Nasze Miśki - Frost's Galant E88A
mitsu_pl - 19-04-2010, 00:53
Frost, widzę, że robisz przymiarki do wymiany kolektora, tylko czemu jeszcze EGR-a nie wywaliłeś? No i wygłuszonko zrywasz... Zrobi się głośno w aucie
Frost - 19-04-2010, 09:48
EGR nie ma odkąd zakupiłem Gala i pierwszy raz stanął na warsztacie tylko do tej pory był zaślepiony, ale już całkiem go nie ma.
Wygłuszenia też już Michale od dawna nie ma, tylko została się wykładzina, która też wylatuje
Kolektor zamontowany - tak jak u Ciebie, czekam jeszcze na przepustnice od vr4.
Wylecialo jeszcze troche gratów, jakieś łapy, rurki, aku do bagażnika, chłodnica klimy, klima i ostprzęt cały.
Fotele wjadą ori, skóry już nie będzie, na razie ori póki nie zakupie kubłów (z jednego prostego powodu - są lrzejsze od skór, drugim moze być nie przyklejanie czterech liter latem do fotela, a klimy juz nie ma )
Co do hałasu - to nic nie przebije wydechu
jacek11 - 19-04-2010, 17:18
Co do wyciszenia,to potrzebowałbym wyciszenie maski silnika.U mnie nie ma,a powinno być.
Frost - 20-04-2010, 09:43
jacek11, moge Ci wysłać swoją, w rewelacyjnym stanie to może ona i nie jest ale 80% się zostało z niej, jedyny problem to to że jest krucha i nie za bardzo nadaje się do przesyłki
Co do miska, to dziś postanowiłem, że chłopak postoi na warsztacie - ok. miesiąca i zrobie więcej rzeczy niż planowałem w tym miesiącu.
Musze wyrzucić skrzyni i ogarnać tylny most, wymienić uszczelki pod pokrywami i pompe wspom., no i jeszcze zrobić zabudowe filtra pow. i chyba będe przechodził na stożek chodź Michał twierdzisz że będzie głośno spod maski ??
Zobacze co da się jeszcze przerobić w komorze silnika, środek (podłoga będzie skuta i pomalowana na czerwono razem z felami) mam dość babrania się potroszke tydzień w tydzień
mitsu_pl - 20-04-2010, 14:16
No właśnie dopóki był baran to nie gadał tak głośno, a teraz po wymianie na TwinTurbo, zaczął wręcz krzyczeć po depnięciu i otwarciu na maxa przepustnicy... Ale to jest fajne, jak z tyłu i z przodu coś się wydziera, wrażenie jest takie jakby tam coś naprawdę dużego pod maską się znajdowało
Frost - 20-04-2010, 15:22
ta V8 hehehe, pomyśle - jakbys Michał mógł i by Ci się chciało, nagrać sam dżwięk tego silnika to był łatwiej podjął decyzję, chodź skoro mówisz że ogólnie jest fajnie to chyba się skusze
Z planów w tym miejscu - to juz jest tam co nieco powymiarowane i będzie zrobiona zabudowa całego tego miejsca po aku blachą czy tam kwaską albo alu i odgrodzona zupełnie od wentylatora. Zbiorniczek jest przykręcony nie za lampą ale do boku podłużnicy co dało prostokąt wolnego miejsca o wymiarach 22/30cm i będzie zrobione coś w kształcie skrzyni na stożek z wlotem od strony lampy i nawiewu w zderzaku i pod maską
mitsu_pl - 20-04-2010, 19:57
postaram się nagrać, ale co do jakości nagrania nic nie mogę obiecać...
Saqu - 21-04-2010, 09:17
frost83, Tak chcesz odchudzić swojego gala jak się tylko da, a zastanawiałeś się nad zastąpieniem paru elementów blachy elementami z włókna szklanego czy jak tam zwał? Zawsze to będzie lżejsze a i wygląd nie ucierpi na tym
Frost - 21-04-2010, 09:48
Saqu, myślałem tylko jest jedno ale - takie co zawsze - nie ma takich częśći gdyby były to juz bym je montował oczywiście w ramach rozsądku cenowego - ostatnio chłopaki robili zamówienie na maske z wókna ale do EA
londolut - 21-04-2010, 10:26
frost83, jeśli chcesz odchudzać to szyby won a w miejsce ich plexa albo co to się tam wstawia.
Frost - 21-04-2010, 10:51
londolut, nie ma sensu - już przekalkulowałem wszystko i nawet jakbym pół auta skroi i zamienił na tworzywo czy plekse to urwe może z 50-70kg a samochód będzie lipa. Wieć zostaje przy tych 1400kg a jak ogarne moc to te pare kg nie będzie odczówalne
Frost - 22-04-2010, 22:40
miejsce przygotowane pod stożek
Wszyc - 22-04-2010, 22:51
nie masz intercoolera więc powinieneś mieć dwie dziury w pasie przednim na rury do intercoolera możesz przez nią wystawić rurę która będzie zasysać powietrze z nerek lub od dołu do filtra powietrza
Frost - 22-04-2010, 23:38
ale Ziomuś, jak zassa wode to będzie lipa będzie jeszcze obudowa z blachy przed ciepłym pow. z wentylatora i powinno styknąć. Myślałem nad doprowadzeniem powietrza ale nie widze potrzeby turbiny to tam jeszcze nie ma hehe
Wszyc - 22-04-2010, 23:41
może kolanko z WC ? powinno zatrzymać wodę dobra żartowałem
|
|
|