To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Świst wiatru przy wiekszych predkosciach

booohal - 06-01-2015, 20:48

Hugo napisał/a:

Też miałem o to zapytać. A może być TEMPO?

Nie skomentuje Tempo, żeby nie wywołać niepotrzebnej burzy.
Jakiś marketowy wosk może być. Żółwik, Sonax.
Hugo napisał/a:
To jakie to stężenie APC najlepsze?

Zależy od APC.
Polecam SNB Gul Javel. Ewentualnie dobiorę Ci coś tańszego jak chcesz ale Javel to dla mnie mistrz.

polaff - 07-01-2015, 07:59

mkm napisał/a:
Jeżeli uszczelki są zadbane to nie powinno przymarzać, bo woda/lód nie ma się czego czepić. Nie ma opcji żeby złapało na całej długości uszczelki, a tylko wtedy przymarzniętych drzwi nie da się "oderwać".
chyba niebardzo bo co prawda mój Lexus w przeddzień przymarznięcia uszczelek był na myjni bez suszenia, ale nie ma 20 lat, tylko nie cały rok...
Hugo - 07-01-2015, 10:07

booohal napisał/a:
Zależy od APC.
Polecam SNB Gul Javel. Ewentualnie dobiorę Ci coś tańszego jak chcesz ale Javel to dla mnie mistrz.
To może polecisz jakiś bez rozcieńczania z linku, który wkleiłem na poprzedniej stronie?
mkm - 07-01-2015, 13:25

polaff napisał/a:
chyba niebardzo bo co prawda mój Lexus w przeddzień przymarznięcia uszczelek był na myjni bez suszenia, ale nie ma 20 lat, tylko nie cały rok...

Nie rozumiem co napisałeś... Zalałeś wodą auto na myjni i się dziwisz, że przymarzło?
Wiek tu nie ma nic wspólnego (sorry - w 20letnim miałbyś szansę wyrwać drzwi z uszczelką :mrgreen: )
Jeżeli otworzyłeś drzwi zanim woda ściekła - to trudno się dziwić, że przymarzły. :wink:

Hugo, wszystkie są do rozcieńczania :wink:

To co wkleiłeś to ściereczki (mało ekonomiczna wersja), Tenzi (ja uważam, że się nadaje do czyszczenia betoniarki i traktorów) i zabezpieczenie (tym smarujemy po myciu) :wink:

polaff - 07-01-2015, 13:44

mkm, jednak rozumiesz. Widzisz mi chodzi o preparat, który zabezpieczy również w takich przypadkach. Bo i tak na co dzień wszystkie auta w garażach stoją więc nie ma problemu żadnego. Nawet jeśli w dzień przymarznie to ogrzewanie mam ustawione tak by było min 12 stopni w garażu. Jednak zdarzają się sytuacje jak ta - nieplanowane :)
Hugo - 07-01-2015, 13:52

mkm napisał/a:
Tenzi (ja uważam, że się nadaje do czyszczenia betoniarki i traktorów)
No to podrzuć jakiegoś linka (najlepiej nieduże opakowanie) tego co się nada. Ja się zupełnie na tym nie znam. Smarowidło OK, tak?
mkm - 07-01-2015, 14:21

polaff, jest opcja, że nazbierał się brud pod uszczelką i woda nie odpływa/wysycha.
Ja bym zaczął od tego.
Jeżeli środek jest "wodoodpychający" to nie znaczy, że uszczelka będzie sucha - nie będzie równomiernie wilgotna tylko woda zbierze się w łatwe do usunięcia krople - same jednak nie spadną :wink:
Takiego środka, że pryskamy i choćby nie wiem co nic nam w aucie nie przymarznie nie ma :wink:

[ Dodano: 07-01-2015, 14:29 ]
Hugo, wpisz w google kosmetyki samochodowe, detailng sklep i popatrz po ofertach.
Zerknij w działy "testery" "promocje".
Wybór jest olbrzymi :wink:
Ja używam Surfex HD i sobie chwalę.
Gdy szkoda mi Surfexa leję Cyklon z Nielsena.
booohal, poleca SNB Gul Javel, który podobno faktycznie "robi robotę".
Ktoś inny jeszcze coś innego.

Cena niech Cię nie przeraża - wydajność tych środków jest taka, że przy zwykłym amatorskim zastosowaniu trzeba uważać, żeby termin ważności nie minął. :mrgreen:

Hugo - 07-01-2015, 15:01

Dzięki.
booohal - 07-01-2015, 20:19

Hugo, Jak chcesz to Ci odleje 0,5 Javela. Rozrabiasz go sobie 1:4 na straszny syf, 1:10 na syf, 1:20 do czyszczenia plastików wewnątrz na przykład.
Hugo - 07-01-2015, 21:45

booohal, super dzięki. Odezwij się: h.nowak@op.pl
booohal - 07-01-2015, 22:03

Poszło. Jakbyś coś jeszcze potrzebował to pisz.