Nasze Miśki - Mitsubishi 3000GT TT VR4 - 400HP - by NOMERCY
kochajj - 09-04-2010, 11:41
slawekpurc napisał/a: | kochajj...hehe. zdaje sie to ty byles kierowca a ja siedzialem z laptopem i stroilem 3kgt i legnuma ...
dobra a teraz prawda o 3kgt...... bo tu rozne dziwne rzeczy wychodza w tym poscie.
|
zgadza się... jezdziłeś ze mną legnumem i stroiłeś, co nie znaczy że było dobrze i że nie musiałem sam jezdzić i wszystkiego zmieniać, bo strojenie było przy -5"C i niestety teraz pojawiły się problemy, musiałem stroić od nowa... co do twojej 3000GT to przypomnij sobie kto mówił ci jak należy zmieniać zapłon itp. bo robiłeś to odwrotnie ... myslę, że Tobie jak i mi jeszcze spooooooro brakuje co do strojenia samochodów...
a co do mocy to dalej poruszacie się w sferze gdybań...
slawekpurc - 09-04-2010, 17:21
poprawiac....oj moderatorze....sam wiesz jaka byla roznica na serii a po strojeniu (osiagi) po ktorym zreszta twoj legnum nie "stukal" , nie ma sie co dziwic ze mapa przy -5 stopni a + 20 temperatury na dworze musi sie roznic , ja u siebie tez musialem zrobic korekcje bo teraz jest znacznie cieplej, ale dla mnie to czysta przyjemnosc pojechac na A4 i spalic bak Vpowera moge to robic pare razy w miesiacu...a zaplony jakbym wszystko wiedzial to nie korzystalbym z forum... inaczej czlowiek sie nie nauczy , a najlepiej jest na wlasnych bledach... teraz juz wiem...
ale do rzeczy bo zrobilo sie troche nie na temat.. autor posta ma fajne autko i duzy potencjal do dlubania w nim siedzi...jesli chodzi o podwyzszanie mocy to pewnie juz to sprawdzales , a jesli nie to zdejmij transfer case i zobacz w jakim stanie jest walek glowny skrzyni oraz wejscie wyjscie(zebatki) w transfer case - od strony walu i skrzyni. u mnie to padlo jeszcze zanim cos zaczalem podnosic, a jest to czesta awaria , jesli ukreci ci sie to bedziesz musial odrazu wymienic lsd w skrzyni.
jakiego programu uzywasz do strojniea? to byla swinia?
Robertoo - 11-04-2010, 12:24
I co kolego swinks_UK dalej sadzisz ze Cie tak rozbawilem
Niestety wyszlo ze kompletnie nie znasz sie na 3kGT i twoje teksty sa smieszne...
Dzieki Norbert i Slawek za wypowiedzenie sie w temacie i przemowieniu do rozumu co poniektorym
Hubeeert - 11-04-2010, 12:47
Jak się chcecie przepychać to polecam spotkanie na żywo. Forum nie jest odpowiednim miejscem do tego.
NOMERCY - 15-04-2010, 18:31
Co byście proponowali mu dodać by zwiększyć jeszcze trochę jego moc, mam akurat wolne 5-6 tys.zł ??
P.S Na jakiej zasadzie działa niby to sztywniejsze zawieszenie (sterowane w kabinie) ponieważ odczuwam tylko niewielką różnicę ?
Oraz mam pytanie o lotkę z tyłu czy ona podnosi się tylko o jakieś 20-30cm przy większej prędkości ? czy coś jest nie tak ?
NOMERCY - 15-04-2010, 18:41
Chciałbym jeszcze zapytać czy istnieje jakaś jeszcze mocniejsza seryjnie wersja 3000GT ?
