| 

| Nasze Miśki - Lancer [C66A] 1.6 16V - przemiana w GTi.

gigant87 - 03-02-2011, 11:04

Do mnie przemawia tylko opcja z paskami.
 rosomak1983 - 03-02-2011, 11:31

| Mithrill napisał/a: |  	  | teraz sam nie wiem. Obie wersje wyglądają fajnie
 | 
 druga lepsza, popatrza na to EVO i ... Diabla
  oba maja jenolity kolor nadwozia, bez pasków. 
  	  | Mithrill napisał/a: |  	  | Wszystko się zmieni jak dojdzie zderzak od GTi. Wtedy może się okazać, że opcja bez kontrastowych pasków lepiej się prezentuje. Zobaczymy...
 Dodatkowo wóz TRZEBA lekko obniżyć
 | 
 zgadzam sie zderzak koniecznie, obnizenie moze tez byc, natomiast felgi wybrałbym bardziej klasyczne niz nowoczesne, jakies taki starszy typ lepiej pasuje do bryły auta.
 Mithrill - 03-02-2011, 13:26

HA! No widzisz... czyli żeby nie mylono mojego Miśka z Diablo, muszę zrobić paski
   A tak na serio, kwestię "akcentów paskowych" zostawię na koniec.
 Zobaczę jak to będzie wyglądało po założeniu zderzaka i pomalowaniu innych czarnych elementów na kolor nadwozia.

Felgi to czysta poglądówka póki co.
 Będę przymierzał co się da, aż nie znajdę czegoś w sam raz.
 Ale nie mogę się zgodzić z tym, że nowoczesne projekty nie pasują wizualnie do naszych oldskólowych Lanców.
 Na tym aucie wszystko wygląda zajefajnie - nowoczesne alu, klasyczne alu, stalówki, drewniane koła z kolaski... wsio!

Widziałeś zdjęcie na pierwszej stronie tego tematu?
 Tą czarną przeróbkę?
 Jakbym zobaczył takiego z pakietem GTi na jakiejś giełdzie, to nie ma innej opcji, jak zakup...

rosomak1983 - 03-02-2011, 15:34

| Mithrill napisał/a: |  	  | Jakbym zobaczył takiego z pakietem GTi na jakiejś giełdzie, to nie ma innej opcji, jak zakup... | 
 fajny no nawet bardzo ale zderzak z GTi musi byc...
 Mithrill - 03-02-2011, 15:37

| rosomak1983 napisał/a: |  	  | fajny no nawet bardzo ale zderzak z GTi musi byc... | 

Dobrze prawi, polać mu!
   R-Man - 03-02-2011, 18:54

błahaha
 Evo Tomasa

Co do pasków w C5/C6 to Jagos w swoim C58 usunął i imo nie wygląda to najlepiej...
 rosomak1983 - 03-02-2011, 19:13

| R-Man napisał/a: |  	  | Co do pasków w C5/C6 to Jagos w swoim C58 usunął i imo nie wygląda to najlepiej... | 
 nie wyglada bo zderzak ma ala wieśtuning.... Paski nie sa ładne
   emilio_09 - 03-02-2011, 19:31

| Mithrill napisał/a: |  	  | Wnętrze GTi już skompletowane | 

pochwal się jak to wygląda
   R-Man - 03-02-2011, 19:34

rosomak1983, są ładne w GTi, gdy są łanie zachowane czarne listwy
   Mithrill - 03-02-2011, 20:23

| emilio_09 napisał/a: |  	  |  	  | Mithrill napisał/a: |  	  | Wnętrze GTi już skompletowane | 

pochwal się jak to wygląda
   | 

Skompletowane, ale nie założone.
 Fotele + kanapa + boczki wietrzą się i czekają na wiosnę.
 Powędrują wtedy do tapicera, który je ładne odrestauruje.
 I teraz potrzebuję porady - robić nowe obicia (skóra/alcantara), czy ratować stare?
 Tak czy siak, będzie wypas.

Fota po rozpakowaniu pierwszej paczki.
 W drugiej przyjechała kanapa (w prawie idealnym stanie, jedynie zabrudzona).
 Fotel pasażera super, ten kierowcy w nieco gorszej kondycji, dlatego czekam na dwa kolejne fotele, które posłużą za dawców.
 Od razu napiszę, że po tym, jak fotel kierowcy odtajał (przyjechał trochę mokry, po czym zamarzł) i wysechł, to zniknęły te nierówności na siedzisku.
 Zdjęcie robione cieniutkim telefonem, dlatego nie zostały uchwycone rzeczywiste kolory obić.
 Boki są szare, a centrum ma ładny, ciemnozielony motyw, który cieszy oko.

emilio_09 - 03-02-2011, 21:07

To teraz jeszcze mi powiedz gdzie to znalazłeś !
 rosomak1983 - 03-02-2011, 21:16

| emilio_09 napisał/a: |  	  | To teraz jeszcze mi powiedz gdzie to znalazłeś ! | 
 jak to gdzie
  u wuja rosomaka na magazynie       
 Mithrill, moze same boczki bo srodek jest dosc trwały. Gabki z boku po prostu nieco niszczeja mam tak samo w Diablo...
 Mithrill - 03-02-2011, 21:28

| emilio_09 napisał/a: |  	  | To teraz jeszcze mi powiedz gdzie to znalazłeś ! | 

Troszkę na Allegro, jednak większa część stuffu jest od rosomaka...
 Ciężko dorwać cały komplet.
 Ale jest kilka aukcji z Lancerami i Coltami GTi przeznaczonymi na części.
 Zapewne mają coś z wnętrza.
 Jakiś czas temu (niedawno) był Colt GTi z fotelami i Lancer GTi z tylną kanapą do kupienia.
 Chyba wciąż nikt tego nie wziął.

Ja także wszystkiego nie wykorzystam, więc niektóre rzeczy będę miał do odsprzedania za marne grosze.

PS. Wujku rosomaku (
  ), gąbki to żaden problem dla kogoś, kto mieszka w "mieście stolarzy". Hehe... boki foteli będą na nowo uformowane, lub wykorzystam ten drugi komplet siedzisk, który płynie do mnie chyba z Japonii. W tym momencie obstawiam, że tapicer zaproponuje całkowitą zmianę obić (każdy chce zarobić), ale mnie korci regeneracja oryginalnych.
 Z pewnością te szare boczki pójdą do wymiany. Straciły kolor i struktura już nie ta...
 Środki siedzisk są chyba niezniszczalne! Materiał faktycznie jest bardzo gruby i wytrzymały.
 Nic dziwnego, że przez tyle lat nikomu nie udało się ich "przetrzeć" do gąbki swoim zadkiem.
 Trzeba je tylko wyprać i można doszyć nową resztę.
 rosomak1983 - 03-02-2011, 22:28

' 	  | Mithrill napisał/a: |  	  | gąbki to żaden problem dla kogoś, kto mieszka w "mieście stolarzy" | 
 beda nowe z drewna
           Mithrill - 03-02-2011, 22:32

Hehe...
 A jak! Drewniane "gąbki" są dla prawdziwych twardzieli

PS. Tapicerów też tu mamy

|  | 
 |  |