Outlander II GEN Techniczne - Problem ze światłami, same sie włączają. Jak temu zaradzić ?
tomekrvf - 28-09-2010, 16:25
jubeik napisał/a: | ono tego problemu nie rozwiązuje. |
Muszą się jeszcze chłopaki trochę nauczyć. Najnowszy soft rozwiązuje problem. Pytanie co oni uważają za najnowszy soft.
papcio - 29-09-2010, 09:39
tomekrvf napisał/a: |
Muszą się jeszcze chłopaki trochę nauczyć. Najnowszy soft rozwiązuje problem. Pytanie co oni uważają za najnowszy soft. |
auto gt wgrało mi najnowszy soft jako radę na rozładowany akumulator
na razie jest spokój, ale problem pojawił się po 9 miesiącach używania samochodu
wiec trudno ocenić jest czy definitywnie rozwiązali problem....
kaczor1958 - 19-11-2010, 08:46
Wszystko to wygląda dość dziwnie. Mnie powiedziano dwa tygodnie temu, że przykro im(?!!!) ale nie są w stanie usunąć awarii. Nie mają oprogramowania usuwającego usterkę. Zaliczyłem już czterokrotne rozładowany akumulator. Cierpliwość mam lekko nadszarpniętą. Poradźcie co robić
Mariusz4 - 19-11-2010, 09:01
kaczor1958 napisał/a: | Wszystko to wygląda dość dziwnie. Mnie powiedziano dwa tygodnie temu, że przykro im(?!!!) ale nie są w stanie usunąć awarii. Nie mają oprogramowania usuwającego usterkę. Zaliczyłem już czterokrotne rozładowany akumulator. Cierpliwość mam lekko nadszarpniętą. Poradźcie co robić |
tylko jedno słowo ciśnie się na usta to niech sobie to oprogramowanie ściągną. a w innym ASO próbowałeś? zadzwoń do Mitsubishi i poinformuj o problemie, ciekawe co tym razem wymyśla na "obronę" swojego ASO.
pozdrawiam,
Mariusz
rezon - 19-11-2010, 09:34
Mariusz4 napisał/a: | ciekawe co tym razem wymyśla na "obronę" swojego ASO. | ASO jest niezależnym podmiotem gospodarczym gwarantującym jakość usług itd... A poważnie - skoro nie są w stanie usunąć awarii to zażądaj wymiany samochodu na wolny od wad - szybko się nauczą usuwać
Mariusz4 - 19-11-2010, 09:48
rezon napisał/a: | skoro nie są w stanie usunąć awarii to zażądaj wymiany samochodu na wolny od wad - szybko się nauczą usuwać |
racja w 100%
DJ Fazi - 19-11-2010, 10:33
Witam,
U mnie występuje coś podobnego, otóż mam wycwiczony nawyk właczania i wyłaczania świateł, jeszcze go nie zastałem z włączonymi. Dziwne dla mnie natomiast jest to że jeżeli mam auto w garażu, gdzie nie ma zapalonego oświetlenia tylko otwartą bramę wjazdową i jedynie jakie światło wpada jest tym dziennym. To wmomencie przekrecenia stacyjki swiatła mi się same włączająprzy czym wyłącznik świateł jest w pozycji OFF. Czy to normalne ?
Trybu AUTO nie lubię, bo jak sie przyzwyczaję to mogę kiedyś zapłacić.
Pozdrawiam
rezon - 19-11-2010, 17:07
DJ Fazi napisał/a: | To wmomencie przekrecenia stacyjki swiatła mi się same włączająprzy czym wyłącznik świateł jest w pozycji OFF. | a nie masz przypadkiem aktywowanego tzw. trybu skandynawskiego?
DJ Fazi - 19-11-2010, 17:15
szto eta tryb skandynawski i ja się to cuś włącza?
Instrukcję przeczytałem w miarę dokładnie i nic takiego tam nie było, handlarz z salony też nic nie wspominał.
rezon - 19-11-2010, 17:30
tryb skandynawski czyli włączone cały dzień światła - abyś nie musiał włączać ich ręcznie. W ustawieniu pokrętła AUTO światła w dzień włączają się po uruchomieniu silnika, w nocy świecą od razu po przekręceniu stacyjki w pozycję On. W ustawieniu OFF chyba świecą tak samo jak w nocy. Wygodna sprawa - nigdy nie zapominam o włączeniu świateł w niektórych samochodach jest jeszcze tzw. tryb amerykański czyli świeci tylko przód, ale oczywiście nie w Outku.
Tryb skandynawski aktywuje serwis komputerem
DJ Fazi - 19-11-2010, 17:53
A to całkiem możliwe że dostałem tryb skandynawski na dzień dobry.
regon - 19-11-2010, 18:31
muszę przyznać, że lubie ten tryb skandynawski
MadMax.PL - 19-11-2010, 22:45
DJ Fazi napisał/a: | A to całkiem możliwe że dostałem tryb skandynawski na dzień dobry. |
Dostałeś, tak jak ja w swoim Tyle, że miałem już takie rozwiązanie w poprzednim aucie i zdążyłem się do niego przyzwyczaić tak jak do automatycznych wycieraczek
DJ Fazi - 19-11-2010, 23:04
Ale nawet ten dobrze wyszkolony kierownik nie wiedział o tym trybie, bo podejrzewam że poinformował by mnie o tym. Mówił jak było pochmurno " no dziś powinien czujnik załączyć " mi coś śmierdziało, ale OK jeździłem wcześniej gratem teraz siadam do japońca więc nie sieję wioski. O trybie AUTO sterowania klimy słoneczny dzień na kabinę, pochmurny na szybę dowiedział się ode mnie.
Pozdrawiam
bary77 - 20-11-2010, 00:00
Tomski napisał/a: | Mialem podobne zdarzenie wspomnialem o tym w jednym z wątków,pare dni po odbiorze Outka z salonu mialem zonka,od poczatku zostawialem jego na noc ze swiatlami w pozycji ON i ktoregos ranka zchodze do garazu a tu dyskoteka swiatla na przemian mrugaja pewnie tak cala noc,z poczatku nie moglem otworzyc drzwi ale sie udalo chce odpalic a tu nic siadl sobie akumulator |
To samo mojego tez dopadło po 3 miesiącach. Światła w pozycji ON i pająki w garażu radochę przez całą noc miały. Nie odpalił rano niestety i wypróbowałem assistance którą w pakiecie od Mitsu się dostaje. W serwisie akumulator naładowali i niestety nic więc zrobić z tym fantem nie umieli. Obiecali tylko że jak tylko pojawi się poprawka oprogramowania to mnie poinformują. Twierdzili że wersja sprzed liftu też miała ten problem ale wyszła poprawka i ona załatwiała problem. Póki co poprawka do wersji po lifcie nie wyszła. A jak jest naprawdę to wy koledze pewnie lepiej wiecie.
Ponieważ nowy jestem i w ogóle to nie śmiejcie się koledzy tylko przetłumaczcie slang - którą wersję ochrzciliście mianem "glonojada" - po czy przed liftem bo dla mnie to nie jest takie oczywiste
|
|
|