To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Popukiwanie prawy przód

adnot - 27-06-2013, 10:02

U mnie też coś ostatnio pukało przy prawym tylnym kole - właśnie przy gęstych nierównościach.
Okazało się , że jarzmo zacisku miało lekki luz - może z racji tego , ze ostatnio wymieniałem tarcze i klocki.Rach ciach nareperowane.

hyziu - 27-06-2013, 10:07

A u mnie z kolei stukał tłumik przedni. Urwał mi się zaczep ten który wisi na dwóch gumach. I też stukało tylko na gęstych nierównościach.
Adam.S - 28-06-2013, 23:31

Berni1985 napisał/a:
Ja bym Ci zasugerował sprawdzenie górnej poduszki amortyzatora,jeśli nie była sprawdzana. Mam tą samą przypadłość co ty z lewej strony, jednak jeszcze się tym nie zajmuje, ale kolega z tym samym problemem sobie poradził i była to górna poduszka amortyzatora

dzięki w poniedziałek jadę do klubowego mechanika na południu do sprawdzenia poduszki amortyzatorów i luz w kolumnie kierownicy :?

Berni1985 - 29-06-2013, 09:45

Daj znać czy to było to, to przy okazji będę wiedział od czego zacząć poszukiwania przyczyny w moim Lancerku
Adam.S - 29-06-2013, 16:00

Berni1985 napisał/a:
Daj znać czy to było to, to przy okazji będę wiedział od czego zacząć poszukiwania przyczyny w moim Lancerku

Odezwę się we środę, mam nadzieję że Pan Leszek coś znajdzie, poza tym autko prowadzi się rewelacyjnie, szkoda że już go nie produkują :doubt:

[ Dodano: 17-07-2013, 22:51 ]
Berni1985 napisał/a:

witam, sorry że z takim opóźnieniem piszę, problem rozwiązany :D stukały klocki hamulcowe w zacisku z przodu, po wymianie elementów gumowych w zacisku i prowadnic nastała błoga cisza , całość wraz z robocizną zamknęła się w okolicy 160 zł

freddros - 04-09-2015, 13:53
Temat postu: Stukanie pukanie w przednim zawieszeniu
Witam

Mam mały problem wymieniłem w przednim zawieszeniu sworznie tuleje końcówki itp.. Ale cały czas słysze pukanie jak jde po nierównościach byłem na zielonej ścieżce i nic mi niewykryli amortyzatory tez mam ok juz nie wiem co to może byc. Miał ktoś podobny problem?

robertdg - 04-09-2015, 22:37

Stabilizator z końcówkami/łacznikami był sprawdzany :?:
STax - 05-09-2015, 20:12

freddros, mam to samo, z tym że na przeglądzie diagnosta zasugerował, że to mogą być właśnie łączniki stabilizatora.
Niedługo mam zamiar wziąć się za ich wymianę.

p_k - 08-09-2015, 00:22

Mi po zrobieniu łączników stabilizatora odezwało się pukanie z okolic górnych poduszek macphersona i na "ścieżce" wyszedł tam luz. Wymieniać czy na spokojnie ?
STax - 08-09-2015, 11:12

Chyba warto zrobić. Poduszki nie kosztują aż takiego majątku. Ja u siebie też już mam ich wymianę za sobą i to parę lat temu.
p_k - 10-09-2015, 19:41

STax napisał/a:
Chyba warto zrobić. Poduszki nie kosztują aż takiego majątku. Ja u siebie też już mam ich wymianę za sobą i to parę lat temu.

Racja nie kosztują dużo, ale samemu to sporo pracy (chodzi o brak czasu) a u majstra tanio wyjdzie bo trzeba sprężyny ścisnąć, obie kolumny wyjąć i ogólnie nie jest to zadanie na pół godziny. Podpytuje bo chętnie bym opóźnił ich wymianę.

kgebczyk - 12-09-2015, 23:38

Nie ma dramatu. Ja za wymianę zapłaciłem ok. 120pln za obie strony. Nie w ASO, ale w przyzwoitym serwisie u mnie w mieście. Do tego trzeba dołożyć 60pln za sprawdzenie i ustawienie zbieżności.