To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Frost's Galant E88A

mitsu_pl - 19-04-2010, 00:53

Frost, widzę, że robisz przymiarki do wymiany kolektora, tylko czemu jeszcze EGR-a nie wywaliłeś? No i wygłuszonko zrywasz... ;) Zrobi się głośno w aucie :P
Frost - 19-04-2010, 09:48

EGR nie ma odkąd zakupiłem Gala i pierwszy raz stanął na warsztacie :) tylko do tej pory był zaślepiony, ale już całkiem go nie ma.
Wygłuszenia też już Michale od dawna nie ma, tylko została się wykładzina, która też wylatuje :)
Kolektor zamontowany - tak jak u Ciebie, czekam jeszcze na przepustnice od vr4.
Wylecialo jeszcze troche gratów, jakieś łapy, rurki, aku do bagażnika, chłodnica klimy, klima i ostprzęt cały.
Fotele wjadą ori, skóry już nie będzie, na razie ori póki nie zakupie kubłów (z jednego prostego powodu - są lrzejsze od skór, drugim moze być nie przyklejanie czterech liter latem do fotela, a klimy juz nie ma )

Co do hałasu - to nic nie przebije wydechu :)

jacek11 - 19-04-2010, 17:18

Co do wyciszenia,to potrzebowałbym wyciszenie maski silnika.U mnie nie ma,a powinno być.
Frost - 20-04-2010, 09:43

jacek11, moge Ci wysłać swoją, w rewelacyjnym stanie to może ona i nie jest ale 80% się zostało z niej, jedyny problem to to że jest krucha i nie za bardzo nadaje się do przesyłki

Co do miska, to dziś postanowiłem, że chłopak postoi na warsztacie - ok. miesiąca i zrobie więcej rzeczy niż planowałem w tym miesiącu.
Musze wyrzucić skrzyni i ogarnać tylny most, wymienić uszczelki pod pokrywami i pompe wspom., no i jeszcze zrobić zabudowe filtra pow. i chyba będe przechodził na stożek chodź Michał twierdzisz że będzie głośno spod maski ??
Zobacze co da się jeszcze przerobić w komorze silnika, środek (podłoga będzie skuta i pomalowana na czerwono razem z felami) mam dość babrania się potroszke tydzień w tydzień :P

mitsu_pl - 20-04-2010, 14:16

No właśnie dopóki był baran to nie gadał tak głośno, a teraz po wymianie na TwinTurbo, zaczął wręcz krzyczeć po depnięciu i otwarciu na maxa przepustnicy... Ale to jest fajne, jak z tyłu i z przodu coś się wydziera, wrażenie jest takie jakby tam coś naprawdę dużego pod maską się znajdowało :D
Frost - 20-04-2010, 15:22

ta V8 hehehe, pomyśle - jakbys Michał mógł i by Ci się chciało, nagrać sam dżwięk tego silnika to był łatwiej podjął decyzję, chodź skoro mówisz że ogólnie jest fajnie to chyba się skusze :D
Z planów w tym miejscu - to juz jest tam co nieco powymiarowane i będzie zrobiona zabudowa całego tego miejsca po aku blachą czy tam kwaską albo alu i odgrodzona zupełnie od wentylatora. Zbiorniczek jest przykręcony nie za lampą ale do boku podłużnicy co dało prostokąt wolnego miejsca o wymiarach 22/30cm i będzie zrobione coś w kształcie skrzyni na stożek z wlotem od strony lampy i nawiewu w zderzaku i pod maską

mitsu_pl - 20-04-2010, 19:57

postaram się nagrać, ale co do jakości nagrania nic nie mogę obiecać...
Saqu - 21-04-2010, 09:17

frost83, Tak chcesz odchudzić swojego gala jak się tylko da, a zastanawiałeś się nad zastąpieniem paru elementów blachy elementami z włókna szklanego czy jak tam zwał? Zawsze to będzie lżejsze a i wygląd nie ucierpi na tym :)
Frost - 21-04-2010, 09:48

Saqu, myślałem tylko jest jedno ale - takie co zawsze - nie ma takich częśći :D gdyby były to juz bym je montował :D oczywiście w ramach rozsądku cenowego - ostatnio chłopaki robili zamówienie na maske z wókna ale do EA :-X
londolut - 21-04-2010, 10:26

frost83, jeśli chcesz odchudzać to szyby won a w miejsce ich plexa albo co to się tam wstawia.
Frost - 21-04-2010, 10:51

londolut, nie ma sensu - już przekalkulowałem wszystko i nawet jakbym pół auta skroi i zamienił na tworzywo czy plekse to urwe może z 50-70kg a samochód będzie lipa. Wieć zostaje przy tych 1400kg a jak ogarne moc to te pare kg nie będzie odczówalne :D
Frost - 22-04-2010, 22:40

miejsce przygotowane pod stożek

Wszyc - 22-04-2010, 22:51

nie masz intercoolera więc powinieneś mieć dwie dziury w pasie przednim na rury do intercoolera możesz przez nią wystawić rurę która będzie zasysać powietrze z nerek lub od dołu do filtra powietrza :P
Frost - 22-04-2010, 23:38

ale Ziomuś, jak zassa wode to będzie lipa :D będzie jeszcze obudowa z blachy przed ciepłym pow. z wentylatora i powinno styknąć. Myślałem nad doprowadzeniem powietrza ale nie widze potrzeby turbiny to tam jeszcze nie ma :D hehe
Wszyc - 22-04-2010, 23:41

może kolanko z WC ? powinno zatrzymać wodę :D :D :D :D dobra żartowałem :P