To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] 2.5V6 SE, czarny, sedan, 1999r, Czaple - prośba

sss999 - 28-04-2010, 20:07

spown napisał/a:
sss999 napisał/a:
Jak już wcześniej napisałem dopiero zaczynam łowy. Cieszę się że Ci się podoba.

Chciałem Cię tylko uświadomić, że nie jest istotne czy ktoś pisze, że auto jest za 12 czy za 15 kzł, i w tym, i w tym będzie coś do zrobienia...

Spoko, wiem :) . Wychodzę (jak na razie) z prostego założenia, że za coś dobrego trzeba zapłacić więcej, a okazje się mszczą jeśli nie jesteś przygotowany na dodatkowe wydatki. Wiadomo, że nic nie zastąpi oględzin "obiektu"...
No ale powiedzcie mi Panowie, czy w przypadku Galanta to nie jest tak że i tak i tak trzeba te 20k wydać? Czy to od razu czy inwestując w bardziej zużyty model...

[ Dodano: 28-04-2010, 20:10 ]
Rafał,
Więc jaki jest ten przebieg? Tak z ciekawości... :)

Rafal_Szczecin - 28-04-2010, 20:13

powiem tak, w zaleznosci czego szukasz.
nie zastanawiales sie nad wyjazdem do DE po samochod ?
ostatnio byla okazja srebrny avance z 2003r za 4000 euro.
z oplatami wynioslby ok 20 000pln, tylko do tego trzebaby dodac jeszcze rozrzad i plyny,ale wiadomo, ze mozna to troszke odsunac i zrobic powiedzmy za miesiac czy tez dwa .

kupujac kazdy samochod, musisz byc na cos przygotowany, kupujac gala musisz wiedziec, ze zaraz mozesz miec do roboty

- tylnie nadkola lub kielichy ( lub to i to ,a lepiej z tym nie zwlekac, bo potrafia sie zemscic )
- wiadmo, ze kompletny rozrzad plus filtry
- sprawdzic jak tam czuje sie wielowahacz
- popychacze w silniku, jezeli wymiana to raczej wszystkich 24szt w przypadku V6 lub jezdzic z tym, czy tez jak robia niektorzy zalac ceramizer.

to po krotce chyba wszystko

ew. zagazowac, jezeli duzo jezdzisz . galant jak na swoja pojemnosc ( mowa o V'ce) potrafi zadowolic sie naprawde nie wielka iloscia paliwa,no chyba , ze palujesz to wtedy wiadomo.

no i najwazniejsze , jechac na hamownie i zobaczyc jak tam wynik kucy po tylu latach, czy cos ucieklo, czy tez dodalo .w tej chwili "najslabszy" wykres ma 160konny gal, natomiast "najmocniejszy" 176KM ( nie musze pisac, ze moj ? ;) )

[ Dodano: 28-04-2010, 20:17 ]
z ciekawosci, to dobijam do 300 000km

sss999 - 28-04-2010, 22:25

No ładnie :) . Ja dobijam do 280000km, silnik 1,4... ale zero napraw, problemów itp.

Wyjazd do DE wchodziłby w grę, ale okazję trzeba rozpoznać, no i umieć dobrze ocenić stan auta. Trudno wszędzie wozić ze sobą specjalistów... Zostaje przegląd w serwisie, ale nie zawsze da się to zrobić. No, ale może zdecyduję się i na to.

Jeśli chodzi o 20k + opłaty + "pakiet startowy" to już niestety za dużo. Przynajmniej w tej chwili. Narazie szukam w Polsce, pooglądam... Jak nic mi nie przypasuje to odłożę temat na później. Czekałem parę lat, nie pali się 8)

Dzięki za post, jak dotąd nie wiedziałem nic o wielowahaczach i popychaczach w silniku... Chyba już powoli schodzimy z głównego wątku... Ale jaki to koszt mniej więcej? :)

fj_mike - 28-04-2010, 22:27

sss999 napisał/a:
Chyba już powoli schodzimy z głównego wątku...

No właśnie :wink: