To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Problem ze światłami, same sie włączają. Jak temu zaradzić ?

tomekrvf - 28-09-2010, 16:25

jubeik napisał/a:
ono tego problemu nie rozwiązuje.

Muszą się jeszcze chłopaki trochę nauczyć. Najnowszy soft rozwiązuje problem. Pytanie co oni uważają za najnowszy soft.

papcio - 29-09-2010, 09:39

tomekrvf napisał/a:

Muszą się jeszcze chłopaki trochę nauczyć. Najnowszy soft rozwiązuje problem. Pytanie co oni uważają za najnowszy soft.

auto gt wgrało mi najnowszy soft jako radę na rozładowany akumulator
na razie jest spokój, ale problem pojawił się po 9 miesiącach używania samochodu ;-)
wiec trudno ocenić jest czy definitywnie rozwiązali problem....

kaczor1958 - 19-11-2010, 08:46

Wszystko to wygląda dość dziwnie. Mnie powiedziano dwa tygodnie temu, że przykro im(?!!!) ale nie są w stanie usunąć awarii. Nie mają oprogramowania usuwającego usterkę. Zaliczyłem już czterokrotne rozładowany akumulator. Cierpliwość mam lekko nadszarpniętą. Poradźcie co robić
Mariusz4 - 19-11-2010, 09:01

kaczor1958 napisał/a:
Wszystko to wygląda dość dziwnie. Mnie powiedziano dwa tygodnie temu, że przykro im(?!!!) ale nie są w stanie usunąć awarii. Nie mają oprogramowania usuwającego usterkę. Zaliczyłem już czterokrotne rozładowany akumulator. Cierpliwość mam lekko nadszarpniętą. Poradźcie co robić

tylko jedno słowo ciśnie się na usta :evil: to niech sobie to oprogramowanie ściągną. a w innym ASO próbowałeś? zadzwoń do Mitsubishi i poinformuj o problemie, ciekawe co tym razem wymyśla na "obronę" swojego ASO.

pozdrawiam,
Mariusz

rezon - 19-11-2010, 09:34

Mariusz4 napisał/a:
ciekawe co tym razem wymyśla na "obronę" swojego ASO.
ASO jest niezależnym podmiotem gospodarczym gwarantującym jakość usług itd... ;) A poważnie - skoro nie są w stanie usunąć awarii to zażądaj wymiany samochodu na wolny od wad - szybko się nauczą usuwać
Mariusz4 - 19-11-2010, 09:48

rezon napisał/a:
skoro nie są w stanie usunąć awarii to zażądaj wymiany samochodu na wolny od wad - szybko się nauczą usuwać

racja w 100% :!: :D

DJ Fazi - 19-11-2010, 10:33

Witam,

U mnie występuje coś podobnego, otóż mam wycwiczony nawyk właczania i wyłaczania świateł, jeszcze go nie zastałem z włączonymi. Dziwne dla mnie natomiast jest to że jeżeli mam auto w garażu, gdzie nie ma zapalonego oświetlenia tylko otwartą bramę wjazdową i jedynie jakie światło wpada jest tym dziennym. To wmomencie przekrecenia stacyjki swiatła mi się same włączająprzy czym wyłącznik świateł jest w pozycji OFF. Czy to normalne ?

Trybu AUTO nie lubię, bo jak sie przyzwyczaję to mogę kiedyś zapłacić.

Pozdrawiam

rezon - 19-11-2010, 17:07

DJ Fazi napisał/a:
To wmomencie przekrecenia stacyjki swiatła mi się same włączająprzy czym wyłącznik świateł jest w pozycji OFF.
a nie masz przypadkiem aktywowanego tzw. trybu skandynawskiego?
DJ Fazi - 19-11-2010, 17:15

szto eta tryb skandynawski i ja się to cuś włącza?
Instrukcję przeczytałem w miarę dokładnie i nic takiego tam nie było, handlarz z salony też nic nie wspominał.

rezon - 19-11-2010, 17:30

tryb skandynawski czyli włączone cały dzień światła - abyś nie musiał włączać ich ręcznie. W ustawieniu pokrętła AUTO światła w dzień włączają się po uruchomieniu silnika, w nocy świecą od razu po przekręceniu stacyjki w pozycję On. W ustawieniu OFF chyba świecą tak samo jak w nocy. Wygodna sprawa - nigdy nie zapominam o włączeniu świateł ;) w niektórych samochodach jest jeszcze tzw. tryb amerykański czyli świeci tylko przód, ale oczywiście nie w Outku.
Tryb skandynawski aktywuje serwis komputerem

DJ Fazi - 19-11-2010, 17:53

A to całkiem możliwe że dostałem tryb skandynawski na dzień dobry.
regon - 19-11-2010, 18:31

muszę przyznać, że lubie ten tryb skandynawski
MadMax.PL - 19-11-2010, 22:45

DJ Fazi napisał/a:
A to całkiem możliwe że dostałem tryb skandynawski na dzień dobry.

Dostałeś, tak jak ja w swoim :) Tyle, że miałem już takie rozwiązanie w poprzednim aucie i zdążyłem się do niego przyzwyczaić tak jak do automatycznych wycieraczek :)

DJ Fazi - 19-11-2010, 23:04

Ale nawet ten dobrze wyszkolony kierownik nie wiedział o tym trybie, bo podejrzewam że poinformował by mnie o tym. Mówił jak było pochmurno " no dziś powinien czujnik załączyć " mi coś śmierdziało, ale OK jeździłem wcześniej gratem teraz siadam do japońca więc nie sieję wioski. O trybie AUTO sterowania klimy słoneczny dzień na kabinę, pochmurny na szybę dowiedział się ode mnie.

Pozdrawiam

bary77 - 20-11-2010, 00:00

Tomski napisał/a:
Mialem podobne zdarzenie wspomnialem o tym w jednym z wątków,pare dni po odbiorze Outka z salonu mialem zonka,od poczatku zostawialem jego na noc ze swiatlami w pozycji ON i ktoregos ranka zchodze do garazu a tu dyskoteka swiatla na przemian mrugaja pewnie tak cala noc,z poczatku nie moglem otworzyc drzwi ale sie udalo chce odpalic a tu nic siadl sobie akumulator

To samo mojego tez dopadło po 3 miesiącach. Światła w pozycji ON i pająki w garażu radochę przez całą noc miały. Nie odpalił rano niestety i wypróbowałem assistance którą w pakiecie od Mitsu się dostaje. W serwisie akumulator naładowali i niestety nic więc zrobić z tym fantem nie umieli. Obiecali tylko że jak tylko pojawi się poprawka oprogramowania to mnie poinformują. Twierdzili że wersja sprzed liftu też miała ten problem ale wyszła poprawka i ona załatwiała problem. Póki co poprawka do wersji po lifcie nie wyszła. A jak jest naprawdę to wy koledze pewnie lepiej wiecie.

Ponieważ nowy jestem i w ogóle to nie śmiejcie się koledzy tylko przetłumaczcie slang - którą wersję ochrzciliście mianem "glonojada" - po czy przed liftem bo dla mnie to nie jest takie oczywiste :)