To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Doradzcie jaki galant etc...

stig1 - 09-05-2010, 22:38

robertdg napisał/a:
FaLzone, w Gliwicach gosc sprzedaje Galanty i z tego co wiem paru userów naszego forum zakupilo i sa zadowoleni, obecnie ma pare ciekawych furek, poszukaj na allegro, mial wystawionego srebrnego gala, zobacz to ten gosc http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=13513780 z tego co widac obecnie ma 2.0 i 2.5 mozesz kazdego sprobowac, a moze zlozysz indywidualne zamowienie i przywiezie Ci to czego oczekujesz.

ja kupiłem od tego gościa ma naprawde zadbane auta, z ręką na sercu polecam.Nic mnie nie obchodziło wszystko on załatwiał, zapłaciłem za tablice i OC i w drogę.jeszcze do domu w cenie auta na lawecie mi przywiózł i koła zimowe załatwiał

FaLzone - 09-05-2010, 22:56

stig1 i co ile juz masz tego gala ? nic sie nie sypie ?? ile dales jesli mozna wiedziec ??

podsumowujac jak jest z dostepnoscia czesci ?? spalanie w miescie przy ekonomicznej jezdzie to mniej wiecej 9-11l ?? jakie paliwko uzywacie 95 cz 98 :P ?

KaWu - 11-05-2010, 21:10

Hugo napisał/a:
robertdg napisał/a:
No widzisz Hugo ale ty masz instalge 2-giej generacji, na instalce 4generacji (ja taka mam) spokojnie mozna sie wyrobic do 12l w miescie, ba jezdzac naprawde ekonomicznie to i w 10l mozna sie zmiescic, ale to trzeba miec naprawde malo zakorkowane miasto i najlepiej aby wiekszosc swiatel trafiala sie zielona. Musze dodac ze jak mialem wczesniejszego japonczyka na instalacji 2-giej genereacji to tam tez bez problemu dalo sie osiagnac 15-16l/100km.

Taką samą instalację miałem w Maździe 2.0 16V i spalała w trasie ok. 8l/100 km LPG, a w mieście musiałbym chyba mieć pedał gazu non stop w podłodze żeby spalanie przekroczyło 10l/100 km LPG, więc chyba Galant nie jest oszczędnym autem. No, ale Mazda była w manualu.

Wydaje mi sie, ze Galant 2,0 spala ok co do pojemnosci na tle innych marek. Nie ma jakos wygorowanego spalania. Takze uwazam, ze przy 4 generacji lpg spalalbys mniej. Takze mam automata i na dodatek kombi.

tomek84 napisał/a:
Ja niedawno z przesyłką zapłąciłem 940 zł za wszystko, na najlepszych częściach
(pasek rozrządu, 2 paski klinowe, 2 rolki, napinacz ORI, pompa wody, 3 uszczelniacze)

W 2.0 wyjdzie taniej?

Mi wyszlo taniej :) o napinacz z uszczelniaczem.

bronek04 napisał/a:
Czy faktycznie zagazowany silnik 2.0 GLS i 2.5 V6 ma bardzo podobne spalanie?
Ponoc jest to kwestia 0.7l na 100km

Przyjmnij 1,5÷2 litry wiecej zeby sie nie podlamac pozniej :)

FaLzone napisał/a:
jakie paliwko uzywacie 95 cz 98 ?

Wystarczy 95

FaLzone - 12-05-2010, 10:06

dzieki :) teraz to tylko szukac fajnego galanta ;)

aha jeszcze moze takie luźne pytanie
jak to jest z prowadzeniem takiego jak by nie patrzec kolosa :) ? nie ukrywam, ze jest 1,5m wiekszy od tego auta co mam teraz :P

mario mario - 12-05-2010, 20:41

FaLzone, sama przyjemność, ten sprzęt naprawdę dobrze ma wyważony środek ciężkości, a jak sobie obniżysz 2 cm to na zakrętach jak po szynach, nie pamiętam jaki ma promień skrętu chyba 10 m a to jest nie źle, no ale nie to mercedesy. Co do prowadzenia tego auta to sie nie martw jak potrafisz jeździć to i new yorkerem zaparkujesz w ciasnej uliczce. Rozumiem, ze wybrałeś 2,5.
FaLzone - 12-05-2010, 22:44

tak 2,5v6 SE albo avance jak by byl, jeszcze biala skora w srodku to by bylo idealnie :P

macie moze jakis filmik zeby zoabczyc jak wyglada w srodku w nocy ? chcialbym zoabczyc podswietlenie itp :)

