To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Używany Outlander tylko z gwarancją !

mitsu00 - 18-04-2010, 20:08

ZbigniewD napisał/a:
A jeśli mielibyście wskazać najgorzej wykonane auto europejskie? Które z nich najbardziej Waszym zdaniem zasługuje na ten "zaszczytny" tytuł? Nie ukrywamy, że my mamy kilku faworytów. Alfa Romeo GT, Dodge Journey, Renault Thalia czy chociażby Mitsubishi Outlander. Czekamy na Wasze propozycje.

Nie zapomniałeś do tego grona dodać jeszcze Syreny Bosto, Wartburga i Żiguli? :twisted:

rezon - 18-04-2010, 21:26

mitsu00 napisał/a:
Żiguli?
Ładę 2106 1500s znacznie lepiej wspominam niż Outlandera. 8 lat nią jeździłem - w sumie ok. 200kkm przejechała u mnie.
ZbigniewD - 18-04-2010, 23:38

Niva to każdego suva przeżyje ,miałem kiedyś przez 15 lat i nie było na nią kozaka poza rdzą :cry:
kuzior - 19-04-2010, 01:13

13zbyszek13 - to czemu część osób twierdzi, że słyszy taki dźwięk po wyłączeniu a inni nie ?
Ja parkuję w garażu i od ponad roku nic takiego nie słyszałem. To pojawiło sie po ostatniej wizycie a ASO, gdy robili mi głowicę. Z tego co rozumiem cały silnik rozbebeszyli.
Jade teraz na wymianę czujnika EGR (kolejny raz - wymienili już raz we wrześniu albo sierpniu !) i poproszę ich o sprawdzenie.

ZbigniewD - 19-04-2010, 01:33

nic nie działa po wyłaczeniu samochodu
13zbyszek13 - 20-04-2010, 10:14

kuzior napisał/a:
Ja parkuję w garażu i od ponad roku nic takiego nie słyszałem

ja parkuję też w garażu i po wyłączeniu samochodu jak odchodzę od niego coś pod maską zaszumi i koniec.W porzednim ML miałem identycznie tylko sporo głośniej

Anonymous - 21-04-2010, 18:36

witajcie koledzy.wprawdzie nie to samo auto i nie ten sam silnik ale tez po wylaczeniu silnika przez 5 sek. cos tam cwierka i puka.po prostu TTTM
jorzyk1976 - 22-04-2010, 06:50

kuzior napisał/a:
13zbyszek13 - to czemu część osób twierdzi, że słyszy taki dźwięk po wyłączeniu a inni nie ?
Ja parkuję w garażu i od ponad roku nic takiego nie słyszałem. To pojawiło sie po ostatniej wizycie a ASO, gdy robili mi głowicę. Z tego co rozumiem cały silnik rozbebeszyli.
Jade teraz na wymianę czujnika EGR (kolejny raz - wymienili już raz we wrześniu albo sierpniu !) i poproszę ich o sprawdzenie.

od czego jest ten czujnik EGR. jest to jakaś awaryjna część bo w kilku postach spotkałem sie z wpisami ze została wymieniona.

karol_alasz - 22-04-2010, 11:22

jorzyk1976 napisał/a:
od czego jest ten czujnik EGR.

Ciekawe czy chodzi o czujnik czy o cały zawór EGR... Awaryjna bo ma bezpośredni kontakt z gorącymi spalinami ale niestety nie cały czas-zdaje się,że właśnie nie wytrzymuje tej nieregularnej pracy.
Za wikipedią: "System recyrkulacji spalin (EGR – od ang. Exhaust Gas Recirculation) – jeden z kilku stosowanych systemów zmniejszenia zanieczyszczeń w spalinach"
Dzięki Wam ekolodzy! :evil: :evil:
W Oplach na potęgę zaślepiają ten zbytek łaski....

Anonymous - 22-04-2010, 11:40

słoń napisał/a:
witajcie koledzy.wprawdzie nie to samo auto i nie ten sam silnik ale tez po wylaczeniu silnika przez 5 sek. cos tam cwierka i puka.po prostu TTTM

U mnie (2,2) po wyłączeniu silnika przez kilkadziesiąt sekund coś jeszcze piszczy pod maską. To jest taki cichy i wysoki pisk, jak przetwornica WN w Rubinie :)

karol_alasz - 22-04-2010, 12:16

venglin napisał/a:
mnie (2,2) po wyłączeniu silnika przez kilkadziesiąt sekund coś jeszcze piszczy pod maską.

Ale u Ciebie czyli w silnikach 2.2 geometria turbiny jest sterowana silnikiem elektrycznym i przy wyłączaniu silnika wchodzi w tryb samooczyszczania-było juz to wałkowane...

jorzyk1976 - 22-04-2010, 13:27

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Jeśli robisz w białymstoku to prześwietlą ci cale auto i jeszcze silnik umyją
konkretnie w Grafixie bo tam są dwa. Tylko ogarnij trochę samochód, bo wyjdziesz tak jak ja na flejtucha, jak będziesz go odbierał.

ten drugi serwis jest na ul. andersa i tez jest Grafixa czy inny?. który jest lepszy?

rezon - 22-04-2010, 14:38

jorzyk1976 napisał/a:
który jest lepszy?
nie wiem, który jest lepszy, bo nie byłem w obydwu. Ale obsługa w Grafixie mi odpowiadała :) , chociaż samo hasło ASO Mitsubishi raczej negatywnie mnie się kojarzy :( . Jak widać mitsu00 też był zadowolony.