[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Opuszczanie i podnoczenie szyb z kluczyka
Uwex - 21-08-2010, 12:06
krzycho81 napisał/a: | jaki mam alarm ??? Sam nie wiem. |
Napiszę troszkę nie na temat , ale lepiej wiedzieć jaki i wiedzieć jak go deaktywować .Różnie się zdarza i może być duży problem (a szczególnie za granicą ) w razie awarii alarmu - stoisz i koniec jazdy . Ja wiem jak w moim aucie to zrobić i taką informację powinieneś dostać po montażu alarmu .
bastek - 23-08-2010, 14:22
witam
właśnie wróciłem z przeglądu, gdzie prosiłem o ustwienie tej funkcji, jesli się da.
nie jest ustawiona - tzn,. zamykam wszystkie 4 szyby, otworzyć się nie da
lancer 1,5 invite 2008r. bez alarmu
tomekrvf - 23-08-2010, 19:24
Panowie,
W każdym Lancerze CYxA, CXxA i Outlanderze CW#W (do 2011MY) można ustawić otwieranie (tylko przednich) szyb przy pomocy pilota. Zamykać można wszystkie i jest to opcja domyślna.
Jeśli serwis nie wie jak to zrobić to proszę dajcie taką instrukcję:
Wybierz
1.ETACS
2. Special Function
3. Customization
4. Na liście znajdź pozycję "Multi mode" i przy tej opcji wybierz z listy rozwijalnej "P/W: O&C" (Outlander P/W:O&C D/M: O&C)
5. Naciśnij OK
PS Blokowania centralnego zamka po ruszeniu/odpaleniu silnika nie da się ustawić.
Trik - 29-08-2010, 16:42
tomekrvf,
Dzięki za info. Dzięki Tobie wczoraj na zlocie wpiołem się na kompa i przemiła Pani ustawiła jak trzeba. Aczkowlwiek i Ona i jej koledzy nie byli do końca przekonani czy ta opcja wogóle tam jest. Początkowo nie wiedzieli gdzie szukać, ale na szczęście przypomniałem sobie o "multi mode" itd i się udało.
tomekrvf - 30-08-2010, 00:17
Trik, nie mogło się nie udać.
spowiednik - 30-08-2010, 13:14
Na przeglądzie uruchomili mi funkcję otwierania szyb, ale przy okazji prosiłem o dezaktywowanie w alarmie dźwięku podczas uzbrajania/rozbrajania (chciałem tylko mignięcie awaryjnymi). Poinformowano mnie, że nie ma w tej chwili elektronika od alarmów, ale otwieranie szyb zrobili - wnioskuję stąd, że ta funkcja jest niezależna od alarmu.
Silverrr - 30-08-2010, 17:49
tomekrvf napisał/a: | Panowie,
W każdym Lancerze CYxA, CXxA i Outlanderze CW#W (do 2011MY) można ustawić otwieranie (tylko przednich) szyb przy pomocy pilota. Zamykać można wszystkie i jest to opcja domyślna.
Jeśli serwis nie wie jak to zrobić to proszę dajcie taką instrukcję:
Wybierz
1.ETACS
2. Special Function
3. Customization
4. Na liście znajdź pozycję "Multi mode" i przy tej opcji wybierz z listy rozwijalnej "P/W: O&C" (Outlander P/W:O&C D/M: O&C)
5. Naciśnij OK
PS Blokowania centralnego zamka po ruszeniu/odpaleniu silnika nie da się ustawić. |
Gdybym wcześniej czytał to bym poprosił na zlocie... a tak dopiero na przeglądzie... ech...
waldinio - 30-08-2010, 18:58
ja własnie wróciłem od rmfilipowicza, wykonali mi tą usługę w ramach gestu kopara mi opadla
w sumie dałem im rozwiązanie którego nie znali wiec czemu mieliby się nie odwdzięczyć hehe
Trik - 30-08-2010, 23:47
Silverrr napisał/a: | Gdybym wcześniej czytał to bym poprosił na zlocie... a tak dopiero na przeglądzie... ech... |
Mi na zlocie się przypomniało i byłem ostatni który wjechł do namiotu.
Próbowałem namierzyć kolesia z Lancera 2,0 USA na tablicach KRXXXXX, bo też o to pytał, a oni nie znali jeszcze odpowiedzi a po mojej wprawce poprosili by go spróbować odszukać.
Silverrr - 05-09-2010, 08:56
Trik napisał/a: | Silverrr napisał/a: | Gdybym wcześniej czytał to bym poprosił na zlocie... a tak dopiero na przeglądzie... ech... |
Próbowałem namierzyć kolesia z Lancera 2,0 USA na tablicach KRXXXXX, bo też o to pytał, a oni nie znali jeszcze odpowiedzi a po mojej wprawce poprosili by go spróbować odszukać. |
A ja byłem 3ci albo 4ty W ogóle mi to z głowy wyleciało. Ale przegląd już niedługo więc dużej straty nie mam
fargo - 05-09-2010, 11:02
Trik napisał/a: |
Próbowałem namierzyć kolesia z Lancera 2,0 USA na tablicach KRXXXXX, bo też o to pytał, a oni nie znali jeszcze odpowiedzi a po mojej wprawce poprosili by go spróbować odszukać. |
Eno to coś słabiutko mnie szukaliście Ciekawe czy u mnie zadziała ta procedura, muszę się wybrać na MUTa.
Trik - 05-09-2010, 18:13
fargo napisał/a: | Eno to coś słabiutko mnie szukaliście |
A co miałem zaprzeć się oTtwego Lancernika i pytać się każdego przechodzącego ... e to Twoje afto koleś?" Zapytałem kilka osób czy ktoś zna właściciela, ze skutkiem negatywnym i już. Potem niestety przybył mła szwagier i trzeba było napocząć cokolwiek
fargo - 05-09-2010, 18:24
Ehh Pani na recepcji miała spisane kto jaka fura i jaka rejestrancja w ktorym domku no ale nic się nie stanęło ważne że jest procedura i trza ją sprawdzić.
Uki_NH - 06-09-2010, 16:30
jutro się wybieram na komputer, wiecie co można jeszcze poustawiać przy okazji?
mazin - 06-09-2010, 18:06
Wyjaśnijcie proszę jak to działa - to znaczy jakim przyciskiem otwiera się okna już po ustawieniu? tomekrvf dzięki za "przepis"!
Co do bezgłośnego zamykania i otwierania, to ja tak właśnie mam w standardzie - nie mam możliwości włączenia "pikacza" nawet gdybym chciał (tylko w zasadzie po co? niech się zamyka i otwiera dyskretnie Widocznie to akurat zależy od alarmu.
|
|
|