Forum ogólne - Akcja "Nie obijam drzwi"
krzychu - 20-05-2010, 08:54
gem1 napisał/a: | często np pod marketem parkuje dalej... odchodząc zostawiam auto samotne, wracam i widze, że w okół auta stoją inne, mimo, iż parking jest nadal w miarę pusty- teoria przyciągania |
Nie nie nie. Bardzo dobrze robią. Ja dostawałem mega drgawek jak parkowałem pod pracą a paniusie zamaszystym ruchem parkowały na ŚRODKU parkingu i jeszcze lekko pod skosem ... Potem auta dojeżdżają i jak się spóźnisz do pracy i co 2-3 auto było pół wolnego więc jak by każdy parkował obok już zaparkowanego upchnął byś spokojnie z 5-10 aut więcej x 8 zatoczek masz 40-80 aut więcej zaparkowany...
Kiedyś gadałem z ochroniarzem że może by zwrócili raz dwa uwagę coby ustawiły się obok już zaparkowanego to powiedział że kiedyś spróbował to mu powiedziała żeby się odczepił i spadał.... Oczywiście to nie tylko kobiety ale widok parkującej kobiety sejem jednym zamaszystym ruchem 2m odemnie zamykając drugim ruchem i już biegła do pracy mnie po prostu prześladował przed długie miesiące (teraz parking podziemny miejsca między słupami jak na lekarstwo więc się tłoczą.... Sytuacja z dzisiaj gość postawił wcześniej renault espace i jak wrócił passat stał 10cm od jego drzwi kierowcy.... a gość miał ustawione dobrze auto między liniami... zresztą passat też nie mógł dalej stanąć bo był słup. No ale to tak jak by drugi temat ja sobie parkuje w jednym z niewiele miejsc gdzie mam z 3 stron beton ale mam spacerek do drzwi.
Kaucz - 20-05-2010, 10:59
cns80 napisał/a: | Kaucz, nie wiem czy zauważyłeś że w sedanach tylne drzwi mają u dołu podcięcie wynikające z przebiegu nadkola i tam się ta listwa kończy, a delikwent wali górną częścią drzwi na wysokości klamki lub ciut poniżej. Troszkę dziurawa ta teoria o listwach |
Faktycznie to przeoczyłem, jednak wynika to z tego, że jednak zawsze wysiadam drzwiami z przodu
Fragu - 20-05-2010, 12:53
A ja proponuję zapoczątkować akcję KARNY [narząd kopulacyjny u samców ssaków na K] za ciulowe parkowanie. Wystarczy kartka papieru, mazak i taśma
A walenie drzwiami to temat rzeka...ile to razy na bezczelnego ktoś stukał mi w samochód, pomimo tego, że siedziałem w środku.
Dobrze, że w colcie są takie listwy i w takim miejscu, że minimalizują ryzyko uszkodzenia lakieru.
|
|
|