Nasze Miśki - PatricoWroc - CA4A 1.6 16V 93'
idas - 14-04-2010, 22:16
Edytowałem posta bo może się innym przyda:) Wysyłka ekpresowa i do tego śmieszne gratisy dostałem:] Między innymi taki gadżet do ściskania w ręce w kształcie kropli - reklama oleju SELENIA
j-rules - 14-04-2010, 22:25
nie wiem czy jest jakas tansza marka oleju niz selenia, chyba tylko kujawski ))
Btw, ja za swego lanca dalem w sumie 3x tyle co ty, a tez mi ruda wylazi tu i tam. Wiec nie ma reguly, moj po prostu byl na szybko przed sprzedaza popaćkany w pewnych miejscach dobrze dorbanym lakierem.. Powodzenia w bojach z rudą.
A co do uszczleki glowicy to ja dalem 400 pln za wszystko, lacznie ze zmiana klockow i oleum. jak spokojnie poszukasz i pokombinujesz co gdzie i jak to mzoe sie okazac ze zaoszczedzisz kilka stówek, jakze potrzebnych.
idas - 14-04-2010, 22:27
Cytat: | nie wiem czy jest jakas tansza marka oleju niz selenia, chyba tylko kujawski )) |
Jesteś pewien? Mnie się zdaje, że to jeden z droższych olejów... Na pewno jednak znajdę setki dużo tańszych marek:P
PatricoWroc - 14-04-2010, 22:28
j-rules napisał/a: | A co do uszczleki glowicy to ja dalem 400 pln za wszystko, lacznie ze zmiana klockow i oleum. jak spokojnie poszukasz i pokombinujesz co gdzie i jak to mzoe sie okazac ze zaoszczedzisz kilka stówek, jakze potrzebnych. |
Powiem Ci szczerze, że wolę już przepłacić te 100 - 200 złotych ale mieć pewność, że jest tak jak należy. Zależy mi bardzo na silniku, na budzie już trochę mniej.
Wydaje mi się, że za wymianę wszystkich uszczelek 350 złotych to nie dużo. a wy co o tym sądzicie?
j-rules - 14-04-2010, 22:50
Cytat: | Jesteś pewien? Mnie się zdaje, że to jeden z droższych olejów... Na pewno jednak znajdę setki dużo tańszych marek:P | no głowy nie dam ale jak szukalem oleju do seica to na allegro sie na bardzo tanie aukcje selenii napotykalem, roznica byla spora na tle castrola, mobila itp.
idas - 14-04-2010, 22:55
j-rules napisał/a: | no głowy nie dam ale jak szukalem oleju do seica to na allegro sie na bardzo tanie aukcje selenii napotykalem, roznica byla spora na tle castrola, mobila itp. |
Bo ten olej jest zwykle sprzedawany w 2 litrowych puszkach:] Przejrzyj allegro jeszcze raz:]
PatricoWroc Przepraszam za bałagan w temacie:)
PatricoWroc - 14-04-2010, 22:59
idas napisał/a: | PatricoWroc Przepraszam za bałagan w temacie:) |
Nic nie szkodzi. Zawsze to czegoś ciekawego i przydatnego się dowiem.
londolut - 15-04-2010, 00:38
emzet napisał/a: | londolut napisał/a: | Jeśli chcesz to wszystko robić szykuj się na kwotę ok. 4-5k - realnie |
Trochę więcej optymizmu
Przydał by Ci się znajomy lakiernik i blacharz. | Hehe o optymizmie to ty mi nie mów. Lakierowałem całe auto bez robienia blacharki i wyszło mnie to 3k a i tak nie jest do końca idealnie. Tutaj szykuje się ostre spawanie, krojenie budy i kolor. Trzeba podejść do tematu realnie. Jeśli ma to robić pan Kazio w szopie to lepiej odpuścić bo po kolejnej zimie znowu będziesz wykładał kasę na blachę.