Hugo - 13-05-2010, 18:02

FaLzone napisał/a:
jeszcze biala skora w srodku to by bylo idealnie
Jak sobie obszyjesz taką to będziesz miał :D Normalnie była tylko szara, czarna i najczęściej beżowa (po porządnym czyszczeniu prawie bananowa :D ).
mario mario - 13-05-2010, 19:07

Mam w swoim czarną skórę i w lecie trzeba uważać gdzie się stawia auto, bo później ciężko usiąść na fotelu.
FaLzone - 13-05-2010, 19:54

Hugo napisał/a:
Jak sobie obszyjesz taką to będziesz miał :D Normalnie była tylko szara, czarna i najczęściej beżowa (po porządnym czyszczeniu prawie bananowa :D ).

hehe no chodzilo mi o bezowy :D

ma galant moze jakies bajery czy cos ktore wam sie podobaja ? :) nie wiem np jakis duperel ulatwiajacy zycie :D

Hugo - 14-05-2010, 20:28

FaLzone napisał/a:
ma galant moze jakies bajery czy cos ktore wam sie podobaja ?
Uchwyt na 2 kubki w tunelu środkowym, "dwupiętrowy" schowek w podłokietniku, jeden duży na dole i mały po otwarciu klapki podłokietnika, a najlepszy jest uchwyt na 2 kubki w spodniej części klapy podłokietnika, podświetlenie stacyjki i kilka pierdół by się jeszcze znalazło.
costa brawa - 14-05-2010, 20:36

FaLzone napisał/a:
jakis duperel ulatwiajacy zycie

hehe V6 pod maska :D

powiem Ci ze Galant w porownaniu do mojej Hondy Prelude IVgen 2.0 (ktora mialem troche ponad pol roku ) prowadzi sie lepiej , przyspieszenia bez porownania lepiej dla galanta i pali .. mniej od preludy
ja jestem strasznie zadowolony z przesiadki na to autko

co do filmikow to polecam na youtube sobie wpisz w szukajce "galant 2.5 0-100" to Ci wyskoczy cala masa filmow z podswietleniem wnetrza i probka mozliwosci :) a ze w galu za wiele sie nie swieci bo jest wszystko jadnie upakowane tak zeby bylo ladnie i praktycznie to swieca tylko zegary, klimatronik , zegarek pod szyba noi guziczki prawie wszystkie

a i z tego co tak kojarze z forum to beżowa skóra wystepowala glownie przed liftem a po lifcie chyba nikt nie ma takiej (czyli w avance tylko czarna ) - jesli sie myle prosze o poprawke

fj_mike - 14-05-2010, 20:49

FaLzone napisał/a:
ma galant moze jakies bajery czy cos ktore wam sie podobaja ? :) nie wiem np jakis duperel ulatwiajacy zycie :D

Ma beznadziejnie małe kieszonki w boczkach drzwi. Niestety.

costa brawa - 14-05-2010, 22:16

fj_mike napisał/a:
Ma beznadziejnie małe kieszonki w boczkach drzwi.

fakt - jak cos tam wlozysz to ciezko wyciagnac
i mogli jakies fajne ukryte uchwyty na kubek/butelke z przodu zamontowac bo sa tylko te dwa w podlokietniku po rozlozeniu go do tylu
troche licha jakosc tapicerki w bagazniku - taka jakas na moje oko badziewna/lamiaca sie wykladzina ale z drugiej strony to bagaznik tylko - pisze o sedanie

a za to na plus sa kieszonki za przednimi fotelami i podlokietnik na tylniej kanapie - bardzo przyjemnie sie tam siedzi( na postoju bo jechac nie mialem okazji :)
oraz lampki podswietlajace wnetrze ... nie swieca sie wszystkie naraz tylko zaleznie od drzwi ktore sa otwarte z plynnym przygasaniem po zamknieciu ( przynajmniej w moim tak jest) -

FaLzone - 15-05-2010, 22:21

dzieki za odp :D a jakie fale na laycie do niego wchodza ?:)
robertdg - 15-05-2010, 22:28

17, 18, 19, kwestia odpowiedniego dobrania ET i szerokosci felgi, oraz komfortu jazdy, im nizszy profil tym sztywniej.