Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] problem z ecu
zenek_bb - 15-08-2010, 22:52
niedawno resetowałeś, teraz nie resetuj już tylko sczytaj na zapłonie błędy i tyle
Frędzel - 15-08-2010, 23:52
wlasnie dawno resetowalem.
[ Dodano: 01-09-2010, 13:31 ]
jeszcze takie pytanie potwierdzajace czy mam racje, szarpie mi na niskich obrotach a swiece wymienilem i przestalo ale powoli wraca czyli mam do wymiany przewody wysokiego napiecia?
[ Dodano: 01-09-2010, 13:39 ]
a i czy przy okazji może ktoś mi podać wymiar średnicy dolotu powietrza gdyż, chce zamontować stożek.
zenek_bb - 07-09-2010, 12:24
średnicę dolotu? a co z przepływką
ale szarpie w jaki sposób? telepie autem (otwórz drzwi lekko i zobacz na rogu ramki czy drzwi skaczą) czy pluje w rure wydechową (nadstaw się do rury, jak przerywa przez zapłon będzie "pluł")? przebicia najlepiej szukać po ciemku, w nocy, w całkowitej ciemności popatrz pod maskę na kable i przyjrzyj się cewce, często przebicia występują w niej ;/ (u mnie tak było). Możesz spróbować podmianki kabli z kimś, pozatym masz poukładane kable jak manual przykazuje? mają iść równolegle parami oddalone lekko od siebie, kabel ze świecy 4 cylindra od rozrządu idzie do pierwszego wyjścia pierwszej cewki (od str. głowicy) 1 cylinder do drugiego wyjścia, 2 cylinder do trzeciego wyjścia i 3 do ostatniego, zrobię zdjęcie jak to ma wyglądać
filterek powinien być taki jest bardzo dobry i pasuje idealnie zamiast oryginalnego, ori puszkę i ślepą kiszkę zostaw żeby nie zasysał gorącego powietrza z komory silnika
[ Dodano: 07-09-2010, 12:27 ]
co do kabli puki co zanim zrobię zdjęcie dokładne to w moim starym filmiku z zeszłego roku widać jak są poukładane kable pod koniec filmiku, od pozycji 2:50 oglądnij http://www.youtube.com/watch?v=csOUqgiPWzs
Frędzel - 07-09-2010, 15:54
jak mam na niskich obrotach i dodam wiecej gazu to szarpie tak jakby zatrzymal sie na obrotach i wskakuje z powrotem. zamowilem juz nowe swiece z przewodami. Zauwazylem jak zdemontowalem puche ze ma przeplywke :/ od kumpla dostane kawalek blachy i zrobie tak jak 1 kolega z tego forum w ecli 2g. z cieplym powietrzem to i tak lapal bo mial rurke pociagnieta w dol i wygieta w strone kolektora wydechowego pewnie EGR.
jeszcze co do przewodow sa napewno dobrze podlaczone bo silnik normalnie pracuje od 2k obr/min do 7,5k obr/min. wczesniej bylo juz tak ze pracowal tylko od 2,5k - 5k obr/min. wymienilem swiece i ustalo ale jak kupowalem to sprzedawca powiedzial ze to moga byc przewody wiec teraz wymieniam to i to. chyba ze silniczek krokowy nawala.
zenek_bb - 08-09-2010, 10:38
jak mu dodasz gwałtownie gazu na wolnych obrotach to szarpnie i z pewnym opóźnieniem wchodzi na obroty? jak jest dokładnie tak to jest źle ustawiony zapłon, pozycja krokowca w momencie gwałtownego otwarcia przepustnicy jest nie istotna (nie istotna jako powód takiego zachowania)
Frędzel - 09-09-2010, 15:03
ale w momencie gdy wczesniej wymienilem swiece to przestalo tak robic.
[ Dodano: 02-10-2010, 00:17 ]
wymieniłem przewody i świece oraz zresetowałem komputer przejechałem ponad 300km kontrolka się nie zapaliła. ale gaśnie na wolnych obrotach może to być spowodowane zdjęciem puszki od filtra powietrza?
|
|
|