n3000 - 15-04-2010, 19:23
Twin Turbo to najmocniejsza wersja 3000gt, tylny spojler nie podnosi się o 30cm tylko delikatnie zmienia kąt po przekroczeniu 80km/h, co do zawieszenia to różnica miedzy sport a tour jest dość mocno odczuwalna może nie działa ci ECS albo masz zmęczone amortyzatory skoro nie czujesz różnicy. Zadawaj pytania w dziale 3000GT uzyskasz o wiele szybszą odpowiedz bo tu mało kto zagląda. pozdro
NOMERCY - 20-04-2010, 14:23
n3000 napisał/a: | Twin Turbo to najmocniejsza wersja 3000gt, tylny spojler nie podnosi się o 30cm tylko delikatnie zmienia kąt po przekroczeniu 80km/h |
Tak mi się wydawało że podnosi o kilka cm jak patrzyłem do tyłu ale jednak to była zmiana kąta
n3000 napisał/a: | co do zawieszenia to różnica miedzy sport a tour jest dość mocno odczuwalna może nie działa ci ECS albo masz zmęczone amortyzatory skoro nie czujesz różnicy. |
Może to być spowodowane wymianą sprężyn i amortyzatorów ?
n3000 napisał/a: | Zadawaj pytania w dziale 3000GT uzyskasz o wiele szybszą odpowiedz bo tu mało kto zagląda. pozdro |
Zobacz sobie na np. - VR4 by kochajj
(udzielają mu w tym temacie różnych porad od silnika po felgi
Juiceman - 20-04-2010, 14:33
NOMERCY napisał/a: |
Zobacz sobie na np. - VR4 by kochajj
(udzielają mu w tym temacie różnych porad od silnika po felgi |
Wiesz, ale to jest auto Tomka jeden z najpiękniej zrobionych Legnumów w Polsce
n3000 - 20-04-2010, 14:41
NOMERCY napisał/a: | Zobacz sobie na np. - VR4 by kochajj
(udzielają mu w tym temacie różnych porad od silnika po felgi |
Temat nasze miśki jest po ty by pokazać jakie się ma auto, pytania techniczne zadaje się w konkretnych działach tak to już jest na forum z mojej strony to była tylko podpowiedz bo myślałem że zależy ci na szybkiej konkretnej odpowiedzi a nie na odświeżaniu tematu, osobiście to dla mnie możesz pytać nawet w dziale kupię/sprzedam hehe.
NOMERCY - 20-04-2010, 14:41
Pierwszy raz słyszę o takim aucie "ala galant" ale ok .
Czyli moje autko to złom i nikt nie będzie udzielał odpowiedzi, hmmm dziwne ...
Mam nadzieję że się mylisz ponieważ to autko można zrobić 1000 razy lepiej niż "jakiegoś" galanta ^^, dlatego potrzebuję kilku porad żeby zrobić niepowtarzalne autko z mocą powyżej 500KM
mkm - 20-04-2010, 14:50
NOMERCY napisał/a: |
Czyli moje autko to złom i nikt nie będzie udzielał odpowiedzi, hmmm dziwne ...
|
Wez pod uwage, ze masz samochod dosc rzadki. Na naszym Forum jest ich moze kilkanascie. Podrasowanych moze pare.
Przeciez chyba nie chodzi o to, abys poczytal rady w stylu „wyrzuc kata, wrzuc strumienice” ...
NOMERCY - 20-04-2010, 14:57
Czyli przepraszam bardzo nie wiedziałem że tak jest ich mało na forum, prosiłbym osoby
które miały do czynienia z tym silnikiem (czy ten silnik jest tylko w 3000GT TwinTurbo VR4?)
o propozycję nawet nie chodzi mi co zrobić to mniej ważne tylko gdzie i kto zrobi to profesjonalnie w PL ?
n3000 - 20-04-2010, 15:00
W dziale 3000gt masz sporo informacji na temat silnika, podnoszenia mocy itd. wystarczy poczytać.
NOMERCY - 20-04-2010, 15:03
Wiem czytałem tylko nie bardzo wiem gdzie to wszystko zrobić, na Podkarpaciu
nie ważne jaki to mechanik jak przyjeżdżam to odrazu się łapie za głowę i myśli jak to zrobić
nawet głupia wymiana świec itp. to dla nich problem w tym aucie nie wiem dlaczego, poszukuję dobrego mechanika (od tuningu) żeby to dobrze zrobił .
Prosiłbym o adres firmy z PL jakieś dobrej a nie wymówki innych w stylu
"ach te japońce nie ma gdzie tu ręki włożyć i jak to zrobić" itp ...
|
|
|