PatricoWroc - 15-04-2010, 01:16
londolut napisał/a: | Hehe o optymizmie to ty mi nie mów. Lakierowałem całe auto bez robienia blacharki i wyszło mnie to 3k a i tak nie jest do końca idealnie. Tutaj szykuje się ostre spawanie, krojenie budy i kolor. Trzeba podejść do tematu realnie. Jeśli ma to robić pan Kazio w szopie to lepiej odpuścić bo po kolejnej zimie znowu będziesz wykładał kasę na blachę. |
Nie no, jakby co to nie będzie to robione w garażu na podwórku. Znajomy ciotki jest lakiernikiem i blacharzem, więc jak coś to u niego będę robił.
Wszyc - 17-04-2010, 09:18
Ja w swojego Galanta wydałem już 6tyś zł i pewnie wydam więcej ale czy warto było czy lepiej było kupić innego za 6tyś zł? odpowiedz prosta warto bo po pierwsze zdobyłem wiedzę pewną o tym aucie, coś zrobiłem sam satysfakcja murowana, wierz dokładnie co auto dolega a nie idziesz w ciemno, to co zrobiłeś wierz jak jest zrobione na ile będziesz miał spokój i ewentualni wierz co jeszcze poprawić musisz i najważniejsze to 6tyś zł jest rozłożone w czasie a nie na raz musisz wydać tak więc reaktywacja to moim zdaniem świetna sprawa tylko trzeba cierpliwości do auta i do kolegów co Ci się za plecami śmieją że masz szrota ale za to po pewnym czasie sytuacja się odwraca Ty kończysz auto a im zaczynają się rozpadać
a tutaj możesz zawsze liczyć na wsparcie trzymamy kciuki
PatricoWroc - 17-04-2010, 10:14
Cytat: | Ja w swojego Galanta wydałem już 6tyś zł i pewnie wydam więcej ale czy warto było czy lepiej było kupić innego za 6tyś zł? odpowiedz prosta warto bo po pierwsze zdobyłem wiedzę pewną o tym aucie, coś zrobiłem sam satysfakcja murowana, wierz dokładnie co auto dolega a nie idziesz w ciemno, to co zrobiłeś wierz jak jest zrobione na ile będziesz miał spokój i ewentualni wierz co jeszcze poprawić musisz i najważniejsze to 6tyś zł jest rozłożone w czasie a nie na raz musisz wydać tak więc reaktywacja to moim zdaniem świetna sprawa tylko trzeba cierpliwości do auta i do kolegów co Ci się za plecami śmieją że masz szrota ale za to po pewnym czasie sytuacja się odwraca Ty kończysz auto a im zaczynają się rozpadać
a tutaj możesz zawsze liczyć na wsparcie trzymamy kciuki |
Dokładnie tak. W głowie mam to samo co tu napisałeś.
Zrobię wszystko co trzeba, doinwestuje pieniądze, ale przynajmniej będę wiedział czy jadę. Będę wiedział, że na trasie mi się nie rozłoży, że mnie nie zawiedzie. To, że buda wytrzyma parę lat bez rudej itp.
PatricoWroc - 17-04-2010, 23:47
Dzisiaj zakupiłem dla Colcika aluski z letnimi oponkami za 120 zeta.
To się Colcik w poniedziałek ucieszy z nowych bucików, jak mu tylko pierścienie centrujące zakupię.
idas - 17-04-2010, 23:59
PatricoWroc napisał/a: | Dzisiaj zakupiłem dla Colcika aluski z letnimi oponkami za 120 zeta. |
że co? dlaczego tak tanio?:) Gdzie we Wrocławiu tak tanio alusy sprzedają?:] Pamiętaj że zwykłe przelotowe nakrętki ze stalowych się nie nadają, więc musiałbyś jeszcze dokupić nakrętki zapewne stożkowe, choć nie wiem jakie alu kupiłeś. Koszt około 4zł za sztukę.
kartomaniak gti - 18-04-2010, 08:12
to chyba raczej do stalówek
idas - 18-04-2010, 09:18
kartomaniak gti napisał/a: | to chyba raczej do stalówek |
Wszystko zależy od tego jakie jest gniazdo w alufeldze...Zresztą przejrzyj ofertę StylAuto:]
http://www.stylauto.pl/in...lny_typ_stanu=0
Większość nakrętek stożkowych jest do felg aluminiowych:] Np moje nakrętki do stalówek też mają stożkowy łeb, ale stożek jest zdecydowanie mniejszy niż ten w nakrętkach do alu.
|
|
|