Nasze Miśki - Lancer [C66A] 1.6 16V - przemiana w GTi.
gigant87 - 03-02-2011, 11:04
Do mnie przemawia tylko opcja z paskami.
rosomak1983 - 03-02-2011, 11:31
Mithrill napisał/a: | teraz sam nie wiem.
Obie wersje wyglądają fajnie |
druga lepsza, popatrza na to EVO i ... Diabla oba maja jenolity kolor nadwozia, bez pasków.
Mithrill napisał/a: | Wszystko się zmieni jak dojdzie zderzak od GTi.
Wtedy może się okazać, że opcja bez kontrastowych pasków lepiej się prezentuje. Zobaczymy...
Dodatkowo wóz TRZEBA lekko obniżyć |
zgadzam sie zderzak koniecznie, obnizenie moze tez byc, natomiast felgi wybrałbym bardziej klasyczne niz nowoczesne, jakies taki starszy typ lepiej pasuje do bryły auta.
Mithrill - 03-02-2011, 13:26
HA! No widzisz... czyli żeby nie mylono mojego Miśka z Diablo, muszę zrobić paski
A tak na serio, kwestię "akcentów paskowych" zostawię na koniec.
Zobaczę jak to będzie wyglądało po założeniu zderzaka i pomalowaniu innych czarnych elementów na kolor nadwozia.
Felgi to czysta poglądówka póki co.
Będę przymierzał co się da, aż nie znajdę czegoś w sam raz.
Ale nie mogę się zgodzić z tym, że nowoczesne projekty nie pasują wizualnie do naszych oldskólowych Lanców.
Na tym aucie wszystko wygląda zajefajnie - nowoczesne alu, klasyczne alu, stalówki, drewniane koła z kolaski... wsio!
Widziałeś zdjęcie na pierwszej stronie tego tematu?
Tą czarną przeróbkę?
Jakbym zobaczył takiego z pakietem GTi na jakiejś giełdzie, to nie ma innej opcji, jak zakup...
rosomak1983 - 03-02-2011, 15:34
Mithrill napisał/a: | Jakbym zobaczył takiego z pakietem GTi na jakiejś giełdzie, to nie ma innej opcji, jak zakup... |
fajny no nawet bardzo ale zderzak z GTi musi byc...
Mithrill - 03-02-2011, 15:37
rosomak1983 napisał/a: | fajny no nawet bardzo ale zderzak z GTi musi byc... |
Dobrze prawi, polać mu!
R-Man - 03-02-2011, 18:54
błahaha
Evo Tomasa
Co do pasków w C5/C6 to Jagos w swoim C58 usunął i imo nie wygląda to najlepiej...
rosomak1983 - 03-02-2011, 19:13
R-Man napisał/a: | Co do pasków w C5/C6 to Jagos w swoim C58 usunął i imo nie wygląda to najlepiej... |
nie wyglada bo zderzak ma ala wieśtuning.... Paski nie sa ładne
emilio_09 - 03-02-2011, 19:31
Mithrill napisał/a: | Wnętrze GTi już skompletowane |
pochwal się jak to wygląda
R-Man - 03-02-2011, 19:34
rosomak1983, są ładne w GTi, gdy są łanie zachowane czarne listwy
Mithrill - 03-02-2011, 20:23
emilio_09 napisał/a: | Mithrill napisał/a: | Wnętrze GTi już skompletowane |
pochwal się jak to wygląda |
Skompletowane, ale nie założone.
Fotele + kanapa + boczki wietrzą się i czekają na wiosnę.
Powędrują wtedy do tapicera, który je ładne odrestauruje.
I teraz potrzebuję porady - robić nowe obicia (skóra/alcantara), czy ratować stare?
Tak czy siak, będzie wypas.
Fota po rozpakowaniu pierwszej paczki.
W drugiej przyjechała kanapa (w prawie idealnym stanie, jedynie zabrudzona).
Fotel pasażera super, ten kierowcy w nieco gorszej kondycji, dlatego czekam na dwa kolejne fotele, które posłużą za dawców.
Od razu napiszę, że po tym, jak fotel kierowcy odtajał (przyjechał trochę mokry, po czym zamarzł) i wysechł, to zniknęły te nierówności na siedzisku.
Zdjęcie robione cieniutkim telefonem, dlatego nie zostały uchwycone rzeczywiste kolory obić.
Boki są szare, a centrum ma ładny, ciemnozielony motyw, który cieszy oko.
emilio_09 - 03-02-2011, 21:07
To teraz jeszcze mi powiedz gdzie to znalazłeś !
rosomak1983 - 03-02-2011, 21:16
emilio_09 napisał/a: | To teraz jeszcze mi powiedz gdzie to znalazłeś ! |
jak to gdzie u wuja rosomaka na magazynie
Mithrill, moze same boczki bo srodek jest dosc trwały. Gabki z boku po prostu nieco niszczeja mam tak samo w Diablo...
Mithrill - 03-02-2011, 21:28
emilio_09 napisał/a: | To teraz jeszcze mi powiedz gdzie to znalazłeś ! |
Troszkę na Allegro, jednak większa część stuffu jest od rosomaka...
Ciężko dorwać cały komplet.
Ale jest kilka aukcji z Lancerami i Coltami GTi przeznaczonymi na części.
Zapewne mają coś z wnętrza.
Jakiś czas temu (niedawno) był Colt GTi z fotelami i Lancer GTi z tylną kanapą do kupienia.
Chyba wciąż nikt tego nie wziął.
Ja także wszystkiego nie wykorzystam, więc niektóre rzeczy będę miał do odsprzedania za marne grosze.
PS. Wujku rosomaku ( ), gąbki to żaden problem dla kogoś, kto mieszka w "mieście stolarzy". Hehe... boki foteli będą na nowo uformowane, lub wykorzystam ten drugi komplet siedzisk, który płynie do mnie chyba z Japonii.
W tym momencie obstawiam, że tapicer zaproponuje całkowitą zmianę obić (każdy chce zarobić), ale mnie korci regeneracja oryginalnych.
Z pewnością te szare boczki pójdą do wymiany. Straciły kolor i struktura już nie ta...
Środki siedzisk są chyba niezniszczalne! Materiał faktycznie jest bardzo gruby i wytrzymały.
Nic dziwnego, że przez tyle lat nikomu nie udało się ich "przetrzeć" do gąbki swoim zadkiem.
Trzeba je tylko wyprać i można doszyć nową resztę.
rosomak1983 - 03-02-2011, 22:28
Mithrill napisał/a: | gąbki to żaden problem dla kogoś, kto mieszka w "mieście stolarzy" | '
beda nowe z drewna
Mithrill - 03-02-2011, 22:32
Hehe...
A jak! Drewniane "gąbki" są dla prawdziwych twardzieli
PS. Tapicerów też tu mamy
|
|
|