Nasze Miśki - Mój nowy galancik!
pawliku - 11-09-2010, 00:27
badmdfk, ty ludzi nie poznajesz biegłem dzis za tobą przez całe BP koło multikina bo szybko wjechałeś a jeszcze szybciej wyjechałeś
badmdfk - 12-09-2010, 16:38
pawliku, sorki nie zauważyłem byłem mocno wkurzony chciałem gdzieś zatankować gdzieś lpg i albo mega dużo ludzi albo dostawa świeżego gazu i jeżdziłem i szukałem gdzie tu jeszcze można lpg zatankować a na tym BP nie można więc jak szybko wjechałem tak szybko wyjechałem
badmdfk - 15-09-2010, 19:55
pawliku, teraz dopiero odebrałem pocztę, dzięki za życzenia urodzinowe. Ale adres email to byś zmienił
pawliku - 15-09-2010, 23:51
nie ma za co a adres e mail to mi jeszcze został z lat kiedy szalałem za wołowinkami
pawliku - 27-09-2010, 01:14
heh a my sie dzis znowu widzieliśmy ale jak chciałem do ciebie podejsc i pogadać to sie zapadłeś pod ziemię stałeś pod biedronką a jak wysiadałeś z auta to przejezdzał taki synek koło ciebie na rowerze pozdro
badmdfk - 27-09-2010, 07:50
Witam! jakoś nie kojarzę bo trochę się spieszyłem chyba nie wiem o której to było bo byłem tam 2 razy wczoraj, ale jakoś nie potrafię skojarzyć, trzeba było podejść i zagadać .
badmdfk - 12-11-2010, 15:59
No i stało się nieszczęście. W trakcie miłego weekendu w szczyrku dziś w nocy hulał mega wiatr i zwalił rusztowanie,które raniło moją maszynę
Jedna z tych desek wbiła mi się w szybę. Masakra nie wiem dokładnie jak to teraz rozegrać. Właściel hotelu przyznał, że to jego wina i że pójdzie to z jego ubezpieczenia. Nie byłem nigdy w takiej sytuacji, byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki żeby nie dać się zrobić.
Juiceman - 12-11-2010, 16:04
Traktuj to jak zwykłą kolizje. Dzwoń do ASO ile wynosi wymiana uszkodzonych części/rzeczy na nowe. I tak samo jak ubezpieczyciel przyśle Ci pierwszą zaniżoną wartość odszkodowania, Ty się odwołasz od niej
BigTomala - 12-11-2010, 16:07
O szajse........ Co za pech ! Czy Hotel posiada polisę OC ?
badmdfk - 12-11-2010, 16:34
BigTomala, Hotel posiada OC także problemu nie ma tylko, że jak ja to mam rozegrać po przyjeździe do siebie do domu bo tutaj spiszę protokół a co potem?
Juiceman, Dzięki za cenną odpowiedź tak zrobię. Jestem ciekaw czy folię na szybie też da się podciągnąć pod ubezpieczenie choć to w sumie mały problem. Szkoda, że nie widzieliście min właściceli tych mercedesów( małżeństwo sobie przyjechało na weekend wypasionymi mesiami, mój misiek w tym starciu ucierpiał najmniej. Nie chcę widzieć miny szefa tej firmy, która tam zostawiła te rusztowanie kompletnie niezabezpieczone.
SiM - 12-11-2010, 16:53
trzeba liczyć: szyba i wymianę szyby + malowanie maski i cieniowanie błotników żeby nie było widać więc walcz o te 3 elementy
Juiceman - 12-11-2010, 19:01
Zawsze możesz prosić o wycenę szyby z modelu SE na pewno jest droższa;)
badmdfk - 12-11-2010, 22:17
SiM, jeszcze jest przetary lakier na drzwiach nie jest to jakieś straszne ale warstwa lakieru jest zdarta więc chyba cały element kwalifikuje się do malowania.
Juiceman, Dzwoniłem do serwisu, pytałem tylko o wymianę szyby podałem nr. vin. Powiedzieli mi 650 zł z wymianą w Zabrzu w Her-GUMIE jak przyjadę do Zabrza podjadę do nich i zapytam o malowanie maski i drzwi. Dzieki za pomoc.
SiM - 13-11-2010, 00:20
chodzi mi oto że zawsze musisz walczyć o kasę za malowanie sąsiedniego elementu żeby go wycieniować żeby nie było widać różnicy w odcieniu lakieru. a czy go pomalujesz czy też nie to już inna kwestia a kasa zawsze się przyda.
badmdfk - 13-11-2010, 12:48
Jeszcze mam pytanko do bardziej zorientowanych. Mianowicie, czy oświadczenie właściciela hotelu z opisem szkód i zaistniałej sytuacji plus jego polisa (ksero) wystarczy mi do załatwienia sprawy w moim mieście??
|
|
|