma tam żadnej żaróweczki. Autko pochodzi ze Szwecji (i cóż, że ze Szwecji :D ) instalacja haka jakaś chyba lokalna "Monoflex" i instrukcja po szwedzku.
Juiceman - 07-04-2010, 20:39

fiole1 napisał/a:
wiesz co?? nie miałem okazji, hak leży w bagażniku:) (mam zdejmowany hak)
jak będę miał okazje z ciekawości podepnę i sprawdzę, a ta kontrolka tylko mruga jak używam kierunków lub awaryjek

ps. mam nadzieje ze znajdę kluczyk od niego:)

Heh ja niestety nie dostałem kluczyka i prawdopodobnie będę musiał wymienić zamek na inny ; /

Jackall - 07-04-2010, 21:40

Hej! ta kontrolka jest od kierunkowskazów od przyczepy. Jeżeli podepniecie do gniazda przy haku przyczepkę to będzie przy włączonych kierunkach mrugać cały czas a nie tylko raz. Podobny patent występuje w ciężarówkach żeby wiedzieć czy żarówki kierunkowskazów działają w naczepie bądź przyczepie :biggrin:
Juiceman - 07-04-2010, 21:44

Dobrze wiedzieć ; ) Z takich newsów odnośnie kontrolek w zegarach. To w przedliftowych zegarach znalazlem kontrolke odpowiedzialna za TCL. Myslalem, że tylko przy zegarach HC wystepuje tcl a tu miła niespodzianka hehe xD
5wi5tak - 07-04-2010, 22:07

Sprawdziłem - poruszałem żarówką i na awaryjnych miga cały czas a przy włączeniu kierunkowskazów mrugnie tylko raz przy włączeniu (jak u kolegów). Z przyczepką nie mam jak sprawdzić, ale zdaje się, że sprawa wyjaśniona. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. :)
pipi_ja - 08-04-2010, 15:35

Też mam tą lampkę i tak jak pisał kolega wyżej. Działa po podpięciu wtyczki do gniazda przy haku. Sygnalizuje działające kierunki. Po włączeniu awaryjnych(bez przyczepki) miga cały czas.
Juiceman - 08-04-2010, 19:54

W swoim temacie umieściłem fotkę tej kontrolki od wew. Tu link: Zielona kontrolka
Kontrolka tylko mruga podczas włączenia awaryjnych. Przy włączaniu jakiegokolwiek migacza, ani razu nie mrugnęła jak u kolegów. Ciekaw jestem po co ta kontrolka skoro jest miejsce na zegarach na nią. Jak będę miał do dyspozycji jakąś przyczepkę to sprawdzę czy coś się nowego pojawi ; )

Cacper - 13-04-2010, 00:27

Witajcie
A może jest zamontowany automatyczny włącznik świateł. Niektóre z nich miały możliwość przełączenia lato/zima i wówczas kiedy włącznik był uruchomiony sygalizowane to było włączeniem zielonej kontrolki. Jednak to są moje przypuszczenia. Pozdrawiam